Wednesday, November 16, 2011

Gadis-Gadis Kesayangan!

Salam kalian... ;)

Antara sebab lain untuk daku tersenyum sentiasa adalah kerana mempunyai gadis-gadis kesayangan di sekitar daku! mempunyai perhubungan yang baik bersama sepupu-sepupu yang bergelar anak gadis sememangnya boleh membuatkan diri ini tidak pernah sunyi dari bercerita tentang kehendak diri! :)

ini namanya Ila..beliau antara sepupu kecil yang boleh dipanggil adik, tetapi fizikalnya seperti menampakkan beliau adalah kakak! peh! apasal daku kenit sangat pun tak tahulah! *nangis sedu sedan!*

Kami susah nak jumpa,  sebab masing-masing sedang stady dan bekerja..jadi bila dah jumpa, memang tak boleh renggang! dan percaya atau tak, dengan adanya gadis-gadis kesayangan, daku boleh ajak mereka beronggeng ke mana-mana sahaja sebab kan kata gadis kesayangan? sebab tu siap boleh turun ke KL lepas balik dari kenduri kawen tempoh hari! untung kan? Jangan jeles semuuaaa! :p

woah! first time turun ke KL dengan berbaju kurung! amek kau! kata teringin jadi perempuan melayu terakhir kan? inilah masanya! yeay! :)

konon-konon nak turun Times Square membetulkan telefon yang sudah hampir seminggu tidak sihat saja, tapi biasalah, perempuan bila dah keluar rumah, biasanya mana tak melencong, walaupun sekejap! harus masuk kedai itu dan ini! kalau tak beli, sekadar cuci mata pun boleh la labuuu~

 kalau kau nampak ada budak kenit pakai baju kurung tengah posing kat depan kedai Daiso Japan, Pavilion tu tempoh hari, sah! Daku lah tuu! *tutup muka dengan bantal..Maluuu!*

 dah kata perempuan..macam nilah kejenya! nak-nak lagik kalau kamera tergantung kat leher! celah mana saja pun nak amek gambar, dan pastinya masuk belog daku! kalau dah berat belog ni nak loading, kau pahamlah kan, kenapa dan apa sebabnya! mueheheh!

Owh! jangan salahkan daku atau ila atau kakya bila perut semua macam naga! kan dah cakap bukan senang nak jumpa, bila dah jumpa..mula lah kau nak makan itu dan ini! walaupun baru balik dari kenduri, perut yang lapar, harus saja diisi..tiba-tiba kakya kata "Eh! Jom Makan PIZZAAAAA!" dalam hati dah pikir, Terbang lagilah duitttt akuuuuu! T__T

Okay! mula-mula ingatkan yang bolat-bolat tu fishbol or chiken boll! rupanya Cheese! Cheese! Cheese! Demm! masuk mulut je, dah rasa kembang tekak! too much cheese, owh! Daku bukan penggemar keju yang sejati! maap! ;)

Biasanya, kalau jalan sorang-sorang, daku memang jarang nak makan banyak..cukup beli roti atau snek-snek ringan sahaja..lagipun kalau jalan sorang-sorang, perut memang jarang nak mintak itu dan ini..tapi lain pulak kalau jalan berdua atau beramai-ramai! Ada saja rasa nak makan! samalah macam bila keluar dengan Ila..beliau memang kuat makan! tak cukup dengan pizza, diajaknya pulak sesuatu yang sejuk-sejuk di SnowFlakes! haiyyyoo!

dari dulu perut dia macam buaya! sebab tu bila dah masuk belajar kat MMU, dia agak gain weight seket! bukan sebab beliau putus cinta, tapi memang hobi beliau makan dan makan saja! tapi pipi dia tak pulak kembung macam daku! haih! ini memang tidak adil! grr!

jangan tanya apa benda yang kaler putih dan oren tu..daku sendiri tak tahu namanya..tapi yang pasti Kesedapan tak hingat! owh! dan harga pun murah! igtkan mahal standard Tutti Fruiti, rupanya rm6 jee! okay, gadis-gadis kesayangan sekalian, mari makan di situ lagik! teehee! ;)

To be frank, daku memang lebih senang bercakap tentang diri sendiri dengan sepupu-sepupu atau kakak sendiri, compare wanita yang lain, macam umi dan makcik-makcik ..mungkin sebab umur kami sama muda..dan satu yang pasti, mereka lebih senang menyimpan rahsia berbanding makcik-makcik yang lain, kan? owh! joyah-joyah! :p

muda-muda boleh lah amek gambar begini di Pavillion! bila dah bergelar mak orang nanti, dah tak boleh buat muka species beruk dah! sebab tu kami enjoy habis-habisan sebelum ada orang nak masuk pinang! hahah!

dan nanti mungkin lepas ni dah tak boleh keluar selalu..kena tunggu masing-masing cuti dan betul-betul free, baru boleh beronggeng rokiah bersama lagik! ;( owh! rupanya tertinggal seorang gadis kesayangan di rumah! Tyra Blurb namanya! eheh! beliau ada kenduri di tempat lain, sebab tu mukanya tak masuk belog dan entry daku kali ini! Tyra oh tyra, jangan nangis ya? nanti kita keluar berempat pulak, okay?

Teehee! :p

Kamilah Tiga Orang Gadis Comot! ada sesiapa nak pinang? 

Wops! duit dalam poket dah kering, masih ada hati nak beronggeng rokiah? sobs! mungkin kena tunggu duit dalam tabung penuh dulu sebelum mintak izin dari umi untuk berjimba-jimba lagik! 

owh tidakkk!!

p/s: ada sesuatu yang comel terjadi di Pizza Hut tempoh hari! Eh, Awak! awak tahu apa yang terjadi kan? dan saya tahu awak sukakan 'sesuatu' itu! :)

30 comments:

.diannorhayati. said...

hehehe. comeel momeel je :D

Aimi Rosli said...

walaupun aku suka pizza cheese tu tapi yang bulat-bulat tu memang aku tak boleh telan.

..ika itu aku.. said...

lame xmkn pizza..
nk gak tutti fruit tu elie!!!!hihi

syafiqakarim said...

haha yang,you tahu tak,i selalu juga lah pegi TS dengan baju kurung.
sebab i rasa nampak seksi.LOL -.-
haha.ada satu hr tu,minah tu dok perli dengan kwn dia "weh,hr ni hr jumaat eh" cis.kahkah

u p ts x cakap.fine.i ada 3 sepupu.nanti i kenal kat tiga2 gadis tu :p

Cik Rongoks said...

jom join contest :)
ika tag elie,

http://ikapukpuk.blogspot.com/2011/11/candid-time-contest.html

Azlan Hasan said...

hahaha..comel2 belaka..yang mana bleh dipinang???hahaha

Regards,
-Strider-

yapsukatido said...

amboiii. panjangnya cerita dia. but no matter what iloveyouilifazrin !

and 'sesuatu' itu kan , saya sangat suka sangat sangat sangat laaa syg <3

tira_blurb said...

Ini memang tidak adil! memilih hari untuk beronggeng rokiah tanpa ketiadaanku! cheh!! T_______T!!!

Takpe2, next time korang velanja aiiii okayy!! ^^

Leo "Ricky" Huzair said...

Damn, I love it when you wear Kurung...

Wait? love or like?

Love kot...

KAMIHIDUP said...

nak sayang juga boleh? HAHAHA.

Namee Roslan said...

cute:D saya pun nk sayang juga . hehe

Ain Zulaikha said...

wahh berapa banyak makan ni, after kenduri pizza then pencuci mulut.. hehe best nye jenjalan KL :)

Eena Arrina said...

ahahaks..sonok baca entry ni..hee. :Pawk, jgn lupa jawab soalan simple kat blog ena tu :P

Elie Lily said...

dian..
mana satu paling comel?
hehhe

Elie Lily said...

aimi..
kan? aku pun kembangtekak!

Elie Lily said...

ika..
tu bukan tutti frutti..
tu snowflakes! jom makan! hehe

Elie Lily said...

iqa..
hahha..
seksii kan?
dorg yg ejek u tu jeles sebenarnya!hehhe

ala..jgn majuk..t i ajak u g ts sama2 eh..kita pakai baju kurung tau! :p

Elie Lily said...

cik rongoks..
okay! nanti elie masuk ek! kena selongkar gmbar dulu!
hehe

thx yaw!

Elie Lily said...

azlan..
semua kena mintak izin umi abah dulu!
hehe

Elie Lily said...

Mr Yap..
hahhah! apa yang seseuatu tuuu??
maluuu~

Elie Lily said...

tira..
nxt time tu kena tunggu semua gather sekalik 4 orang! then kita berjimba-jimba yukkk!

yeay! :D

Elie Lily said...

abg leo..
tak payah cakap..
ili tau dah pasal tu..
ili pun hebat gak dari abg..Kadang-kadang!:)

Elie Lily said...

kami..
meh elie peluk meh! :)

Elie Lily said...

namee..
elie sayang namee..
jgn risau punya! :)

Elie Lily said...

ain zulaikha..
perut kenyang gila kot makan macam2! hehhe

Elie Lily said...

eena..
soalan? owh! nanti elie terjah ya! :P

Aesieeeeeeeeee said...

Iliiiii! bocor lah rahsia yg ila suka makan! hahaha! miss you! <3

Elie Lily said...

Ila..
haha..nasib la! imissyoumoree! <3

Leo "Ricky" Huzair said...

Sure la...

Elie Lily said...

abg leo..
thank you! :)