Wednesday, October 19, 2011

Putus Sudah Kasih Sayang!

Salam kalian...


Kata orang, tak semua yang kita impikan, akan dapat kita capaikan? tak kiralah dalam setiap perkara yang kita lakukan, kita hanya merancang..tapi kita tak boleh menentukan kan? baik dari belajar, berkasih, bermesra dan segalanya..

dan setiap yang Dia tetapkan, pasti adalah yang terbaik untuk hambanya kan? 

samalah dalam bercinta! tak semua yang kita harapkan akan dapat kita peroleh! setiap perhubungan pasti ada pasang surutnya! daku juga antara kalian yang mahukan perhubungan yang bahagia hingga nafas yang terakhir, tapi, apakan daya...

tiada jodoh antara kami berdua... :(

ini mungkin gambar terakhir yang bakal dipostkan dalam belog sendiri! daku dan Noddy kini sudah tiada apa-apa lagi! ini juga pertemuan terakhir kami selepas Melaka tempoh hari! ;( Terima kasih untuk segalanya, Sayang Noddy! 

usah tanya sedih atau tidak, kerana sudah pastinya menangis air mata darah sekalipun, benda sudah terjadi! selepas 3 tahun, hari ini mungkin menjadi penamat cerita kami! :( tapi Dia Maha Adil kan? pastinya ada yang lebih baik menanti untuk kami dan pasti ada hikmah atas semua yang terjadi!

Owh! tak perlu diulas apa-apa lagi..

kerana cukup saja daku katakan, tiada jodoh kami! 

lepas entry ini, i'allah tidak akan ada lagi kisah cinta bersama Noddy!

dan for sure, tiada lagi Noddy love Elie Lily..

Sila doakan yang terbaik untuk kami selepas perpisahan ini! :(

p/s: Tenanglah Elie, kau boleh lalui kehidupan ini! Ada jodoh, kawen lah nanti! -penulis sedang bermonolog sendiri! ;(

84 comments:

The Iki.Ali said...

takpe Ili, dah bukan jodoh hang. besides, ramai lagi laki yang single kat dunia ni... macam aku.

:P

KAMIHIDUP said...

:(

cik chinta said...

jgn cedih ili..tp,sy cedih jg bc ni T_T

Syida Shukor said...

Sayang, be strong! You have to!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

apa jua keputusan kamu.. harap2 biarlah ia tidak menyakitkan diri sendiri.. moon faham sakitnya bila dah lama bercinta.. sbb moon sendiri baru je melaluinya..

kalau boleh diselamatkan, cuba..

munirah said...

mungkin dia bukan jodoh elie , or mungkin ada hikmahnya korang berpisah ? who knows ? korang akan dapat yang lagi baik an ? all the best to u :) la tahzan :)

malika said...

Be strong sis!

Namee Roslan said...

mcm mengejut juga berita ni sbb bru je post awak yg lepas pergi holiday tu :( em sbr ya ellie ;'( be strong.

cherry_ijau said...

bagus kamu kuat !

Alkisah said...

chills.. kay

jodoh pertemuan & perpisahan adalah kehendak tuhan.. teruskan hidupmu..

Azizi Dain said...

aq masih single untuk kamu

YNA said...

kuatkan semangat okay..
mmg sgt sakit tapi ingatlah selalu, Allah tahu apa yg terbaik tk hambaNYA..

yna pernah putus kasih dgn teman 1 ofis.. berkawan 3 tahun dan hampir berkahwin..

tapi sudah tertulis bukan jodoh kami, kami redha..

dan kini msg2 dah ada org baru :)

awk pun akan dpt pengganti 1 day..
senyum selalu ye dear? :)

nub said...

mungkin post aku mengenai 155 keseronokan putus cinta ada guna utk hang...

Daffien88 said...

Kuatkan semangat Ellie....kalo ellie rase hubungan tu dapat diselamatkan ..selamatkan..kalo tak ...bukan jodoh ellie..kuatkan semangat..kami semua ada....

Cik Azizah said...

sabar syg..kuatkan semangat. kalau elie sgtkan dia dan rasa boleh selamatkan cubalah selamatkan. bukan senang kan nak pertahankan sampai tahap tu.. akak sendiri nak 9tahun bercinta ni pon banyak kali putus tapi mungkin jodoh kuat kami sambung kembali. mungkin ada cahaya lagi?

kalau xde pon berpisahlah secara baik. siapa tahu ada hikmah semuanya ni. lebih baik berpisah skrg dr berpisah kemudian hari..

sabar syg..kuatkan semangat. akak ada..akak dodoikan yer..mari bucuk2 elie..:)

Pocket said...

be strong sis,
pocket doakan kamu cepat recover.
jangan sedih lama sangat,

the next in line sedang menunggu.



'Next!!'

syafiqakarim said...

yayanggg.kenapa?selalu mcm tu kan?
masuh tahun ketiga mula goyah.then
ok blk.i mampu tahan 5thn je.hmmm :')

da,rest dulu oke?

YouDontKnowMe said...

boleh faham perasaan elie :/

tapi, takpe. ramai yg akan doakan kebahagiaan elie :) jangan risau. elia kena kuatkan hati ye :')

Qirah Isa said...

be strong sis.
ALLAH hadirkan dia sebagai dugaan kemanisan dan kita diujiNya pula dengan perpisahan.

apa2 pun, Dia dah sediakan yang terbaik!

Doktor Love said...

Elie.... =(

kuatkan semangat ya syg...
9belas always love u...

Nurrul Aqidah said...

what???be strong elie..

Akemi Siegel said...

Elie,
sorry to hear that. soon, it'll all be healed. hope this may comfort you.

✿ cik atie said...

be strong dear...

ALI said...

darling, when im on my way downs a few months back, ure there for me. and comfort me till i can hold back my tears in front of ya. but today, when it comes to ur downs, dont worry. i'll be there for ya. rumah kita dekat. kalau tade member, ekin ada. call ekin and jomlah lepak lepak. u cant be all alone, babe. sorry to hear this. tatau nak cakap apa. mulut terkunci rasa speechless sgt. hmm. be strong ya darling :(

Anonymous said...

Aku bukan doktor cinta boleh ubat luka kau. Tapi satu je aku nak ckp, bila yang baik pergi bermakna yang terbaik menunggu untuk datang. Wish u be strong. And i know u will. Kalau perlu menangis, menangislah sebab pelangi indah akan muncul selepas hujan tapi banjir akan melanda klu hujan tak berhenti. Kau saje yg taw bila utk berhenti. :)

L.e.e.z.a said...

dear kenape jd cmni T__T?? pape pon akak doakan elie happy slalu ye, mungkin Allah nak bg jodoh yg terbaik utk budak comey nie.. xmo sedeh2 ye.. be strong ya! =D

♥ nana i am ♥ said...

♥♥" Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah. " ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha...." ♥♥

** banyakkan berdoa supaya adik elie cool sentiasa oke syg~ :)
setiap apa yang terjadi pasti ada hikmahnya..LOVE YA!

Aku Si Pujangga said...

be strong gurl..

♥Aien Najwa♥ said...

Xpela yunx..setiap yg berlaku memang ade hikmahnyer..harap kamOo bersabar key..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hanya satu kata! sabar sayang!

Mila Ahmad said...

elie...what happend??terkejut baca

cikmalumalu said...

eli!sabar tau.nad syg eli byk2.

aiNa yaZiD said...

be strong dear..~!.insyaallah kamu akan jumpa yang lebh baik.. (^^,)

misyamissyou said...

oh my..i just got to know this adik..pe yg blaku kat kite berdua semua nye same..navy, 3 tahun n all tp takdir yg tentukan..sabar ye..i got through this n i believe you can too..kuat! okay :)

Just Danial 'Classic' said...

1st of All my dear... i've experience something much much more greater than this... i've lost my fiancee when i was 19.... it's not the end of the world... chill.. for the time being... look for a distraction... like a game perhaps... or jahit baju... don't think about it too much... if u need anything.. u can buzz me anytime... ps-abg dan comel...

Elie Lily said...

Iki..
ko nak ke kat aku? ;p

Elie Lily said...

kami..
jgn nangis k..elie kuat! :)

Elie Lily said...

cik cinta..
its okay! takde jodoh kami!

Elie Lily said...

syida syukor..
elie mmg kuat!

Elie Lily said...

C.M.A..
takdelah..org tak sudi kan.. :(

Elie Lily said...

munirah..
its okay! Elie terima.. :)

Elie Lily said...

malika..
elie sgt kuat okay? trust me! :)

Elie Lily said...

namee..
ermm..takde rezeki..
takpelah..doakan kami untuk life lepas ni okay?

Elie Lily said...

cherry ijau..
harus kuat! :)

Elie Lily said...

alkisah..
true! :)

Elie Lily said...

Azizi dain..
kau wahida punya! :)

Elie Lily said...

YNA..
mungkin di luar sana ramai yg lebih setia, kan? :)

Elie Lily said...

nub..
aku da siap komen entry hang! ;p

Elie Lily said...

apan..
its okay! terima kasih untuk sokongan kamu ya apan? :)

Elie Lily said...

Cik Azizah..
mungkin jodoh akak dgn beliau! semoga berbahagia ya kak? :)

Elie Lily said...

pocket..
haha..macam la rmi org nk kan elie?!hahha

Elie Lily said...

syafiqakarim..
takde jodoh kami..
:(

Elie Lily said...

you dont know me..
terima kasih atas sokongan ya? appreciate sgt2! :)

Elie Lily said...

Qirah..
yep! Dia Maha Adil kan? :)

Elie Lily said...

atein..
sayang atein n 9belas! tq! :)

Elie Lily said...

aqidah..
i will! tq sista! :)

Elie Lily said...

cassie..
dont wori..
lepas ni boleh pikir pasal degree pulak kan? :)

Elie Lily said...

cik atie..
i will! :)

Elie Lily said...

ALI..
elie da bangkit pun sayang! sakit, tapi perlu! :)

Elie Lily said...

anon..
aku tau kau siapa.. :)

terima kasih untuk nasihat ya? sangat bertuah kerana adanya orang seperti kamu! :)

Elie Lily said...

kak leeza..
org dah taknak..its okay kak.. :)

Elie Lily said...

kak nana..
thank you for supporting me! ;D

Elie Lily said...

aku si pujangga..
kuatt! :)

Elie Lily said...

aien najwa..
its okay.. benda da lepas kan? :)

Elie Lily said...

fifey..
thank you sista! :)

Elie Lily said...

mila..
tiada jodoh kami sayang.. :(

Elie Lily said...

nad..
sayang nad2 banyak2 jugak!

Elie Lily said...

aina yazid..
semoga begitulah harapnya..

Elie Lily said...

misyamisyou..
owh, kita sama? haha..takpelah kak..elie okay je..org tak sudi, kita tak boleh paksa kan? mst ada yg lagi baik menanti.. :)

Elie Lily said...

abg dann..
kisah abg lagi sedih kot! :(

btw, thank you 4 ur support senior!

tieha ismail said...

omaigod elie! tieha t'kejut dapat tau pasal korang...

Elie Lily said...

tieha..
takde rezeki tieha..
its okay..
im single now sayang! :)

Caythrine Amanda said...

Be strong gurl...biarkan ia berlalu...jgn meroooyan hehe... Smile :-)

Elie Lily said...

caythrine..
tak pernah nak meroyan la sayang.
i tak nak meroyan untuk bnda yg tak patut i royankan.. :)

Marya Hana said...

alamak. akak baru tawu.. lame sgt x blogwalking.. hurm.

xpelah, kalau noddy still milik elie, die akan kembali, kalau x.. berserah..

Elie Lily said...

marya hana..
takpe kakk..
takde jodoh..akak cepat2 kawen..jangan jadi macam elie tau! :)

gadiest ❤ said...

be strong my friend =)

Elie Lily said...

gadiest..
elie dah bangkit da pun! :)

ArulchelseA said...

ermm sabar ok...

Elie Lily said...

Arulchease..
SOkayla awak.elie kuat kot.=)

Cik tikah said...

sedihnya :(

Elie Lily said...

cik tikah..
sokay..im fine here! :)

eyida said...

sabar ye..

Elie Lily said...

eyida..
sokay babe.. ;)