Thursday, August 25, 2011

Seorang Nerd!

Salam kalian... ;)

Kalau tengok dalam filem, golongan NERD selalu menjadi bahan gelak dan bualan pihak lain! atau reti kata lain, mereka lebih terkenal dengan gelaran LOSER! setuju dengan kata daku? hah! kau tak percaya, kau boleh godek movie-movie atau drama-drama kat tv! confirm akhirnya kau setuju cakap daku walaupun mula-mula kau mesti kata...

"Eh, yeke macam tu?"

"Ermm..aku rasa macam tak je?!"

Atau kau tak percaya lagik? Susah susah kau ketuk saja umah Puan Sri Youtube! habis cite! :)

 amboi comelnya la kalau ada budak Nerd macam ni! sumpah nak cobit-cobit pipi dia then colek dia bawak larik masuk Malaysia, boleh wat jadi adik angkat! ehehe!

dan bila adanya cite-cite yang watak utamanya Nerd, di mana watak itu akan berperwatakan blur-blur, rambut dibelah tengah, selalunya gigi mereka dipagar dengan besi, kelam kabut dan seorang pencinta buku yang tegar dari menjadi seorang pencinta manusia yang sejati, tetapi mempunyai keinginan untuk bercinta dengan seorang lelaki/wanita yang indah rupa parasnya..dan pasti di akhir cerita dia akan berjaya dapat cinta sejatinya! harus juga sesetengahnya diceritakan bagaimana watak tersebut setelah di'makeover'kan...hurmmm..daku rasa kau semua pun boleh agak jalan ceritanya macam mana kan? hahahha!

jadi sedang daku sibok menonton movie seorang diri, juga wataknya seorang Nerd, mulalah kepala otak cuba memikirkan macam-macam! 

Adakah di dalam realiti juga begini?

Golongan Nerd ditertawakan, dan sentiasa berseorangan sambil ditemani timbunan buku-buku? paling tidak pun, berkawan dengan satu atau dua kawan yang munkin juga species mereka..dan paling sadis, bila tengok dalam filem, golongan-golongan bijak ini pastinya akan kalah pada golongan yang lebih indah rupa paras, namun otak letak kat lutut dalam pelajaran, sebelum akhirnya berjaya dalam semua segi!

ehhh..memang klise lah kisah hidup kalau semua golongan Nerd begini ceritanya! kan-kan? heheheh

jadi daku cuba meletakkan diri sendiri bagaimana rupanya daku kalau menjadi Nerd?! Adakah mungkin akan dipinggirkan? atau mungkin ditertawakan? atau mungkin digelar Loser? atau mungkin dan mungkin!

hurmmmm...daku akan menyiasat! ^_^

hai! nama saya Siti Peah! ada sape-sape nak kawan dengan saya tak? kalau nak, boleh la tulis nama panjang atau nama pendek dekat coment box saya! nanti saya ajak awak pergi dating! nak tak? hahahha :D

p/s: daku tak paham apa motif orang jual spek versi nerd tapi takde cermin! tak cukup bahan nak wat cermin spek kaaa?! pfft!

56 comments:

Pocket said...

kamu kena ikat rambut belakang.
lagi lagi la tambah nerdnya :D

character mamat wheelchair dari drama glee tu. kira nerd lah tu kan :D

Nur Atikah said...

comel gilaa budak nerd tu :D

Elie Lily said...

pocket..
rambut tak cukup panjang! T_T

Elie Lily said...

atikah..
kan? rasa nk cobit muka dia tau! :D

Hanz Lee said...

wakakakakakakkaka

Elie Lily said...

paan..
pahal kau? cari gado?!
nak kena side kick ngn aku ke?
grr!

dayah aziz said...

kiut lah elie....

Caythrine Amanda said...

pakej ! cumel cute !! sweet ! :)

NOR ERNA SHAFIQAH said...

pakai nerd2 pon awk tetap cumill ...

nub said...

eli. aku nerd.

harhar

Syida Shukor said...

Haha I pun tak faham yangg apesal ramai sangat orang pakai spek tanpa kaca.

Btw, regarding to previous entry, I nak beli Noks tu :)

bighagenjo said...

kau pakai terus jadi stylo meh.
haha.

tak jadi nerd dah

Fadzli Amir said...

salam kenal..
aku dah hidup 35 tahun....masa belajar dulu tak pernah jumpak lak golongan nerd ni...mungkin aku tak perasan kot...hehehhe

tomatokering :) said...

hahahah dok bayangkan elie nerd ;p

p/s : kite dah terhupdate ;p

tomatokering :) said...

hahahah dok bayangkan elie nerd ;p

p/s : kite dah terhupdate ;p

Elie Lily said...

dayah aziz..
hehe..time kasih dayah! :D

Elie Lily said...

catheryne..
melambung pujian tu! :p

Elie Lily said...

nor erna..
yeke? efek spek tu! :p

Elie Lily said...

nub..
sejak bila kau nerd nub? :p

Elie Lily said...

syida..
tak jumpa kilang cermin kot?! heheh..

yunk, kalau u nak beli Nokss tu, boleh masuk facebook kami, search 9belas Zine, then boleh contact kami di situ..thx support kitorg ya syida! :)

Elie Lily said...

bighagenjo..
ala..aku nerd versi stylo!
boleh tak? hahaha

Elie Lily said...

fadzli amir..
mybe time tu orang nerd-nerd ni tak terkenal lagi kot.. :p

Elie Lily said...

tomato..
macam mana rupanya elie nerd? hahah

Elie Lily said...

tomato..
da dapat gambaran elie nerd nnt gtau ya? :D

El-Janna said...

ermmmmmm pakai baju kolar butang sampai atas la baru nerd
ngehehehe

El-Janna said...

ermmmmmm pakai baju kolar butang sampai atas la baru nerd
ngehehehe

♥ nana i am ♥ said...

** SARAH LIANA BINTI MUHAMMAD FAIRUZ DAVID **

sy nak kawan dengan budak nerd comel nih ^_^

cEro said...

nerd skang sudah byk dimartabatkan...
hehehe...
smart is the new sexy...
haha

Fara E's said...

btol ouhh , aku mencik tgok spek tade cermin , ingat hot la ?
haha

hazz death said...

nerd famous apa?.. haha.. gua mmg anti nerd sbnrnya..

*pdhl mka sndiri mcm nerd bla da x trurus.. haha

*follow blog elie..

Elie Lily said...

el janna..
takpayah pun takpe..sekarang pun ada nerd2 yg da stlo kot! :D

Elie Lily said...

el janna..
elie nerd versi baru! :p

Elie Lily said...

kak nana..
okey! pasni jom jalan2 ngan elie kat taman bunga! :D

Elie Lily said...

cero..
hahah...pasni elie nak pakai kot pulak! tgk sexy ke tak! hahaha

Elie Lily said...

fara e'..
hahahah,.kau boleh jadi geng aku! :D

Elie Lily said...

hazz death..
ala..muka sendiri nerd takpe..janji confident! :D

SoLy SoLicious said...

saya nak kawan...nak ajak dating jugak..hahahha...jom2..

MzOneD said...

kalo dlm filem@drama..rsa sdih tgk life dorg..haha

Namee Roslan said...

nerd mana ada hodoh. nerd cantik and handsome! :D hehe, saya suka tengok laki specky :D

mysara ramlan said...

KAHKAAHAHHAHAHAA!!!!

Far8 budak baik said...

kalau ngan kau..
bukan nk kawan je..
nk kawen pun bolehhh..
xde hal lahhh..
hahaha!..
aku pun nk jadi nerd lahh..
agagaga

Bob Merley said...

Nerd? cam hipster glasses je...

Ninie said...

Comelnya...spek besar! hehe...Sy dh follow awk, follow kiter balik ek! =)
for free doodles, bleh amik kat site sy...

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/08/free-doodles-nidoodle-series.html

Elie Lily said...

soly..
takde hal lah! jom2! :D

Elie Lily said...

MzOneD..
tulah..dalam reality pun macam tu ke eh??

Elie Lily said...

namee..
tulah org tak nampak ttg nerd-nerd ni! act dorg sangat encem n cantik! macam namee! :))

Elie Lily said...

maisara..
pahal lu gelak-gelak?
nak mintak pancung ka?

Elie Lily said...

far8..
hahahha...
ko jadilah nerd, aku nak tgk ko hensem ke tak! :D

Elie Lily said...

bob marley?
apa tu hipster?

Elie Lily said...

ninie..
nnt elie terjah blog ninie ya? :)

enyheartsdiamond said...

org mmg suka gelakkan mereka, tapi eny tak ;)

selamat hari raya, maaf zahir batin <3

Elie Lily said...

eny..
kita sama la eny! selamat hari raya juga yunk! :)

[sutera kasih] said...

elie, tak cukup nerd lagi tu..mana gigi besi?ribbon kalerful?hehe

Elie Lily said...

sutera kasih..
ala..elie nerd versi lain! :D

.izzati liyana. said...

takde cermin? style terbaru. haha.

Elie Lily said...

izzati liyana..
skrg ni kan macam2 daa..
kreatif katanya! :p