Tuesday, October 11, 2011

Its Time To Speak English, Elie!

salam kalian... :)

Hye! My name is Elie, but sometimes people called me Elie Comot because im a bit comot! opss! Correction! not a bit, but too much! Hahah! I am 20, but people always thought that im 15 or standard 6! OMG! *sampai hati depa! sobs! :( * maybe because im a bit kecik molek, and rendang! *generasi daku memang kecik-kecik! so jangan salahkan umi yang mengandung* HAHA! but eventhough i am short, i just loved being myself..a girl who named as Elie! :-)

FUHHH!

belum apa-apa, daku dah semput nak pikir ayat english! macam mana nak jawab exam MUET esok ni Elie?! itulah, dulu umi suruh rajin cakap english dengan jiran sebelah rumah, kau taknak! kononnya nak memartabatkan bahawa jiwa bangsa lah..last-last si Farid (anak jiran sebelah rumah) tu dah pergi Russia, jadik doktor dah! kau? duduk umah tanam jangung lagik! mueheheh!

Owh! untuk pengetahuan orang kampung semua, esok daku bakal menduduki speaking test untuk exam Muet! aduhai! tak tahulah macam mana rupanya esok kalau dapat geng-geng speaking yang super duper hebat cakap omputih ni! harus daku mati kutu kat dewan esok! nak-nak kalau tak tau topik apa akan keluar untuk exam, memang menangis tak berlagu daku esok! *mintak simpang!*

Sebelum apa-apa, harus mintak berkat dari umi, abah, kakya dan seisi keluarga dulu..kata orang , barulah dipermudahkan segala urusan di luar sana! Umi, abah, kakya! doakan daku berjaya cakap omputih esok ya? jangan tergeliat lidah, sudahhh! :D

lepas sesak kepala pikir tentang topik perbincangan esok hari, mungkin lepas update entry ni, daku perlu bukak balik buku english waktu diploma dulu! entah mana sudah dicampakkan buku english semester satu sampai tiga dulu pun, tak tahulah! haish! *pesanan untuk adik-adik kat umah, sila jangan jadi macam kak Elie ni ya?*

okey kalian, sila doakan daku berjaya untuk speaking test esok hari ya? untuk rakan-rakan yang bakal mengambil test muet pada esok hari..GOODLUCK untuk kalian! pada sesiapa yang dah amek speaking test semalam dan hari ini, jangan malu jangan segan bagitahu daku topik apa yang keluar ya? kan kata orang sharing is caring? 

teeehee!

Jom semua! nak pergi carik buku english dalam rak buku! then nak belajar cakap english pulak! boleh atau tidak, semua belakang kira! yang penting, usaha! yeah! tak gitu semua? :D

Goodluck Elie! and take care everyone! :)

p/s: Aja-aja Fighting!! eh-eh, ni bahasa korea! bukan english! kau ni Elieee! hahah

38 comments:

mOoN said...

good luck!!! gambate!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good Luck Elie.. ^_^

Mila Ahmad said...

ellie,gud luck for ur exam naaa...

cikmalumalu said...

good luck dear^^!

Namee Roslan said...

muka elie macam baby ! tak makan dek umur :D hehe. good luck on ur muet ya elie. score 5 ! hehe

Pocket said...

usaha usaha!!
english tu tak la susah sangat,
yes no alrait jer :D

iyo iyo jo pocket kan :D

AnakRusa said...

hentam saja la kot. he3, mesti blh pnya la.. =)

WZ said...

Good luck!! =) english is easy you know. = =". hahaha

I wong (依之汉) said...

Pergi beli buku2 English di Big Bad Wolf dan baca banyak2. Yeay!

http://izhamwong.blogspot.com/2011/10/jualan-buku-terbesar-di-dunia.html

[sutera kasih] said...

elie ni mgm comel la..kuat senyum tu la comel hehe

wish elie good luck muet esok tau, jgn gabra2, yg pnting jgn diam time speaking tu., okey?

Aimi Rosli said...

all the best elie lily (:

myu said...

Gud luck n gO gO chaiyok!

Syida Shukor said...

Babeee, goodluck. Pergi dengar lagu inggeris pun cun ;)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

camno exam tadi? ok tak dik?

SheyPull said...

awk nie...comel la...:)


JOM singgah blog saya nak...Tau x ape tu talian 999? skung nie dah tukar....

hanaahmad said...

gudluck! :)

Amirah Jafri said...

happy family! so sweet ^^ hehehe

Leo "Ricky" Huzair said...

sempat lagi tuh....

ghostwriter said...

all da best dear..! =)

Elie Lily said...

moon..
tq darls! :)

Elie Lily said...

lily..
time kasih kakak! ;)

Elie Lily said...

elie..
thanks mila! sayang kamu! :)

Elie Lily said...

nadia aziz..
tq nad-nad! rindu! :(

Elie Lily said...

namee...
i'll try my best sista! :)

Elie Lily said...

pocket..
my its true?! hahah

Elie Lily said...

anak rusa..
kena wat betul2..takleh men hentam2 ni!haha

Elie Lily said...

WZ..
ko jadi cikgu aku lah, boleh? :D

Elie Lily said...

i wong..
bakal pergi hujung minggu ni! :D

Elie Lily said...

sutera kasih..
ahha..senyum tu sedekah kan? :)
thx ya sutera kasih!

Elie Lily said...

aimi..
thank you aimi rosli! :)

Elie Lily said...

myu..
thank you sista! :)

Elie Lily said...

syida..
dengar lagu twinkle2 little star jom? :)

Elie Lily said...

C.M.A...
alhamdulillah..baik2 saja! :)

Elie Lily said...

syelpull..
hehe..thank you! tapi lagik banyak comot kan? :)

Elie Lily said...

hanaahmad..
time kasih! :)

Elie Lily said...

amirah jafri..
kurang sorang tu! :D

Elie Lily said...

abg leo..
haruslah..muet-muet jugak! belog tak pernah lupa! :)

Elie Lily said...

ghostwriter..
tq kakak! :D