Sunday, July 1, 2012

Degree Semester Satu!

Salam kalian... ;)

Tiap kali bukak saja belog sendiri..mesti terasa nak merintih sedu sedan sebab balik-balik baca entry yang sama! sedangkan orang lain dah update limapuluhenam entry satu bulan, daku masih lagik dekat entry yang mungkin sebulan lepas dihapdet! Sadiss!! 

T____T

Semua gara-gara apa yang berlaku untuk semester satu degree ini! kebizian dengan segala event dan program di fakulti memangla buat daku tak menang tangan nak handle event dan update belog dalam masa yang sama! tangan ada dua je kot, mana nak kejar itu, mana nak kejar ini. Bila bertukar bidang ni, semua jadual harian pun turut bertukar! bidang Art Management bukan seperti Artistic Writing! otak kau perlu sentiasa bergerak dan berfikir tentang event walaupun kau tengah syok main buih sabun waktu tengah mandi  atau berdengkur di katil! Teehee! :B

First event yang perlu diuruskan adalah Library Day pada bulan Mac yang lepas! Rasanya event ni tak berat mana. Tapi pre-production memang memenatkan! asyik meeting dan meeting. Cakap benda yang sama memang buat mata mengantuk! tapi overal, event berjalan lancar! walaupun daku duty dalam 3 hari je, sebab tak sampai seminggu duty hingga event habis, daku dah masuk hospital sebab jatuh sakit! 

Masih ingat dalam entry ini?? :D

FFTA Library Day 2012! :)

Lepas jatuh sakit, event yang buat semua urusetia tergopoh gapah untuk berkesar ke UiTM Shah Alam adalah Pementasan Teater Makyong: Puteri Jerijit Emas. sebab apa tergopoh gapah? sebab sehari sebelum kami konvo, baru diberitahu kena handle event ni! Memang pecut kereta ke induk dan Puncak Alam untuk promote dan gantung poster event! tapi nasib baik event ni berjaya jugak akhirnya! 

Maybe boleh bagi kami big Applause?! :D

Mata rabak sebab double event dalam masa 3 hari!!

Makyong sangat! :D

Kemudiannya, Pementasan Teater Upin Ipin The Musical pulak berlangsung! Aha! yang ini daku tak handle sebab ini event luar, tapi disebabkan lecturer daku terlibat sama sebagai pengendali prop untuk teater tu, diangkutnya kami student dia terlibat sama! Harus duduk seat paling depan sebab katanya kena buat report! Argh! Nasib baik teater ni comel-comel je walaupun 60 percent penontonnya adalah kanak-kanak!er, daku kan kanak-kanak?! #takpedulikk! :D

First time pakai skirt kembang semangkuk pergi event! Mula belajar menjadi feminin katanya! buwekk! :p

Owh, disebabkan tak dapat nak bermesra bersama belog, entry tentang dinner Malam Pra Graduan bersama Batch Diploma pun tak dapat dikongsi! Masakan tidak, event ini pun bertindih dengan Teater Makyong tadi! Memang buat semua menggelabah bila lecturer kata terpaksa pilih mana nak pergi, sama ada Teater atau Dinner? memanglah buat daku nak cakap... 

"Puan, puan tau tak  yang saya dah bayar untuk dinner dan siap pilih baju lagik untuk jadi macam princess malam tu!" 

Grr! 

Say hello to us! malam inilah malam untuk menjadi Cantik! :)

Nasib baik lecturer akhirnya boleh bertolak ansur setelah pujuk rayu dan muka seposen yang kami buat depan lecturer berjaya meruntunkan hati lecturer. Disuruhnya kami settlekan handle event dulu, kemudian baru bersuka ria beramai-ramai! Akhirnya! Trimas Puan Raja! :D

Malam Pra Graduan, Fakulti Teknologi Kreatif dan Artistik, batch 2009-2011. Ehem, can you spot me?? :B

Oho! bukan saja disebabkan bizi dengan event membuatkan daku tak dapat update belog, tapi asisgnment untuk killer subject sangat-sangat membuatkan tidur malam tak lena! masalahnya tidur pun tidak,  bagaimana nak lena? T____T

 Menjahit untuk costume teater Hamlet sehingga jam 5 pagi. mata rabak memang milik daku dan kawan-kawan sekelas! HAHA! 

Dan sebelum berakhirnya semester satu ini, event yang terakhir yang perlu diuruskan adalah untuk Festival Filem dan Video Pelajar Malaysia ke 9, (FFVPM9). Ala, kalau kau tak tahu apa kebendanya festival tu, kau bukak entry kak Maghia yang ini beliaulah Floor Manager pada malam itu! Haha. Memang semua orang busy untuk festival tu, termasuklah daku. Menjadi crew je, tapi semua kerja buat kepala serabut disebabkan semua benda berlangsung serentak! mana nak pikir assignment dan submission lagik. Event lagik. Nasib baik pandai urus masa sendiri walaupun daku serabut macam baru semalam masuk universiti!

Teehee! :D

The Beautiful Crew! #tak kira!nak jugakk!

Aha. lepas FFVPM9 settle, maka habisla event yang perlu dihandle untuk semester satu degree ini. tapi test dan presentation masih perlu dihadapi! Satu lagik benda yang menyerabutkan kepala! Dah nama study, perlula hadap semua bendalah ni, even kau bencik 1001 kali! haha. tapi nasib baik daku takde paper final! Yeehaa! jangan jeles semua orang! Walllaweeh! :))

Sebenarnya semester satu untuk degree ini sudah selesai, walaupun belum sepenuhnya. sebab satu lagik test tak settle lagik. Masih ingat acting test untuk menjadi Sleeping Beauty? yup! Acting test akan berlangsung pada hari selasa ini! kira habis saja acting test nanti, maka berakhirlah sepenuhnya semester ini! Kau jangan lupa wish me luck tau! Doa-doa daku dapat fullmark! hehe. Lepas tu, boleh la daku berenjoy sakan! kan dah nak cuti semester! Haha!

Kepada sesiapa yang tengah exam, 

GOODLUCK! :')

Wajah terbaru! Ramai tegor muka sudah penuh. Iya ke?? Hey, daku bahagia sebab nak cuti semester lah! Hahah!

Happy July and Happy Sunday Everyone! Be safe, Assalamualaikum! 


p/s: Banyak benda perlu dilakukan waktu cuti nanti. Nak tau? Tunggu! :)

30 comments:

Romeo Laut said...

Sekali update, panjangnya boleh buat masuk pertandingan mengarang esei. Hahah. Apapun, selamat menunggu hari cuti. Aku dah lama cuti pun. Hahah.

Elie Lily said...

Romeo Laut..
Itu namanya balas dendam! haha.. kau dah cuti?
Aku benci kau! haaha

Romeo Laut said...

Ni aku nak bagitau lagi, alangkah selesanya sofa, siap ada masakan mak, ada adik-adik, eh, pendek kata, cuti memang seronok! Hahahahahah.

Romeo Laut said...

Kalau aku salah, betulkan. Kau ini dari Ipoh? Kan?

Elie Lily said...

Romeo Laut..
argh! bencik! kau tunggu aku cuti,aku enjoy sakan nanti! haha. ipoh? jauhnya.. me Ampang, nape? kome nampak teman ada ghupe orang perak ke? haha.

shedameor said...

bestnya dah masuk degree :)

iqa said...

hahah hamboi2 apasal genit sgt ni?
kahkah


err.belajar rajin rajin paham.

Elie Lily said...

shedameor..
selagi boleh belajar, kita belajar! :)

Elie Lily said...

iqa..
elie sentiasa genit laa.. hahha

okay..paham cikgu! :)

|shuhadaothman|TM said...

ehem ehem. Hai gadis berkain merah. Kenal bole? hehe. Comel elie pakai skirt. ^^

Good luck acting test nnti elie!

Anonymous said...

Hai! Lama tak datang sini. Hebatlah awak nih. Pipi Boolat, tinggi rendang. Comel woah! Haha

cik chinta said...

yelaa...seyes muke da berisi..bahagia ekk

Al Kisah said...

happy holiday...

KorN said...

dah nak abis daa degree sem 1.. pas ni masuk sem 2 plak.. uish jauh lagik nak bis ni.. hehe.. eh teater upin ipin tu besh ke?

cEro said...

Amacam acting test tu?

Elie, kalo ade event best2 jemput laa cEro skali...
lama dah tak bersuka ria melupakan kerja yg berlambak..hehehe

MyMy said...

kaka comel..
ni kalau kita berjumpa, mesti tinggi kita lebih kurang jerr kn hehe
asanya laa.
sb tinggi dian cuma 149" hehe kaka??

ღ cik faye ღ said...

Good luck & all the best :-)

Aliff Haikal said...

HAHA nampak ohh akak punya mata nak rabak :p

Banyak gila event akak nak kena handle padahal baru sem 1 degree kan . bertabahlah ye akak ! ^^,

Ihsan Arifin said...

best of luck :)

Elie Lily said...

syuhada othman..
hahah..namanya skirt kembang semangkuk! haha

Elie Lily said...

anon..
kau lagik? igt aku taktau ke kau abang long aku? hahha

Elie Lily said...

cik chinta..
bahagia sesangat! :D

Elie Lily said...

alkisah..
tima kasih bro kisah! haha

Elie Lily said...

korn..
aku ada masa dalam 2 tahun setengah lagi nk abis degree! haha.

upin ipin? erm.. biasa aja.. tapi set n props boleh bagi 5 bintang! :)

Elie Lily said...

cero..
tunggu elie ada tiket lebeh then elie invite cero okay? :D

Elie Lily said...

mymy..
adik manis.. kakak hanya 151 je,.kita lebih kurang ja.. ada geng la kakak macam ni! haha

Elie Lily said...

cik faye..
time kasih cik faye! :D

Elie Lily said...

haikal..
hahha.. mata rabak sebab dari dulu tidur2 ayam je. haha..

tq support me, adik! :D

Elie Lily said...

ihsan..
hahha..
time kasih! n me da lepas da! :D

Namee Roslan said...

wah seronoknya. somehow, saya rindu pulak zaman study saya... :B