Friday, November 18, 2011

Kerana Cinta, Apa-Apa Boleh Jadi!

Salam kalian.. :)

Kalau kau seorang pembaca belog daku sejak dari azali, kau mesti tahu daku ini seorang pemerhati! Banyak entry daku yang dulu-dulu, banyak berkisar bagaimana daku melihat dan memerhati ragam orang kita dan orang sekeliling! tak percaya, kau godek balik entry daku zaman tok nadong dulu! :D

Semalam, sedang daku seorang diri menanti hujan berhenti di luar Jusco, ada dua orang insan, seorang lelaki dan seorang gadis duduk di sebuah kerusi.. rasanya pasangan kekasih..dari jauh daku dah perhati, duduk berdua, tapi seperti tidak bercakap apa-apa..muka lelaki seperti ketat, dan gadis seakan memujuk..

Erkk? barangkali mereka bergaduh bentak hati daku sendiri..

disebabkan lama berdiri di kaki lima Jusco, ada pulak brader sebelah tu muka macam tak meyakinkan je, jadi daku beralih tempat ke kerusi pasangan kekasih tadi..mula ambil jarak sedikit jauh dari jejaka tadi, daku duduk dan menanti hujan berhenti..ah! terdengar pula ayat-ayat manis pasangan kekasih tadi..

dengan satu pelukan erat dari gadis, dia berkata..

"Awak...Saya sayang awak sangat-sangat! Awak tahu tu kan.."

owh! benar si gadis sedang memujuk! daku fikir, seronok kalau dapat dengar sesi memujuk nih! heheh

tiba-tiba lelaki tadi menolak lembut tangan kekasihnya, lalu berkata..

"Apa awak ni..orang tengok kan.. Saya tahulah awak sayang saya.. tapi tak payahlah macam ni.."

ececeh! seolah-olah beliau sedang bermain tarik tali pulak! hai lelaki, egonya tinggi juga ya? saja nak mintak dipujuk lebih letewww! ceh! masih memasang telinga pada mereka, si gadis berkata..

"Habis tu, awak janganlah macam ni! Senyap je! Saya tak tahu macam mana nak cakap lagik!"

bunyiknya seperti keras, mungkin penat melayan kerenah lelaki!

jadi daku buat andaian sendiri, mungkin ada kisah yang terjadi sebelum ini! tapi takkan pulak daku nak jadi joyah dan tanya kat dorang, "Eh, kenapa bergaduh? Apa yang jadi?" kejadahnyaa! tapi rugi pulak daku tak duduk sebelah mereka awak-awal tadi, kalau tak, harus dah tau cite sebenar! kan? ;p

dan selepas si jejaka bertolak lembut, berdiam lama, membiarkan kekasihnya memujuk hatinya yang konon merajuk, dia akhirnya memegang gadis tersebut dan berkata...

"I LOVE YOU!"

wah! begitu mudah beliau mengungkapkan kata cinta! mungkin kerana sayang, hatinya senang dipujuk, even mula-mula gadis itu seperti bakal berputus asa! hai, dan hati daku bercakap sendiri..

Untunglaa! :D

melihatkan hujan seperti tidak akan berhenti, daku redah saja dan berjalan kaki sehingga ke stesen LRT dalam kebasahan, meninggalkan pasangan tadi. dan sehingga berada di dalam tren, daku masih berfikir tentang pasangan tersebut..

Mungkin kerana cinta, apa-apa boleh jadi! 

Mungkin? dan akhirnya daku tersenyum sendiri! :)

Ini adik kenit kesayangan daku yang paling kecik! kitorang memang rajin bergaduh, tapi tiba-tiba dia cakap I love you Kakak Elie! hah! terkejut daku! hee! I love you too Arissa Nouha! :)

Eh. tiba-tiba daku terpikir, kalaulah semua pasangan dalam dunia ini seperti pasangan sebelah daku semalam, pastinya dunia ini tidak akan ada perpisahan dan penceraian kan? wah! bagusnya kalau begitu! tapi itu cuma kalau! masalahnya tidak akan pernah benda sebegitu terjadi! kan? :D

p/s: Daku susah jatuh cinta, tapi bila sudah jatuh cinta, daku susah untuk melepaskannya! Untung sesiapa yang daku cinta itu! eh? Apa kau cakap ni Elie! :p

51 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

i love u..sumpah sweet :)

Elie Lily said...

lynn..
kan? untungla dorang! :D

CikSyazwaniAziz said...

sweetnye... tp jgn b4 kawin je sweet, pas kawin, sour... payah tuuu.... :(

Leo "Ricky" Huzair said...

I Love You?

Pehhh

mysara ramlan said...

Bila la nak dapat i love dari someone tuu.. =(

Yatt S. said...

yeah, i love u is sweet.

if you truly love someone, you'll forgive the unforgivable.

Elie Lily said...

wanie..
betul lah tu..
takut nnt lepas kawen, lain pulak jadinya..mintak simpang lah kan? :)

Elie Lily said...

abg leo..
yup! abang susah nk sebut kan? :P

Elie Lily said...

mai.
jgn mintak..sebab mintak tu yang tak dapat..tahu?

Elie Lily said...

yatt.s..
ha..betul lah tu!
so cakap lah i love you banyak-banyak! hahha

syafiqakarim said...

kite akan jumpa org org g salah.
org org yg ajar erti cinta.org org yg
ajar erti kehidupan.pengalaman pahit
dan manis.mcm mcm ragam bercinta kan?
cepat dpt jodoh syg.

i love you more.kahkah.
budak kecik tu sama comel mcm u.

Doktor Love said...

i love ili fazrin. heee...(dah lame xskodeng cni. akhirnya berpeluang jugak hari ini)

Elie Lily said...

iqa karim..
betul la tu..manusia kan ada 1001 ragam..hehe

i love u more n more sayang!hehe
budak kecik tu, joyah kepoh namanya! :p

Leo "Ricky" Huzair said...

agak arr....

bcoz I x sebut, I do it...

I'll show it...

Elie Lily said...

atein..
i love u too atein! :)

Elie Lily said...

abgleo..
yeke dah buat?
apa yg abg buat?
hahha

yapsukatido said...

untunglaaa sapa yg berjaya jadi pemilik hati ili fazrin kan :P

Elie Lily said...

MrYap..
entah sapa-sapa lah kan?
hahha

yapsukatido said...

entah sapa sapa tuu sapa ehh agak agak nya syg ;P

Leo "Ricky" Huzair said...

nantikan post terbaru....

btw, good luck la berjaya curi dengar.

Kepochi seyh...

Elie Lily said...

mr yap..
kita tungguuu! hahaha

Elie Lily said...

abg leo,.
benda seronokkan..dengar saja laa!
:p

Leo "Ricky" Huzair said...

ye la ye la....

buat la benda yang menyeronokkan Ily..

as long u keep that smile.

Elie Lily said...

abg leo,.
tau la ili senyum cantik teramat! kan?
eh, kata suruh ajar cara nk senyum..benda2 macam nilah salah satu cara nk senyum broo! hehe

Leo "Ricky" Huzair said...

Tapi penah kot senyum depan Ily...

sweet gak kn?

Tp xde la sampai blushing...

Elie Lily said...

abg leo..
tak cakap tak pernah senyum kan?
sebab senyum tak sampai blushing la kena belajar dengan elie!okay?
muehhehe

Leo "Ricky" Huzair said...

tak payah nak 'muehehehehehe'

comel sgt..

Elie Lily said...

abg leo..
ili tau la ili comel..
lalalla~

Leo "Ricky" Huzair said...

Mmg nak kene langgar dgn motor ni...

tp ape bleh buat x sanggup jek...

Elie Lily said...

abg leo..
ili tau abg sayang ili..lallalala~

Leo "Ricky" Huzair said...

Siapa jek tak sayang Ily?

eRza farEeha said...

wahhh..taw xpe..sbb tu org ckp cinta itu buta..hihihi
comel la adk ellie mcm kakak die..huhu

Pocket said...

hehehe,
pocket plak kalau tengok orang gaduh ni, lagi lagi suka nak dengar.
n somehow diorang pun akan lupa yang diorang tu kat public.
so buleh la nak tgk drama swasta free :D

(Selama ni pun free gak kan)

i love u too sis!!

nub said...

alolo. kena makan kasut sedap jugak depa nun, haha

Namee Roslan said...

hehe.kdg2 kita takmau busybody pun tapi syok pulak tgk pasangan bergaduh. tp yg elia jumpa tu ok lg, diorg gaduh2 senyap. kalau yg lain, ada je smpai bertumbuk. :) kalau gaduh2 senyap..itu baru lah gaduh comel kan. cinta yg comel. hehe

Ihsan Arifin said...

lepas ni kene lah selalu belanje si arissa tu. adik syg kakak tuuuu ;)

Amanina Sofea said...

ade jugak kes macam ni kt jusco, ipoh. bergaduh dpn org ramai tp last2 ok. sweet sngt :)

tashanajwa said...

comel gilerr! :)

Elie Lily said...

abg leo..
semua ornag sayang elie! elie tau tuu! untung la kan? :p

Elie Lily said...

erza..
cinta itu buta, kadang2 ia celik juga! hee..adik elie tu joyah kenit namanya! hehe

Elie Lily said...

pocket..
hahha..drama free, selalunya best dari berbayar kan? untungla kalau dapat tengok orang gado2 manja free macam tu..hehe

i love u too brother! hehhe

Elie Lily said...

nub..
sounds like jeleousy bro! takpun anoyying kan? haha

Elie Lily said...

namee..
betul! kalau gado smpai bertumbuk tu, macma tak malu pulak kan? btw, elie tak busybody, tadi terdengar, so kita layankan saja! hehe

Elie Lily said...

ihsan..
dia kalau boleh nak pau elie selalu kot! haha

Elie Lily said...

nina sofea..
standard la tu..kalau gado, baik balik takpe..ni kalau gado then tak baik sampai sudah, tu yg bahaya! hehe

Elie Lily said...

tasya..
kan? jeles kot! hihi

Leo "Ricky" Huzair said...

Ingatkan tak tahu....

Jadi dah tahu untung, appreciate everyone of them...

Because 1 day they need ur love back...

Elie Lily said...

abg leo..
siapa kata elie tak appreciate mereka?

Leo "Ricky" Huzair said...

"Appreciate everyone of them"

itu nasihat...xde pun cakap Ily x appreciate diorg...

Jangan serkap jarang sangat boleh princess?

Elie Lily said...

abg leo..
appreciate everyone of them..selalu saja..tapi mybe antara nampak dan tidak saja.

btw, thx untuk nasihat yaw! :)

Leo "Ricky" Huzair said...

bene