Saturday, August 20, 2011

Rezeki Bulan Ramadan!

Salam kalian... :)

Di suatu petang...

Tempat : Restoran Mc Donald, Sogo
Masa    : 6.35 petang

Waiter: Ye Cik, boleh saya bantu?

Elie: saya nak single GCB, set kecik satu..

Waiter : makan atau bungkus?

Elie: Makan..

tak sampai 5 minit, satu set burger GCB, kentang goreng, dan air coke terhidang! maka hidangan itu pun dibawa pergi ke meja makan..

  GCB! perh! tak payah cakap macam mana hebatnya rasa dia! memang mengancam sampai daging ayam lekat kat celah gigi pun takde hal lah! :D

***************************

Masa : 6.40 petang - 7.20 ++ petang

Berborak sambil perut bergendang gendut menunggu waktu berbuka..

"Eh, kau makan apa?"

"Kau tahu tak, semalam aku pergi beli itu..beli ini.."

 "Polan tu ke yang kua tiap-tiap malam sampai tak ingat balik umah dah?!"

bla - bla - bla....

T________T

*************************************

Masa : 7.25 petang

masing-masing menadah tangan berdoa dan mulut terkumat kamit membaca doa berbuka puasa dan doa makan...dan daku, taburkan sos cili di atas beger, mula buka mulut untuk menjamah...

Elie: Eh, kenapa burger aku ada dua slices daging ni? 

Meon : Kau punya double GCB laa!

Elie: Takkkk! tadi aku oder single burger je! Aku bayar untuk single punya lah!

Kawan-kawan: Alaaa..silap bagi ni! Rezeki kau la tuuu, Elie!

 Kau boleh tengok beza harga single dan double GCB kan? haish! tapi apa boleh buat? da kata rezeki daku., telan ajelah labuuu! dan selamat dah pun GCB dalam perut daku! :)

Mungkin betul lah kata orang, rezeki orang kita tak tahu...

dan itulah namanya...

Rezeki Bulan Ramadan...

kan-kan? :)

muka bahagia, tak perlu diulas apa-apa lagi! sekian! :)

Hey, hari ini rezeki daku...esok lusa mungkin rezeki kalian pula..

siapa tahu kan?

jadi jangan jeles-jeles ya?

Salam Ramadan Semua! :)

p/s: Sumpah kenyang tak hingat lepas dah telan double GCB! agaknya dah bape kg lemak berkumpul dalam perut nih? lepas ni mungkin perlu berlari 20 pusingan padang bola! pffft!

80 comments:

Amirah Suhana said...

mintak single dapat double memang syokkk. hehe

alia shahira said...

Waaaaaaaaa memang rezeki awkkkkkk laaaa :) hehehehe tu laaaaa jangan ditolak kalau dah name rezeki hihi :)

aiNa yaZiD said...

wah..~! memang rezeki dear...(^^,) masyuk betol. hehehe.

Cik Azizah said...

peh ape lagi..telan lah...bukan sng nak dpt luck begitu yunk! hehe

shera haifa said...

woo berbuka dengan GCB.. double plak.. pasti best!

FariehanIbrahim [LBC] said...

untung larrr...hihihi :D

amranaiman said...

jalan2 makan ayam.. sedapnya :D

Nur Nabilah Nordin said...

alaa besttnyeee diee dapat double gcb plak

Mr.NS said...

wahhhhhhhhhhh nk gcb,,,,

✿ cik pieQa ✿ said...

waaaa ! GCB oh GCB. terliur ~

Hanz Lee said...

INI TIDAK ADILLL!!! (smbl hentak tgn atas meja kfc)

Hanz Lee said...

INI TIDAK ADILLL!!! (smbl hentak tgn atas meja kfc)

Siti Aziz said...

waaaa...betul2 rezeki nie...minx single dapat double..hahahahaha

ape pun selamat berpuasa tuan rumah,,

tomatokering :) said...

pehhhhhhhhhhhhhhhhhh memang tak acii ! >..<''

amir aizat said...

wooooo tak mkan lg gcb dlam bulan ni,haha

echaRierie said...

wahh..rezeki..hihi..

nak mkn mcD jgkla..dh lm x mkn mcD..hahaha :)

Liyana Aziz said...

mcd selalu salah bagi tahu x? seb baik bagi double kalau mintak single, kalau mintak double dia bagi single...

Elie Lily said...

amira suhana..
sangat-sangat syok kot! :)

Elie Lily said...

alia..
tak mampu nk menolak makanan sedap! :D

Elie Lily said...

aina yazid..
kenyang melampau kot! :p

Elie Lily said...

cik azizah..
betul tu! sapa nk bg kan? :p

Elie Lily said...

shera..
rezeki elie kot.. :)

Elie Lily said...

fariehan..
bersyukur! :D

Elie Lily said...

amranaiman..
jom p beli gcb! :D

Elie Lily said...

nabilah..
jangan jeles yaw! :)

Elie Lily said...

mr ns..
jomla p mcd! buka pose ramai2! :)

Elie Lily said...

pieqa..
lap air liur tu cepat! :p

Elie Lily said...

paan..
weh..kau pahal hentak meja kfc plak? aku makan kat mcd kot! :p

reen ™ said...

haha. trslh plk pegi tgk tgh hari cmni X]

Elie Lily said...

paan..
salah masuk tajuk ni brooo! :p

Elie Lily said...

siti aziz..
rezeki kamu mungkin esok lusa, kan?
selamat berpuasa jugak sayang! :)

Elie Lily said...

tomato..
jangan jeles! heee!

Elie Lily said...

amir aizat..
elie baru makan 2 kali! :p

Elie Lily said...

echa..
jom! p makan sama2 nak? :)

Elie Lily said...

liyana..
elie baru 1st time kena macam ni..hehhe..rezeki kata orang! ;)

Elie Lily said...

reen..
kuatkan iman! :D

Faraa Eiman's said...

perghhh , sedapnye !

Elie Lily said...

faraa eiman's..
harusla..gcb katanya! heee! :p

AdaApe..? said...

fuiyooo..untgla oder single dpt double..huhu

dayah aziz said...

wah..nak buka mc.d jugak lah ari ni.;)

bloghok said...

WACHAAAAAAAAAAAAA

Bob Merley said...

bestnye dia!!!

hyz said...

wahhhh dpt double gcb free.. hehehhe.. tapi sy x penah mkn lg gcb.. hahaha

eRza farEeha said...

argjhh..rindu giler GCB..heee

Elie Lily said...

ada apa..
rezeki brooo.. :)

Elie Lily said...

dayah..
jom la! elie leh teman kan! :)

Elie Lily said...

bloghok...
elie ada silat gayung! jangan memain!
hehehe

Elie Lily said...

bob merley...
bertuah! :D

Elie Lily said...

Hyz..
elie pun baru 2 kali makan..
try la makan..sure nk beli lagi! :)

Elie Lily said...

erza..
jom pekena mcd! :D

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

sdp2 ..nk2:)

Elie Lily said...

hatikubaik..
elie da telan! da selamat masuk dalam perut da pun! :)

tieha ismail said...

ueewwwaaaaa makin buat tieha lapar ni =(

Elie Lily said...

tieha..
sebab tu kena baca entry ni lepas berbuka! :p

asfira aminuddin said...

wauu! babe best gila. i tak penah dpt camtu lagi. agak-agak bila pulak rezeki i kan :)

hanaahmad said...

tak berkesempatan lagi. aritu nak bersahur makan gcb tapi tak dapat.

Doktor Love said...

Hey sista...
GCB sangat lazatttt!!!!
huhu..
Send Your heart To Me - Credit slide theme song dah released at youtube.
tgoklah. boleh mula promote. =)

http://www.youtube.com/watch?v=KT9QQNw3Tgo

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?34f3b5ed3d88527c57049a0e12970d57

Far8 budak baik said...

tak aci lahh wehhhhhh...
aku tak peanh pun org mcD tu
pemurah sgt sgt..
sampai tersilap kaci..
uwaaaaaaaaa...
jeles kot..
gini ar kawan makan sorang2..
muka bahagia je..x ley belah =p

zulhilmi.tempoyak said...

xgtau....klu x...leh share daging tu...hihi

Encik Psychopath said...

Nape tak pulang mintak tukar?

Elih Japahar said...

rezeki bulan ramadhan lah tu kan ...untung :P

cEro said...

bestnya dapat double punya...
dari hari tu lagi cEro rasa nak makan mcD, tp tak berkesempatan sampai sudah..heheh

Namee Roslan said...

wah seronoknyaaa..patut awak simpan untuk saya tuh! hihiihih, dah lama x makan mcD..teringin pulak ! :)

Elie Lily said...

asfira..
esok lusa rezeki kamu pulak ya? :)

Elie Lily said...

hanaahmad..
esok mesti dapat! :)

Elie Lily said...

atein..
wow! tak sabar nk tgk!
berdebar2 pun ada ni! :D

Elie Lily said...

far8..
mesti kau tak ramah macam aku kat kaunter mcd tu! sebab tu aku dapat gcb special!hehehe
oit! muka bahagia dapat bnda free, harusla senyum sampai rahang gigi! :D

Elie Lily said...

zulhilmi..
ahahha..tak cakap nk share! :D

Elie Lily said...

encik psychopath..
da letak cili sos! :D

Elie Lily said...

elih..
tula..rezeki kamu mungkin esok lusa..kan? :)

Elie Lily said...

cero..
jom esok kita pekena mcd! ajak satu kampung!:D

Elie Lily said...

nameee..
jomla..kita lepak smbil wat entry kita g mcd sama2! hahahha

bella lim said...

grill burger memang power en? pehh untunglaaa. rasa cam lama pulak tak makan mcD. puasa kann. ahahha

Doktor Love said...

Dah tgok ke elie? kt youtube? Alhamdulillah, baru 2 hari upload dah rmai org view dan ada 4 like. syukur2 diterima penonton. =)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?34f3b5ed3d88527c57049a0e12970d57

Elie Lily said...

bella..
hahhaha...macamlah elie tak puasa kan?
hahaha

Elie Lily said...

atein..
alhamdulillah..
gudluck untuk atein n rakan2 semua! :)

bighagenjo said...

wah~
untonglahhhhhhhhhhhhh

Elie Lily said...

bighagenjo..
jangan jeles! :p

Amirrah Zawani said...

GCB terbaik kot..
kalau i pun makan je lah.. rezeki :)

Elie Lily said...

amirrah zawani..
hahah..kita geng babe! :D