Thursday, October 13, 2011

Berlalu Sudah Gemuruh Yang Satu!

Salam kalian.. :)

Satu perkara yang daku kurang gemar akan keadaan diri adalah Gemuruh! 

yup! sejak dari dulu daku memang punya tahap gemuruh yang melampau, di mana bukan hanya boleh membuatkan kaki menggeletar, tetapi mungkin pada suatu masa boleh buat daku muntah kelabu sebaldi sebelum pitam untuk beberapa jam! dan..daku memang benci malah sangat benci bila gemuruh dalam diri datang bila saat-saat genting melanda! 


pagi-pagi lagi sudah daku sudah bangun seawal 5.30 pagi semata-mata nak bersiap sedia untuk ke sekolah Cochrane untuk bercakap London! *Gila semangat!* . Siap mandi semua, mulalah dalam kepala pikir tak tahu nak pakai baju apa untuk pergi exam! aduh! susah jugak jadi gadis bernama Elie ni kan? haha..last-last pakai saja baju kurung kesayangan yang konon-konon bawak tuah sejak dari dulu! :D

ini baju kurung dari tingkatan 4! daku rasa baju ni memang bawak tuah pada diri sendiri sebab setiap kali pakai, mesti akan ada sesuatu yang manis terjadi! masa interview nak jadik pelajar Uitm dulu, baju nilah daku capai dulu! tengok-tengok dapat jugak daku jadik pelajar universiti! eh, dah habis diploma dah pun! Teehee! :D

dalam kereta mulalah otak pikir macam-macam pasal topik yang bakal dibincangkan! hati dah tak tenteram, duduk pun dah senget-senget bontot, peluh dah percik sana-sini! perut dah bergelodak,sakit perut nak memerut dan harus nak termuntah lagik! OMG! Gemuruh sudah datanggg! nak tawakal, mulut dah terkumat-kamit baca doa! tapi masih lagi gementar sampailah dah tiba destinasi! Demmm!

sampai saja sekolah exam, mula sesat sebab tak tahu kat mana Muet dijalankan! memanglah sesat, daku dah lah bukan budak sekolah tu, pulak tu sorang-sorang takde geng! nak mengadu sesat jalan pun tak tahulah kat siapa! *nangis jap!* nasib baik memang selalu buat muka tak malu tanya kat cikgu sekolah situ, 

"Puan, exam Muet buat kat mana ya? Saya rasa saya dah sesat nih!" 

=________=''

Owh?! Adik naik tingkat 4, belok sana..belok sini..dan bla-bla..

Owh? tengok jam kat tangan, dah hampir 7.30! nak daftar lagik, sempat ke? nasib baik sekolah tu ada lif! tak payah daku berpeluh ketiak nak panjat tangga! hehe! masuk kelas hujung, daftar sebagai calon persendirian! sadis gilak daku bila jadi calon persendirian, dapat grup dengan dua orang mak orang dan seorang mamat dari kolej swasta! dalam hati kata, nasib baik dorang tak tahu format! bonus-bonus! :) *kejam gila niat hati!* teehee!

Ingatkan daftar 7.30 pagi, dah boleh terus masuk dewan untuk speaking test, rupanya kena tunggu turn! ceh! 10.30 baru boleh masuk! daku dah menguap hampir 100 kali kot rasanya menunggu! phew! gemuruh yang ada, makin lama makin tak boleh tahan! masuk toilet, cuba bertenang..tiba-tiba disuruh masuk dewan pulak! aduiiiii!

selepas 30 minit dalam dewan, cakap omputih sana sini..pum-pang-pum-pang sikit, oke, dah boleh keluar! perghh! lega seolah-olah menahan diri dari pergi memerut! hahah! nasib baik dapat tajuk senang, 

What is the best way to give a new life for the children in the hospital?

Hah? senang ke susah tu? terkedu jugak lah untuk 10 saat terawal bila baca topik! tapi alhamdulillah, segalanya berjalan lancar, even sambil tengah exam, kaki masih  ketar-ketar, rasa macam tak sabar rempuh pintu dewan, then berlari pecut balik rumah! teehee!

balik saja rumah, rasa nak menjerit kuat-kuat..Yes! Gemuruh Sudah Pergii!! haha!dah tak payah nak pening kepala pikir pasal speaking test lagik! i'Allah, ada rezeki, daku dapat ben 10! haha! lepas ni dah boleh duduk rumah, jaga anak dan tunggu suami pulang! wahhaah!

lepas ni boleh pergi taman dengan adik kecik daku sambil main kejar-kejar dengan hati yang senang! tak payah runsing pasal masalah gemuruh nak cakap omputih lagik! yabedabeduuu! :D

hey! kata orang, lepas dah usaha, kena ada doa dan tawakal kan? jangan lupa doakan kejayaan daku untuk exam seterusnya di bulan November nanti ya? Terima kasih semua! Jasa kalian akan dikenang! :)

p/s: semalam first time masuk sekolah semula selepas hampir 3 tahun tak jejak mana-mana sekolah! teehee!

30 comments:

Namee Roslan said...

elie..good luck ok! :D do ur best ! score 6 terus ! boleh ni!! :D

Aimi Rosli said...

boleh tahan juga soalannya.

Pocket said...

hehehe,
terketar ketar jgak pocket nak menjawab tu!!

one way to give life to kids at the hospital would be to print out the word 'LIFE' on a piece of paper and give to them.

another is to buy the 'LIFE' chili sauce and give it to the boys, as the tomato sauce to the girls at the hospital:D

hoyeah!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good Luck & All The Best.. ^_^

Azhafizah[フィザ] said...

lame x jengah menara dan DSB ni since konvo aritu kat DATC.hehehe..btw,gudluck then ^_^

YNA said...

good luck dear :)

MyKhalish said...

gud luck dear. hope u pass pass muet dgn suksess...

Elie Lily said...

namee..
niat hati nk ben 6 la..tp tgk rezeki la..doakan elie ya? :)

Elie Lily said...

aimi..
aku ketaq kot time tu! :D

Elie Lily said...

pocket..
tu kejam sangat tu pocket! :D

Elie Lily said...

lily..
thank you sista! :)

Elie Lily said...

ahafizah..
haha..elie since sem 3 baru giat turun induk! kempen katanya! :D

Elie Lily said...

YNA..
time kasih kakak! :)

Elie Lily said...

mykhalish..
i'allah..doakan elie ya sis? :)

tieha ismail said...

muet dalam kenangan....kwang3...gud lak elie!

eRza farEeha said...

wah2..gudluck ellie for ur stdy ok..:)

Cik tikah said...

suka gmbr dlm entry ni. comel!!

alif haris said...

hehe ban 6 punye lah :)

Leo "Ricky" Huzair said...

Adek kecik?

Ain Zulaikha said...

perghhh soalan dia ......
kalau reti speaking ok lah bleh bantai, ni kalau dah terenjut2...
btw semoga berjaya dapat ben10 tau hehehee amin..

munirah said...

semoga dapat ben10 :D bukan band 10 lah an :D haha semoga dapat result muet yang baik :)

Elie Lily said...

tieha..
haha..time kasih tieha! :)

Elie Lily said...

erza fareeha..
thank you sista! sme goes to you, ya? :D

Elie Lily said...

alif haris..
i'allah..doakan elie tau-tau!

Elie Lily said...

abg leo..
yup! adik kecik.. nape?

Elie Lily said...

ain zulaikha..
haha..semput gak nk jawab tu..hahha
i'allah..tq ain! :)

Elie Lily said...

munirah..
jd pompom girl elie la eh? support elie dari belakang!haha

Leo "Ricky" Huzair said...

Since when u have adek kecik?

Elie Lily said...

abg leo..
dah lama lah! dah lupa ke?

Elie Lily said...

cik tikah..
sapa yg comel?
heheh