Sunday, May 20, 2012

Hari Bersejarah Saya!

Salam kalian.. :)

Siapa sangka, daku si comot yang bernama Ili Fazrin Binti Mohamad Ramli sudah selesai konvo untuk diploma minggu lalu?  Akhirnya dapat juga pegang segulung skrol atas nama pengajian Diploma in Artistic Writing! Syukur Alhamdulillah! :)

hai, cepatlah ucap tahniah pada daku! nak jugak dapat ucapan tahniah bertalu-talu! :)

Macam tak percaya bila cakap pasal konvo sebab rasanya baru semalam masuk orentasi semester satu waktu Diploma dulu, tengok-tengok lepas 2 tahun setengah ber-Diploma, akhirnya dapat jugak naik pentas, siap pakai jubah konvo yang labuhnya melepasi lutut, dengan ketinggian daku seperti kanak-kanak ribena! #peduli pulak daku? :p

 Rambut penyek, muka boolat dan topi dipakai macam kanak-kanak nak pergi mengaji kat surau tiap-tiap malam! #tak pedulikkk! :D

Terima kasih tak terhingga kepada umi dan abah yang tercinta sebab sepanjang daku di alam diploma dulu, depa berdualah yang jadi saksi daku frust tertonggeng-tonggeng bila tak dapat buat assignment , menangis tak berlagu bila assignment kena reject, n depa juga yang tak putus-putus mendoakan yang terbaik buat daku yang comot lagi kiut ni. eh? Hehe!

Hadiah hari ibu buat umi dan hadiah hari jadi buat abah, walaupun birthday abah bulan Julai nanti! kire in advanced la! boleh tak abah? teehee! :D

Kalau dah konvo, tak berterima kasih pada para lecturers rasanya agak kejam menjadi pelajar kan? haha. walaupun lepas saja abis kelas, mesti ucap terima kasih pada semua tenaga pengajar, ucapan pada hari konvo rasanya adalah lain dari yang biasa kan? Terima kasih lecturers kerana sentiasa memberi ilmu kepada daku kan kawan-kawan sehingga kami berjaya menjadi 'orang' pada akhirnya! :)

Lecturers! tak semua yang mengajar daku time diploma, tapi degree ini, mungkin akan merasa cara mengajar dari mereka semua. Terima Kasih Puan, Prof dan Encik-encik sekalian. :)

Ucapan  Tahniah dan terima kasih tidak terhingga kepada kawan-kawan satu batch yang menjadi tulang belakang sepanjang diploma yang lepas. Kalau tiada mereka, rasanya assignment tak siap juga. kalau tiada mereka, diploma juga mungkin tidak seindah mana. Terima kasih sayang-sayang sekalian! 

Classmate diploma. tak dapat amek gambar semua seramai 9belas orang, disebabkan semua sudah bersepah-sepah mencari keluarga dan teman-teman yang lain. :(

 Antara batchmate yang dapat ditarik untuk bergambar sekali! Haha! 

 Yang ini antara mereka yang terapat! kalau nk wish congrats kat mereka, cepatlah follow mereka di twitter! :D @tarmizi salleh, @nadzmiah dan @liyanaziz

Dalam ramai-ramai, mestilah daku nak berterima kasih kepada Liyana Aziz sebab beliau memang menjadi pengarang jantung daku merangkap grupmate serta housemate sejak semester satu lagi! beliau jugaklah yang sudah paham bila melihat daku stress setiap kali belajar! Haha

 Congrats Makcik! Akhirnya berjaya menamatkan diploma bersama walaupun kamu hebat gila dalam study! Cis! jeles seyh! :D 

 Our family, merangkap our backbone! ;)

Our bestfriend, and our boyfriend! eh? Dah ada boyfriend? #maluuu!

Terima kasih juga kepada 'seseorang' yang datang lambat pada hari itu. Bahaha! kalau dulu hanya menjadi teman baik yang sanggup menjadi pendengar setia masalah daku, tapi kini status sudah berubah. ececeh~ #wek! muntah pink sebaldi!

Kawan-kawan..Say Hai to Him! :) *Terima Kasih awok, bertegas nak datang walaupun baru selesai jawab paper exam! Nanti awok grad, saya datang pulak ya?* :D

Tidak lupa jugak kepada semua yang menjadi penyokong setia daku dan rakan-rakan yang lain, mendoakan yang terbaik untuk setiap perkara, baik dari keluarga, teman-teman, kekasih, senior, junior , musuh ketat atau sesiapa sekalipun, Terima kasih-terima kasih dan terima kasih! Jasa kalian di kenang! :)

Congratulation Elie! n All The Best untuk 3 tahun ini! Degree ini, aim untuk Anugerah Naib Canselor pulak ya? :)

Woit Korang semua, Daku dah Konvo! Marilah teman daku melompat bintang sampai ke bulan! Ada sesiapa nak temankan? Kita jumpa di Simpang Lima! Teehee!

Have a great Sunday everyone! Loves! ;)

p/s: Muka sedikit tembam, tanda bahagia. Bukan sebab bercinta, tapi sedang berjaya! 

42 comments:

MiSzy DiaN said...

congrats kaka comel. tak sabar nak tunggu dia yg konvo november ni hehehe..

Cik Rongoks said...

congrats ! ^^

~AbsoFUCKINGlutely~ said...

congrats mama....lawa gmbar 2 nak gmbar2 dr ily tau nnti....

yapsukatido said...

i just cant stop smiling. iloveyou syg :)

Arai Lekir said...

tahniah :)

Amirah Jafri said...

woww boleh jadi inspirasi ni.hehe

Scya Lollita said...

sronoknyeeee dah grad!

CintaKhadijah said...

13 mei ke? mcm penah nampak.. kite pon konvo kat uitm shah alam gak arituh. :)

✿ cik atie said...

lame xdtg jenguk!
cngratz dear.. wish u all the best for dgree yg maha lg susah.. :)

aMyErInAiMiE said...

yyyyyyyyeeeeaayyyyyy!! so proud of u baby!!!

and yeyeh! boifren kuar blog!:P

haha. u r so grown up syg. rase mcm baru je tgk awk sememeh dlm blog ni 1st sem dlu.hehe. bwek! :P

Mila Ahmad said...

Tahniah elie :)

Al Kisah said...

tahniah, Artistic Writing tuu.. hebat mu..

gadiest ❤ said...

tahniah elie!
semoga makin success :)

Aliff Haikal said...

Tahniah kakak comel lagi cute mute haha

lepas ni fokus Degree !:)

fatinSQUARE said...

congrats congrats elie :)

cEro said...

Tahniah elie..
strive for the best ok..
hehehe

syafiqakarim said...

tahniah elie

Selendang Merah said...

wah taniah...:) x sabar nak tunggu masa sm lak

Dhaniya ShahNiza said...

Congratulations Elie ;)

zaty luvlianncezzz said...

tahniah elly ! :)

Elie Lily said...

Dian..
time kasih sayang! :)

Elie Lily said...

cik rongoks..
thanks love! :)

Elie Lily said...

miaa.
congrats to you tu sayang. nanti kita exchange gambar tau! :D

Elie Lily said...

yap.
senyumla sampai telinga. i love you moreee! :D

Elie Lily said...

arai lekir..
maseh bro! :D

Elie Lily said...

Amirah jafri..
siapa yg jadi sumber inspirasi nih? ahhaha

Elie Lily said...

scya..
nanti kamu pulak. bersabar ya? :D

Elie Lily said...

cinta khadijah..
serius? kita sama la konvo aritu! :)
Congrats to you ya?

Elie Lily said...

cik atie..
thank you sista! nxt time jenguk lagik tau! :D

Elie Lily said...

kak erin..
thank you kakak sayang! :)

ceit. dulu2, zaman sememeh. jangan diingat lagi tau! hahaha

Elie Lily said...

mila..
time kasih mila sayang, :)

Elie Lily said...

alkisah.
saya budak puitis tau! :D

Elie Lily said...

Gadiest..
thankyou mendoakan elie sayang. :)

kamu juga ya? <3

Elie Lily said...

aliff haikal..
thankyou adik! :)

jom sama2 grad untuk degree! hehe

Elie Lily said...

fatinSquare..
time kasih adik manis. :)

Elie Lily said...

cero..
hey bro! lama tak singgah sini eh? haha. thankyou so much! you too. baru convo jugak kan? :D

Elie Lily said...

iqakarim.
time kasih iqa sayang,. ;)

Elie Lily said...

selendang merah..
time kasih. owh., bakal convo eh? congrats in advance eh! :D

Elie Lily said...

dahniya..
tq sista! tq ;)

Elie Lily said...

zaty.
tq so much honey! :D

YNA HERMOSA said...

eh! adik comel dh da pengganti?

alhamdulillah..

berbahagialah hidupmu ya dik :)

tahniah dear, dh konvo :)

Elie Lily said...

yna..
i'allah. sentiasa doakan elie ya kak. time kasih! :)