Wednesday, July 11, 2012

Acting For Animation!

Salam kalian... ;)

Kau pernah tengok Sleeping Beauty versi kanak-kanak tak sebelum ni?  Kalau kau tak pernah tengok, cuba kau bayangkan macam mana rupanya kalau wujud Sleeping Beauty versi kanak-kanak berumur 8 tahun, rambut ikat dua dan berskirt kembang semangkuk! Aha! macam tulah rupanya daku bila perlu membawakan watak Sleeping Beauty versi kanak-kanak comel untuk Final Test Acting For Animation, Selasa lepas! :)

Tadaa! Sleeping Beaty versi kanak-kanak! Comey kan? kan? kan? :D

Kau cubalah teka sendiri, daku berjaya ke tak bawak watak tu dengan ahli kumpulan yang lain? hahah. Malu betul nak cakap bila diri sendiri kena jadik comey-comey macam tu dengan suara kecik budak umor 8 tahun. Kalau kau kenal daku, kau mesti tau dasarnya daku punya suara besar, siap gelak pun besar sampai nampak rahang gigi. Haha. lagik malu bila boleh pulak terlupa skrip asal waktu tengah berlakon! Nasib baik pandai taram sana sini.. Big Thanks to ahli group sebab banyak membantu. Heheh! 

Our group. Shrek, SpongeBob, Detective Conan, Sleeping Beauty and Cinderella! :)

Rasanya kalau daku tak dapat ahli grup yang salu bagi idea bernas dan tak komited, makanya cerita kami pun tak kan berjalan lancar. Walaupun waktu berlatih semua nak gelak sana gelak sini. Memanglah semua pun bajet diri sendiri dah jadi ala primadona berjaya kan? Finally, semua pun berjaya dengan watak masing-masing walaupun ada sikittt kabut sana sini! Syukurr! ;) 

Fatin as Cinderella, Arif as Detective Conan, Zack as Spongebob dan Mawar as Shrek! Thankyou atas kerjasama kalian! Sayang kalian banyak-banyak! :)

Sewaktu penilaian dalam set! Aha. dan yang paling kenit tu pastilah daku! Sadis tengok kekenitan sendiri! Sobs! :(

Untuk final test Acting ni jugaklah nak kena pakai macam-macam..dengan muka mekap pelik-pelik, cantik-cantik..semua wardrobe pun spesis yang kami sendiri tak pernah pakai keluar umah! sebabnya nak kena pakai ikot karakter masing-masing! takkanlah Sleeping Beauty nak kena pakai seluar jeans ketat dengan jaket kulit kan? itu dah jadi Sleeping Beauty versi cite Rempit atau Bohsia! ahaha!

Shrek, Pingu, Kura-kura, Yaya (Boboboi), Princes Fiona dan Power Rangers! Okay! cepat cakap kami kiutttt! cepat cakap! cepattt! Hahah!

Nasib baik daku hanya perlu mekap ala kadar untuk Sleeping Beauty! Yelah, dah kata versi kanak-kanak umor 8 tahun. budak sekolah mana ada mekap pergi sekolah derr! Haha

Kagum gila dengan kak Intan ni! Menjadi betul dia mekap macam The Red Queen ala-ala cite Alice in Wonderland! mulut kecit dia paling takleh blah! Haha!

Kalau takde support dari rakan-rakan yang lain pun tak boleh jalan kan? Nasib baik housemate semua pun punya watak sendiri. jadi segala wardrobe dan costume semua boleh main pinjam-pinjam dan mintak tolong depa repair mana yang patut! hehe. Trimas ya geng! :D

Heartbeat! :)

dan setelah semua penat lelah sepanjang satu sem memikirkan idea untuk test malam selasa lepas, maka kami pun dengan jayanya telah mengakhiri kelas terakhir untuk Acting For Animation! woah! macam tak percaya semua pun dah settle! hanya tunggu result saja nanti! Terima kasih kepada semua yang membantu dan menyokong termasuk juga Puan Umi Kalsom yang berjaya melatih kami menjadi pelajar yang mungkin boleh menggantikan Upin Ipin untuk animasi di Malaysia? Siapa tahu? hahhaha

Acting For Animation 2012! :)

Dan daku juga dengan jayanya juga telah menamatkan semester satu tanpa segan silunya! HAHA! cepat cakap congrats pada daku! hehe. maka bermulalah cuti semester selama hampir 2 bulan dan i'allah dapat puasa sebelum Syawal tiba di rumah sendiri! oyeah! Seronoknyaaa! Bukan senang nak dapat puasa penuh dengan family kat rumah! Tak Sabarr wehhh!!! :D

Tak perlu cakap apa dah. Kau tengok senyum panjang ni kau dah tau daku seronok sangat-sangat-sangat! kan? Haha!

Woit korang! daku dah cuti!

 tapi poket tengah kering ni! 

Sesiapa nak ajak keluar, sila belanja daku si kenit bernama Elie! 

Sekian! Teehee! :D

Happy Holiday people! Assalamualaikum! :)

p/s: Dua bulan cuti, cari kerja atau berehat menambah berat badan? Haha

34 comments:

Leo Huzair said...

Cinderella bertudung?

Awesome...

Cik Rongoks said...

comelnye elie ! ^^

Mila Ahmad said...

haha... cute larh tocang dua.

Elie Lily said...

abg leo..
transformasi! :)

Elie Lily said...

ika..
hee.. maluu! :D

Elie Lily said...

Mila..
teringat zaman kenit dulu! :)

haniey hannazaki @ http://diacintahatihanieyhannazaki.blogspot.com/ said...

hehe~ comei nyer !!!
:)

Aliff Haikal said...

Ya Allah patutlah dia kena jadi bebudak dah tubuh badan pun mcm bebudak . heheh comel gilaaa ! hahahaaa

ღ cik faye ღ said...

cutenya!mmg sesuai dengan watak :-)

MyMy said...

mak aihhh!!
comel nya kaka ku ni hehehe
kecik kecik cili padi.. hehe

syAzAnA said...

haishhh. genitnya ellie. hehe. comel! geramm tahuuu!

Lan Bingka said...

bulan puasa turunkan berat badan dulu, bila raya naikkan balik

Namee Roslan said...

ey comelnya !! :D hahah. yang mekap alice in wonderland tu jadi sgt ! :D pandainya dia mekap. hehe. kamu elie comel!!

syafiqakarim said...

comey gileeeeee
hahahah.mcm mau lempang saja.

zulhilmi tempoyak said...

eheemmmm... komen. ;p

sugar2 kapas strawberry said...

comellah syg..tmbh2 kak intan tuh..serius sama dgn watak dlm cite tuh.hehe

oya said...

kenit yg comei

Atiqah Wadiah said...

make=up ganasnye..hehe..kreatif lah korg :)

cEro said...

Haha, mesti best kan?
cEroo yg baca blog n tgk gmbar je pon ni rasa dengki..hehehe

Elie Lily said...

haniey..
masehhh! :D

Elie Lily said...

aLIF hAIKAL..
hAHA. Kenit je kan? Rendang tak berbuah! hahaha

Elie Lily said...

cik faye..
kan? kenit sgt laa.. ahhaha

Elie Lily said...

mymy..
kecik bukan sebarang kecik tau! haha

Elie Lily said...

syaazana,.
jangan cubittt! :p

Elie Lily said...

Lan bingka..
tak boleh.. rasanya da penat menabah berat badan! :D

Elie Lily said...

Namee..
Maseh namee cantik! :D

Elie Lily said...

iqakarim..
lempang? meh nk smakedown! haha

Elie Lily said...

zulhilmi..
komenla..-komenla... HAHA

Elie Lily said...

Lynn..
kan? dia teror mekap! kelas tauuu! haha

Elie Lily said...

oya..
kenit bukan sebarang kenit~ hahah

Elie Lily said...

Atiqah wadiah..
perlu jadi kreatif, even tak kreatif mana.. haaha

Elie Lily said...

Cero..
dengki? meh masuk belajar dgn elie! haha

|shuhadaothman|TM said...

comelnye die ad tocang die. hehe ^^

ღ cik faye ღ said...

Selamat Menyambut Ramadhan! :-)