Tuesday, October 25, 2011

Majlis Tari Menari!

Salam kalian... :)

Akibat kekecewaan dalam perhubungan yang terputus beberapa hari yang lepas, kehidupan seharian daku menjadi agak tidak stabil untuk sementara waktu. Namun begitu, semuanya terubat apabila mendapat satu ajakan untuk ke sebuah Majlis Tari Menari! :)

Hai! inilah muka orang yang baru putus cinta! tengok tu, bajunya merah kan? itu tandanya harinya masih berdarah! hihih! senyumannya yang satu itu pun sememangnya mempunyai 1001 tanda tanya! tapi takpe, dia kuat macam Harimau Malaya kot! :)

Hey! bila diajak ke majlis tari menari untuk pertama kalianya, memang diri sendiri jadi bingung untuk 50 saat! bukan sahaja kerana ajakan tersebut adalah secara tiba-tiba, yang katanya ingin membantu daku merawat hati yang terluka, malah bingung untuk memikirkan baju apa yang harus disarungkan ke badan sendiri! puas dipikir-pikir, akhirnya dapat sehelai blaus merah menyala, konon-konon nak bagi semua orang boleh tengok daku dari jauh! muahaha! :D

Ehem! jangan tertipu tau, blaus merah ni sebenarnya harga rm15 saja! haritu daku capai time pergi kedai bundle kat ampang! terasa berada di era 60-an pulak bila kat side lengan ada ropol-ropol! hihi! 

dah kata namanya baru first time ada orang ajak pergi majlis tari menari, haruslah tak boleh kawal diri sendiri yang rasa agak gementar dan blur-blur kejap! memang tak pernah sangka bila masuk saja lagu-lagu di pesta, terus boleh buat diri sendiri lupa akan masalah rumah tangga!eh-eh? :D 

kau tau tak, betapa jakunnya daku bila first time dapat pakai bendalah yang menyala-nyala kat kepala tu! dulu, waktu sambutan Earth Hour, pernah tengok orang ramai pakai, terasa nak beli, tapi hampa! tak pernah jumpa orang jual kat kedai punn?! pfft!

hey! siapa sangka daku cukup bertuah bila dapat bergambar dengan jejaka idaman malaya? hahha! kata orang, tuah orang ayam nampak di kaki, tuah manusia tak siapa tahu kan? memanglah rasa nak menjerit-jerit sambil ketuk kepala 2-3-4 kali sebab macam tak percaya dapat bergambar dengan mamat hensemmm yang macho lagi mantap bergaya! :D

 Ehem! daku kini sudah menjadi single, jadi boleh lah jerit kuat-kuat : Jehan Miskin!! I Love Youuuu! sambil buat tangan berbentuk love kat kepala, konon-konon nak tiru cite Korea! :D

TAO TAK SATU PERKARA?

Sejak jadi single ni, ramai betul yang care kat daku! seperti kalian semua lah! siap kalau nak keluar rumah pergi berjimba-jimba pun, ada saja text message berbunyik "Kau jangan buat benda merepek-repek kat luar tu tau!", "Dah balik nanti jangan lupa mesej i okay? I risau u ni!" dan yang paling sweet... "I miss you Elie, jangan lupa kawan-kawan n i ada sentiasa untuk u!" 

peh! time-time daku dah single ni baru terasa ramainya orang sayang kat daku! gila bahagia! *sila cakap ramai-ramai, untunglaaaa Eliee!* weehaa!

Terima kasih ya semua? ;)

Sila yakin dengan gadis ini! dia cukup kuat dan berani dalam menempuhi semua kegagalan dalam hidupnya! sebab dia tahu, ramai orang sayangkan dirinya, dan haruslah dia sangat mencintai dirinya juga! barulah boleh dapat jolokan Gadis Bersemangat Waja! tak gitu semua? :)

Ehem! daku kini single, ada sesiapa nak ajak daku pergi majlis tari menari lagik? mana tahu boleh jadi Prince Ken dan Princess Elie ke? nak tak? nak tak? 

Teeeeheee! :D

p/s: siapa sangka pakai blaus merah menyala tu orang boleh ingat ia dari butik terkenal? hahaha! siapalah daku tanpa baju Bundle! kan? :p

40 comments:

DAYG ♥ said...

okee, nak cakap "untunglaaaaa kak Eliee! "

:PP lady in red. super gorgeoussss!!

Pocket said...

Ada yg tengah makan ati ni! Dah single makin berkeyakinan diri nampak! Hehe, good for u sis

Alkisah said...

blom apa2 dah pesta tari menari.. lepas nie.. pesta muda mudi

Namee Roslan said...

hehe. org putus cinta frust tertonggeng smpi xnk update blog..tp kmu ?? :) sangat kuat! syabas elie! awak muda lg, cantik..no worries k :)

syafiqakarim said...

seriously rm 15?u look soooo gojesss :p

yang,merah tanda sexy.merah tanda hot.haha.u nampak padan dgn jehan.
:)

aiNa yaZiD said...

nice dress, u look gojes~!
meh i ckp...
"elie untungya u....!!" heheheh =)

cherry_ijau said...

kan ramai yg sayang kamu !

munirah said...

haha pakai baju ape pon kalo dah cantek, cantek je elie <3 good for u :)

♥Aien Najwa♥ said...

huish..jerit kuat-kuat bagi ur ex dengar..bahawe ramai org lagi care dekat u..hehehe..=) erm, dpt snpa pixc ngn jehan..wah meletop kau..=D

bella hamzah said...

besnyeee dapat jumpa jehan miskin.. jeles..

Scya Lollita said...

kak elie ! kte baru bw :(
akak kuat ! :')
kak elie yg garang ni kan mmg mantop haha <3

YNA said...

good girl :)

Leo "Ricky" Huzair said...

Harimau Malaya konon....

Baju merah dah macam Chinese Dragon Dance tuh jek....

hehehehe...

Jadi kucing arr...boleh manje2...harimau buek apo eh jang...

Fara E's said...

jehannnnnnnnnnn !

Mila Ahmad said...

mila tau ellie sgt kuat!ye memg ramai yg sygkan anda..merah macam makngah..membara jerk

eRza farEeha said...

wah!!..cumel nye mak ngah..heee

nub said...

cepatnye dapat bf baru..jehan miskin lagi.

hahha

Caythrine Amanda said...

Hamboii merah mak ngah....i like! Eyh mcm ku knl jejaka macho tu..bf i kan? Ekekeke....hahaha jihan!

♥Aien Najwa♥ said...

Anda di tag!!~~=)

Elie Lily said...

dayang..

untunglaaa! tq btw adik! hehe

Elie Lily said...

pocket..
kan orang cakap kalau sesuatu kegagalan, kita tak boleh jatuh terus? :)

Elie Lily said...

alkisah..
pesta muda mudi?
ermm tak nak lah! pak maun ada kan kat situ? hehe

Elie Lily said...

namee..
awal sgt nk pikir pasal tu sayang! :D

Elie Lily said...

syafiqakarim..
yup! rm15 je! nak pinjam ke?
hehe..jehan? omgg!! :D

Elie Lily said...

aina yazid,.
gonjeng la sayang!ehhe

Elie Lily said...

cerry ijau..
heheh..awak sayang saya tak? :D

Elie Lily said...

munirah..
hahah..caontik kee?
time kasih sista! :)

Elie Lily said...

aien najwa..
jangan jeles! :D

Elie Lily said...

bella hamzah..
tak mo tak mo! :D

Elie Lily said...

Scya lolita..
ye dik,...kakak kau ni mmg kuat!
n dia perlu kuat! :)

Elie Lily said...

yna..
thank you! :)

Elie Lily said...

abg leo,..
harimau garang..
kan abg kata elie garang! hehe

Elie Lily said...

fara e..
boyfren baru! :D

Elie Lily said...

mila..
makngah sapa mila? heheh :p

Elie Lily said...

erza fareeha..
yeke? awuu..tak secomel kamu sayang! :)

Elie Lily said...

nub..
baru dilamar! :p

Elie Lily said...

catherine..
tp bakal husband i.. :p

Elie Lily said...

aien najwa..
nnt elie buat ya? thank you! :)

Yatie Musa said...

time kita putus la, akan ramai yg caring kat kita. same la time sis dlu. ekekek. beruntung kan kita.

tapi elie mmg nampak sngt kuat kot. harap dpt jadi mcm elie. hehe

Elie Lily said...

yatie musa..
buat nak sedih pada yg tak sudi kan? so, cheer up sista! :)