Friday, November 4, 2011

Keputusan Semester Akhir!

Salam kalian... :)

Kalau siapa-siapa pelajar Uitm, semalam mesti berdebar-debar tunggu result exam kan? sama la macam daku dan kawan-kawan! tak tahulah kenapa perasaan semalam lain macam sikit untuk result semester akhir ni! rasa macam jantung berdetap kencang seolah-olah macam ada sesuatu yang tidak enak bakal diketahui...

tapi sebab nak sedapkan hati sendiri, cakaplah.."Arghh..Boleh punyalah Elie!" padahal tangan dah sejuk macam ais, kepala rasa nak migrane yang hanya tunggu nak pitam je, dan jari jemari dah rasa tak cecah keyboard! sebab tu sampai lupa pasword emel sendiri time nak cek result dah keluar ke belum! 

T___T

dan selepas bertungkus lumus dengan berperang tenaga dan otak untuk menghasilkan karya, skrip, dan tugasan yang lain pada semester lepas, akhirnya daku boleh tersenyum puas dengan keputusan exam semester akhir! 

klik untuk tumbesaran ye tuan-tuan dan puan-puan! :)

Yup!daku tahu keputusan ini tidak sehebat mana, malah anugerah dekan juga tidak berjaya dicapai, namun, syukur, lulus semua subjek saja sudah boleh membuatkan daku tersenyum sampai ke rahang gigi! dan memang hampir sikiiiiiiit saja lagi nak hendak mendapat anugerah dekan, tapi rezeki dari Dia hanya begini..bersyukur saja kan? hihih! 

Owh! ribuan terima kasih kepada lecturer hensem, Encik Fikri Jermadi atas kesudian beliau yang menyukai skrip drama pendek bertajuk Jasmine daku sehingga memberikan A! masih teringat subjek yang bertanda di dalam kotak merah itu, daku lakukan dengan penuh berhati-hati kerana harus menghasilkan sebuah skrip berbahasa inggeris! peh! tak payah cakaplah berapa banyak kali daku dah garu kepala kerana ketandusan idea! tapi alhamdulillah! akhirnya daku boleh tesenyum sendiri! 

dan terima kasih kepada semua lecturer yang memberikan markah yang daku agak boleh dibanggakan di situ, terutama subjek cinematic comunication! owh! tak payah cakaplah macam mana semua student akan kelam kabut setiap kali perlu menghadiri kelas tersebut! fuh! mungkin rezeki diri juga kerana kerja last minit masih boleh mendapat keputusan baik, Terima kasih Cik Masz! ;)

sekali lagi,1001 kesyukuran dipanjatkan atas kejayaan diri sendiri, walaupun cita-cita untuk menperoleh anugerah dekan pada semester lepas tidak tercapai, namun kerana mungkin inilah keputusan daku yang terbaik pernah diperoleh sepanjang diploma! syukur-syukur! 

dengan keputusan peperikasaan semester akhir itu, maka daku dengan jayanya telah menamatkan pengajian tahap diploma dengan rasminya! kawan-kawan, mari ucap selamat untuk daku! yeehaaa! lepas ni, mungkin tunggu masa untuk berkonvo pula sebelum boleh fikirkan tentang  kehidupan di alam degree! uyeyyeyeye! :D

Eh, bergambar dengan baby? takkan baru abes diploma, terus nak kawen dah kot Elie? leklu! kau baru lepas putus cinta kot! jangan cakap dah tak sabar nak jadi mama dan isteri mithali pulak?! haish!

Ceyt! Berani-beranilah nak kawen kalau study tak abis lagik? memang kau kena smackdown dengan umi nanti Elie! janganlah sengaja nak cari pasal Elie! 

Larikkkk! 

p/s: Terpikir tentang konvo nanti, agaknya ada tak jubah konvo bersaiz kanak-kanak? Daku kenit dan molek je kot! biasalah, tumbesaran terbantut! teehee!

50 comments:

♥ nana i am ♥ said...

hoyeahhhhh~ congrates adik elie ^_^
take care.xoxo

fatinSQUARE said...

congrats elie. :)
bestnya dah tamat diploma
boleh enjoyyy .

Leo "Ricky" Huzair said...

Felicitation

^_^ miSs eiRa ^_^ said...

congraits!! same goes with me..got awesome result even not in the Dean List.. :)

♥Aien Najwa♥ said...

wa..congrate..yang penting 3 and above dear..(~____^)..

Azlan Hasan said...

bagus2..congratulation..sambung lagi ker??hehehe

Regards,
-Strider-

syAzAnA said...

haipp! tahniahh sygggg! hebat dh tuuu! XD

Anonymous said...

tahniah yea elie...keputusan yang boleh dibanggakan. harap kamu terus berjaya dala bidang yang kamu pilih. Gadis Hebat!!! :)

misyamissyou said...

congrats! i'm glad you're doing fine :)

Marya Hana said...

congrat's.. hebak2.. sikit lagi DL ..

Aimi Rosli said...

congrats ili. jumpa masa konvo nanti.

markah kita untuk cinematic communication sama, hihi.

comelnya budak baju merah tu :p

sis92 said...

wah dah habis dip la ye
congrate :)

syafiqakarim said...

kena banja makan ni.haha

Thumbelina Iena said...

congrates dear elie!

da dkt nak dekan!!
bole holiday dgn gembira lepas ni ;)

Namee Roslan said...

tahniah elie !!! :D

Namee Roslan said...

lepas ni buat yg terbaik jugak untuk degree ok pretty ! :D

YNA said...

congratz dear :)

hanaahmad said...

tahniah! :D

peah @ peps said...

uishh..dah terer dah tu....

congrats yer ellie dari cik peah...pas ni..boleh tgk drama/movie hasil tulisan ellie...

New Post: Trafalgar Square, London

Juliet_iRa~" said...

tahniah!hee

boleh kahwin da..hehehee ;p

salam aidiladha..

pss : jemput join my GA! nt boleh dpt ole2 CAMERON..:D

Amanina Sofea said...

congrats elie..
skurang2nya lulus. same la tgh usaha nk mndpatkan dekan :)

amir aizat said...

congrats !

Ihsan Arifin said...

boleh bikin jubah kecikkkk tu ;)

nazirulhazwan~ said...

Cantek result.hehe
tahniah.guwa tak penah dpt gitu.huu

Elie Lily said...

kak nana..
thank you kakak ku sayang! :)

Elie Lily said...

fatin square..
yea! enjoy smpai lebam! :D

Elie Lily said...

abg leo..

thank you! :)

Elie Lily said...

miss eira,,

congrats too you too! usaha lagik ya? ;)

Elie Lily said...

aien najwa..
time kasih aien! :)

Elie Lily said...

azlan..
harus sambung! tapi tgk rezeki kat mana lepas ni.. ;)

Elie Lily said...

syazana..
4 flat baru hebat sayang! :)

Elie Lily said...

anon..
gadis hebat?
erkk..macam kenal je siapa ni! hhehe

Elie Lily said...

misyamisyou..
jangan risau ya misya..im great here! :)

Elie Lily said...

kak yaya,.
yup! sikit lagik..thx kak yaya! ;)

Elie Lily said...

aimi..
time amek jubah pun jumpa kot! hehe

budak baju merah? nnt aku kem salam dia eh! :)

Elie Lily said...

sis 92..
thanks sis! jom berjimba2! :)

Elie Lily said...

syafiqakarim..
belanja askrem eh? :p

Elie Lily said...

iena thumbelina..
thank you sayang! ;)

enjoy sama2 jom!

Elie Lily said...

namee..
thank you namee! :)

Elie Lily said...

namee,,
forsure sayang! doakan elie ya?
:)

Elie Lily said...

yna..
time kasih kakak! :)

Elie Lily said...

hanaahmad..
tenkiu hana! :)

Elie Lily said...

juliet..
kawen? erkk..
baru lepas breakup, macam mana nk kawen? hehe

Elie Lily said...

peah..
owh? doakan elie ya? :)

Elie Lily said...

amanina sofea,..
yeah! berusaha tau! ;)

Elie Lily said...

aizat..
thx bro! :)

Elie Lily said...

ihsan arifin..
haha..ada eh? nnt nk kena cari saiz paling kecit! hehe

Elie Lily said...

hazirulizwan..
takpe..lu kena usaha lagi la tu..
thx btw bro! ;)

Zarul Umbrella said...

tabik spring toink2

Elie Lily said...

zarul..
tabik hormat! ke kiri or kanan?
hahahha

thx yaw! :)