Saturday, October 22, 2011

Saya Tak Mati! Cuma Koma Sebentar!

Salam kalian... :)

Sebelum apa-apa, ada sesiapa nak tanya daku macam mana dengan kehidupan selepas menjadi seorang single? i bet u guys semua harus terkejut beruk dengan perkhabaran yang lepas kan? hurmm..takpelah, benda yang lepas, jangan dikenang, walaupun daku sendiri masih dalam keadaan blur-blur lagik, tapi life must go-on kan? :)

Belum sempat sehari menjadi seorang single, daku sudah ditebak dengan segala phone call dan text message dari rakan-rakan yang memberi semangat! peh! gila maju teknologi sekarang! hihi! tanpa niat ingin menghebahkan tentang diri ini sudah single, daku hanya tidak mahu dikaitkan apa-apa lagi tentang hubungan yang lepas..

A Million Thank You kepada semua yang memberi semangat kepada daku, rakan-rakan, orang sekeliling dan kalian semua, walaupun dari alam maya! Sememangnya kalian yang menjadikan daku kuat bagai wira dan masih mampu berdiri sehingga hari ini! *apahal kau Elie,ayat giler skema! ceh!* heheh!

Terima kasih-terima kasih-terima kasih! :)

Hey Elie, apahal kau nak tonggeng-tonggeng macam mati laki pulak ni? cheh! ko tak mati lagi tau! kau masih hidup, jadi pandang ke hadapan, dan jalan terus! jangan nak tutup muka sambil menangis dan buat muka comot, tak kiut ponnn! T__T

Dan jangan risau ya semua! daku bukanlah gadis yang bodoh sangat walaupun baru menjadi single, tapi hendak menangis tak berlagu atau panjat bangunan setinggi tingkat 20 dan terjun ke bawah tingkat satu! apatah lagi tak pernah terpikir dek kepala akal untuk mengelar tangan sendiri! hoi! walaupun kekasih sudah tiada, Iman di hati masih kuat kan? :)

even luka di hati masih berdarah, tapi rasanya tak perlu menangis dan meraung macam hilang emak kat tepi jalan, kan? buang masa dan buat penat sahaja! lagipun pasti ada yang lebih baik dan sinar bahagia di luar sana, kan? so Move On, Elie! :)

Hey! Daku Tak Mati, Cuma Koma Sebentar!

Elie Lily yang kalian kenal ni bukan saja kuat! 

tapi beliau adalah seorang yang SUPER DUPER kuat!

kau percaya tak?

teehee!

p/s: Im Officially SINGLE! ;)

40 comments:

Nurrul Aqidah said...

nice2..xpe u deserve a better man :)

Pocket said...

Bagus jugak utk perkembangan minda dan emosi. Kamu pasti kuat pas ni. :D

Akemi Siegel said...

Bagus Elie!

bel said...

big girls don't cry :)

Aimi Rosli said...

be safe, be strong, be happy (:

WZ said...

semangat yag kuat!! Keep on going positive ok. =)

syafiqakarim said...

ingat kan u x ok.
dah,semua ada hikmah. percaya je ok?
:) nanti kite shopping sama i banje baskin robin ye.dah,jgn nages.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Baru tau..
Sabar ye..Be strong..
Pasti ada hikmah disebaliknya..

peah @ peps said...

wow....dek..bagus!!!..remember you are stronger than you think you are....


Old Trafford Stadium, Manchester

Syida Shukor said...

Bagus Elie!

✿ cik atie said...

proud of u!

Namee Roslan said...

elie, ure so young and pretty ! so why must be so sad?? :) hehe. kuatkan jiwa ok.

YNA said...

kuatkan semangat okay?

cheer up :)

Cik Azizah said...

bagus elie!!elie cantik,berjaya pasti ada sinar kebahagiaan menanti elie! sabar k syg..lepas ni boleh tumpukan pada keluarga dan pelajaran..yehaaaaa!!

pilotHans said...

enjoy singlehoot, im sure its the opportunity for new doors to open.just chill n follow the flow babe ;)

eRza farEeha said...

oficially single??
saba k..u deserve better..:)

aiNa yaZiD said...

u deserve a better guys. Be strong~! (^^,) i know u can do it.

Doktor Love said...

That's my girl!

Semoga kebahagiaan abadi menjadi milikmu selepas ini.

Atin dah upload dream sequence kt youtube. Elie boleh la tgok. nnti atin post kt blog atin. jenguk2 le. hehe.

P/s : Pst...Elie, saya ada job lag buatmu. Sudikah? Will you be my heroin again?

Elie Lily said...

kak aqidah..
yup! biar tuhan yg tentukan.. :)

Elie Lily said...

pocket..
for sure elie semakin kuat! elie kan? :)

Elie Lily said...

akemi..
buat apa nk sedih-sedih, kan? :)

Elie Lily said...

bel..
sokonggg! :D

Elie Lily said...

aimi..
for sure! thanks ya sista! :)

Elie Lily said...

WZ..
yeah! ketepkan segala negative-negative ni! penant otak je nanti! :)

Elie Lily said...

syafiqakarim..
yep! ada hikmah ni semua!
jom pergi makan askem! :)

Elie Lily said...

lily..
dont wori..
elie sentiasa kuat! :D

Elie Lily said...

peah..
elie tau elie kuat! thx yaw sista! :)

Elie Lily said...

shida..
tq shida! :)

Elie Lily said...

cik atie..
im proud of myself too! :)

Elie Lily said...

namee..
yup! sedang dala proses! thank you ya namee! :)

Elie Lily said...

yna..
elie tak lemah.. :)

Elie Lily said...

cik azizah.
betul! study n family lebih penting! :)

Elie Lily said...

pilothans..
betul! da lama tak jadi single! :p

Elie Lily said...

erza..
da buang segala knangn da pun :)

Elie Lily said...

aina yazid..
haruslah kuat sayang! i have to kan? :)

Elie Lily said...

atein..
thx untuk doa atein tu..
hahah..da tgk da video tu! sumpah lawak!

p/s: for sure nakkk! :))

nub said...

putus cinta itu ada keseronokan tersendiri =)

Elie Lily said...

nub..
kau pernah ek? pernah leteww! :p

Cik tikah said...

elie kuat! :)

Elie Lily said...

cik tikah..
harus kuat! elie tak mati lagi sayang.. :)