Monday, April 2, 2012

Instinct!

Salam kalian.. :)

Dari dulu hingga kini, satu perkara yang buat daku tak begitu berkenan dengan sikap diri ialah daku punya suatu Perasaan atau INSTINCT yang sangat kuat! 

masakan tidak? sejak dulu daku asik tunggu umur menginjak ke tahun 21. owh, jangan ditanya mengapa, sebabnya ia seolah-olah akan ada sesuatu yang akan terjadi pada umur daku ke 21 tahun! sama ada perkara baik atau buruk, itu ketentuan DIA di atas, pokoknya pasti akan ada sesuatu yang berlaku!

dan percaya atau tidak, tahun 2012 ini, yakni daku akan berumur 21 pada Ogos nanti, mungkin perkara yang sangat dipikirkan sejak sekian lamanya sudah pun terjawab! SOBS! :(

Lihatlah si muka pucat dengan tangan yang di suntik jarum! Mengenang nasib betol! :(

28 mac lalu, dengan rasminya nama daku sudah terekod dalam senarai pesakit di Hospital Pantai Ampang! akibat kekurangan darah dalam badan, saiz darah yang terlampau kecil serta kuantiti zat besi di dalam darah terlalu sedikit, makanya terpaksalah daku ditahan ke wad selama hampir 6 hari! Sadis bukan? :(

 masuk gas hampir setiap hari, tangan dicucuk jarum dan berselirat dengan segala wayar dan drip ubat, owh, tak sanggup!! :(

siapa sangka selepas 21 tahun daku akan jatuh sakit sehingga terpaksa berhempas pulas menahan sakit akibat dicucuk sana sini dan darah diambil hampir 3 kali untuk dibuat ujian? woah, memang mimpi ngeri bila diri sendiri menggigil satu badan sebab hilang darah yang banyak untuk satu hari! maka terpaksalah menelan ubat tambah darah untuk mengelakkan pengsan secara tiba-tiba..erm.


 kesian tangan saya, hari-hari kna masuk ubat dan di ambil darah! lebam sudah! :(

Tapi orang kata jika ditimpa sakit sebegini, jangan asyik nak komplain saja kan? harus dilayan saja apa yang terjadi kerana ianya pastilah suatu dugaan! mungkin untuk menghapuskan segala dosa-dosa lalu kan, siapa tahu? semua kerja Tuhan! jadi haruslah terima segala kesakitan dengan redha ya, wahai Elie! 

be safe, be strong n u ll be fine sayang! :)

A MILLION THANKS :

buat semua yang mendoakan kesejahteraan daku, baik yang kenal atau tidak, di luar atau di alam maya, terima kasih banyak banyak. kepada semua yang datang melawat ketika daku berada di hospital tempoh hari, family dan kengkawan yang tak putus-putus memberikan sokongan, Terima kasih, terima kasih dan terima kasih! Semoga Tuhan membalas jasa kalian semua! I'Allah. :)

And Thanks to 'kamu' juga sebab hari-hari temankan saya di wad, siap masak spageti carbonara serta belikan saya Biskut Oreo dan Kinder Bueno! ilysm! 

p/s: Mohon lepas ini Instinct kata akan terjadi perkara yang baik-baik saja. Mohon! 

54 comments:

gadiest ❤ said...

sayang..be a strong girl..semoga cepat sihat yea!! :)

Elie Lily said...

gadiest..
thanks pray for me sayang! :)

syafiqakarim said...

yangg....haa,tu la.nakal sgt.
time pregnant lagi teruk nanti :p
cepat sembuh.jaga makan .

Al Kisah said...

so lepas nie kena banyak makan kerang ka? nak tambah darah dalam badan.. anyway get well soon..

Aliff Haikal said...

hopely akak cpt sembuh ! Kesian pulak tgok . Papepun makan banyak2 sikit . Hehe

CikPuan Azizah said...

akak tahu elie strong girl!! moga cepat sihat syg~

jangan lupa makan makanan yg boleh tambah darah :)

Arai Lekir said...

semoga cepat pulih :)

Pocket said...

darah kurang?
macam platelete kurang tu ker?
pergh!
macam macam jenis penyakit kan.

tp tak per..
kalau dah larat nak menaip tu,
dah sihat lah tu:D

doakan kamu sihat sejahtera terus pas ni sis :D

Lan Bingka said...

itu semua cobaan.. yg penting kena kuat.. ;)

Alan said...

aloo ciannya dia

fatin hanani said...

sabar ehh :)
maybe ni salah satu ujian dri Nya :)
sakit salah satu penghapus dosa kan..nnt mesti sembuh...jaga kesihatan ok..semoga cepat sembuh :)

Namee Roslan said...

ya Allah, kesian Elie...jaga diri ya. nampak serious je tu.nak pula berkaitan dengan darah. kita doakan ELie cepat sembuh ok:) stay strong n take care ok :)

liyanaziz said...

tolong jgn jatu sakit teruk2 lagi dan membuat org risau ek makcik... T_T
TOLONG SEMBUH DENGAN CEPAT

pepol said...

get well soon..:D

Doktor Love said...

get well soon sista.... =)

Elie Lily said...

iqa karim..
kalau pregnant tu kena soh suami elie jaga la nanti.. hee

Elie Lily said...

al kisah..
elie tak makan kerang! :(

btw, tq bro !

Safiah Ibrahim said...

moga cepat sembuth

shark said...

get well soon..

salam perkenalan dari saya :)

Elie Lily said...

alif haikal..
da makan banyak da.. hurmm..thx btw doakan akk yaw! ;)

Elie Lily said...

cik puan azizah..
yeah! i am a strong girl! :)
tq kak. nnt elie makan daging byk2!
jom temankan! :D

Elie Lily said...

arai lekir..
thx bro! :D

Elie Lily said...

POCKET..
hahha.platelet okay, just haemoglobin rendah je..
thx 4 the pray pocket! :)

Elie Lily said...

lan bingka..
im stronger than u bro! hahha

Elie Lily said...

alan..
kan? sakit tau! :(

Elie Lily said...

fatin hanani..
tula..sentiasa bersabar ni..
thx doakan elie tau! :)

Elie Lily said...

namee..
im getting better. so no worries sista! :)
thx btw! love u. <3

Elie Lily said...

yana..
sori risaukan semua orang! :(
im sure i akan cepat2 sihat! dont worry much tau!

Elie Lily said...

pepol..
sure bro! thx! :)

Elie Lily said...

doktor love..
tenkiu atin sayang!! :)

Elie Lily said...

safiah ibrahim..
thankiu hunny! :)

Elie Lily said...

shark..
sure i will! nnt elie terjah belog kamu pula ya? :)

Mila Ahmad said...

dah lama xdtg sini. elie semoga cepat sembuh tau!.u must strong dear...t attend my wedding oke..xlama lagi tinggal sebulan lebey jerk.

Elie Lily said...

mila..
thx doakan mila! elie nk pergi wedding mila tau! jgn lupa jemputtt! :D

hanaahmad said...

Sakit itu ujian yang Allah turunkan buat kamu yang terpilih untuk dihapuskan dosa-dosa kecil. bersenang-senanglah. semoga cepat sembuh. :)

misyamissyou said...

aaaa kamu! patut lame xnmpak kat blog..cepat sihat okay!

Ihsan Arifin said...

fuh syeram aihhhhh.
untung la sakit kalau dapat Dr hensem haha

MiSzy DiaN said...

kakak comel..
im so miss u..
tak taw laa if kaka masi ingat dgn saya lagi ke tak..
tp dulu saya selalu jenguk blog kaka..

kaka comel..
get well soon.
sorry bout ur break up wih noddy. just know it..
btw, hope kaka tabah yaa..
harap kaka cpt2 sembuh2 n stay comel selalu..

Anonymous said...

Allah bg sakit suruh taubat bkn tunjuk gtal biji lgi..muka buruk elok ckit je dr babi..puki gatai lebih

Anonymous said...

conform xappear kt blog sbb ko mmg gtal puki nak org puji je..muka buruk..[perangai pn buruk..

lovelywa said...

get well soon dear..everything will be fine..

tomatokering :) said...

nahhhhh kite hadiahkan lagu STRONGER kelly clarkson utk elie ! cepat sembuh okeng ! ;D

zulhilmi tempoyak said...

lagu yuna tu sdp gak kn...sedap sket la dr besa...unik2..

hmmm.. lg satu baru prasan.. cantik jugak google chrome ni kan..sll ad gak pkai mozilla... ad gak pkai opera..

dekat mana nak beli choki2 ye.. kat seveneleven ada tak..?? pastu kedai mak limah tepi simpang agak2 bukak tak rini. sebab rasa nak beli makanan utk kucing.

tp kan dengar cita. kedai basikal ah chong pon dah jual rojak kan. agak2 sedap x..?? hmm.. teringin lak nak makan..



heeee...

do take care ye... sakit tu pengurang dosa... setiap perkara yg berlaku pasti akan ada sebab musababnya...

be strong like u always b ye. :)

Elie Lily said...

hanaahmad..
betul! semua nya dihadapi dgn penuh redha! thx btw kakak! ;)

Elie Lily said...

misyamisyou..
dats y la syg! heheh.. okay, thx mendoakan! :)

Elie Lily said...

ihsan arifin..
doktor Elie macam santa claus tau! comel, ada perut besar! eheh

Elie Lily said...

dian..
mana boleh lupa kamu adik! i miss you too! sokay, breakup tu da lama, dah tak igt da dia macam mana. hee..

kamu, cepat2 update belog! :)

Elie Lily said...

anon..
Assalamualaikum!
kita kenal kaaa?

Elie Lily said...

anon..
perangai saya tak seburuk awak kot. hentam orang sesuka hati, tak bg salam. :)

Elie Lily said...

lovelywa..
time kasih kakak cantik! :)

Elie Lily said...

tomatokering..
cepat suap elie makan ubattt!!! :D

Elie Lily said...

tempoyak..
mukadimah memang sentiasa mahu panjang ek? haha

thx btw bro! :)

Amanina said...

smoga cepat sembuh elie :)

Pangeran said...

Take care elie :)