Thursday, August 18, 2011

Perjuangan Rm 10,000!

Salam Ramadan kalian... ;)

Daku rasa daku antara orang yang beruntung sebab berkawan dengan insan-insan yang punya cita-cita yang tinggi! almaklumlah..daku ni jangan cakap belum jumpa cita-cita tinggi yang tinggi, tapi nak capai pun rasanya macam tak sampai kot! rendang kata orang! sobs! T__T

sebab tu daku cakap daku bertuah sebab kawan-kawan daku memang sah-sah nampak mereka memang punya cita-cita yang tinggi melangit..masakan tidak, mereka semua sudah gigih menghasilkan sebuah iklan 30 saat yang bertemakan Terima Kasih Malaysia untuk dipertandingkan bersama ramai lagi peserta di luar sana! 

 Menariknya pertandingan ini, iklan mereka perlu direkodkan dengan menggunakan iPhone dan rasanya kalau bagi daku tugas ni, haruslah sampai tahun depan daku tak siap buat iklan, sebabnya nak main game Angry Bird kat  iPhone pun dah terkebil-kebil apatah lagi nak shoot iklan untuk masuk pertandingan! pheww!

sebagai seorang kawan, daku ingin melihat rakan-rakan yang gigih ini berjaya dalam setiap perjuangan mereka! disebabkan itu, daku mahu mengajak kalian untuk melihat hasil kegigihan mereka dan bersama-sama daku untuk memberi sokongan kepada mereka semua! ;)


Comel-comel saja mereka kan? teeheee! 

Hey, tahu tak yang mereka sebenarnya bukan sahaja mempertaruhkan karya dan idea mereka di mata umum, tetapi ini mungkin peluang terbaik mereka untuk membuktikan bahawa mereka adalah pembikin filem yang bakal berjaya suatu hari nanti! InsyaAllah! :)

kalian juga boleh membantu mereka merealisasikan impian rakan-rakan daku ini dengan menonton iklan di atas dan menekan butang 'LIKE' di bawah video yang disiarkan di youtube! mana tahu, dengan satu klik dari kalian, mereka bakal membawa pulang hadiah berupa rm10,000! siapa sangka dalam diam kalian juga telah membantu mereka secara tidak langsung! kan? :)

So people, mari mulakan proses mengundi video di atas sekarang! segala kerjasama kalian, daku dahului dengan ucapan Terima Kasih Malaysia! :)

GO-GO, TAPAI PRODUCTION! :D

p/s: bila agaknya daku akan pandai guna iPhone?? -penulis sedang bermonolog dengan diri sendiri!-

50 comments:

Hanz Lee said...

terima kasih kak ellie.
doakan kami yea. hehe
and terima kasih untuk shoutmix box

teha said...

bestt nye kalu dpt 10k.. hehe

Leo "Ricky" Huzair said...

I Phone x best...hahaha

Pocket said...

i phone tak best,
tp kalau dpt 10K,
buleh bli samsung tablet!!
pun tak besh sgt gak sebenornya.
macam tu lah manusia tak penah nak bersyukur.

err.. tak paham!!
apa kaitan nya orang nak makan ngan durian itu?

Nur Nabilah Nordin said...

yeayy da like daa..moga dapat bwk blik rm 10k aminnn

WZulhilmi said...

Gud luck to Tapai Production!!^^

Elie Lily said...

paan..
aku tolong kawan jewww!
hahaha

Elie Lily said...

teha..
boleh kawen kot dengan rm10 k!
hehehe

Elie Lily said...

abg leo..
abg da pakai iphone?
hehhee

Elie Lily said...

pocket..
elie pakai henfon cikai je.. :p

owh,..durian tu mana boleh dapat kat luar negara..kat Malaysia je yang ada kan? :)

Elie Lily said...

nabilah..
time kasih!
moga-moga rezeki berpihak kepada mereka.. :)

Elie Lily said...

WZ..
ko da vote kan belum? hehehe..
time kasih ya btw?! ;)

CintaZulaikha said...

wahhhh..terbaek nih..

lilypelangi said...

kaya ouh dpt 10k huhu

Intan Tengku Bokhairi said...

good luck tapai production ! :)

bighagenjo said...

hey.. chaiyok2. :)

bighagenjo said...

hey.. chaiyok2. :)

Elie Lily said...

cinta zulaikha..
terima kasih! jangan lupa undi! :)

Elie Lily said...

lilipelangi..
i'allah akan dapat kalau kamu turut menyokong! :)

Elie Lily said...

intan tengku bokhairi..
terima kasih untuk support itu! :)

Elie Lily said...

bighagenjo..
chaiyok!! :)

Elie Lily said...

bighagenjo..
wah..pasti mereka akan menang kerana adanya double support dari kamu! heheh..terima kasih ya? :)

Leo "Ricky" Huzair said...

dah...

sbb x best tuh yg tukar balik...

Elie Lily said...

abg leo..
untungla da pnh guna iphone! elie pakai yg cikai je kot..heee

alia shahira said...

whooaaaaa chayok222! hehe nanti dapat 10k belanje kite tau! haha =)

Leo "Ricky" Huzair said...

ape yg untungnye....

biasa2 saje..

hp cikai2 ade org nk msg call ok arr...

ni hp canggih xde sape buat pe...rugi

Far8 budak baik said...

hahahaha..cita cite tinggi kh
haruslah kn haha..
adik aku yg kecik tu cool je
main angy bird..haha
dah jadi pengarah nnti..
jgn lupe aku lakk..haha

Princess Tutu said...

hahahaha..

kalau ct dapat duet banyak tue..banyak benda boleh buat...

ape pun semoga berjaya... =)

Atiqah Wadiah said...

say gud lux utk kwn awak ^^

jawapan..http://atiqahwadiah.blogspot.com/2011/08/nak-main-dengan-saya-tak.html

Elie Lily said...

alia..
tang tu kena tanya kawan2 yg bertanding dulu la..heheh

Elie Lily said...

abg leo..
ooo..patutlah abg msj elie je salu kalau bosan2, eh? hehehe

Elie Lily said...

far8..
soh adik kau ajar aku main angry bird!heheh

Elie Lily said...

princess tutu..
kalau menang boleh buat kawen kan?hahha

Elie Lily said...

atikah..
okay! nnt elie pas kan gudluck wish pada kawan2..hehe..terima kasih btw! :)

koboys said...

hey.i got iphone..tp beby xpnah nk main.hahaha..i miss u soo much cyg..
bile laaa dpt jmpe ni... :(

Elie Lily said...

syg...
tak berani nak main syg punya..mahal sangat! heee..
i miss u more n more!
cepat balik semenanjung! rindu sangat2! :(

4umyfans said...

elie....
jangan lupa tengok teman punya
jugak, Terima Kasih Malaysia ya.

tulis macam ni dekat Youtube.
Terima Kasih Malaysia*Freedom In Malaysia

Tapai Production memang berbakat dan style.... yeayy!

Leo "Ricky" Huzair said...

time bosan saje la....

Elie Lily said...

Ery..
elie da tgk kalian punya video..
selamat berjuang rakan-rakan! :)

Elie Lily said...

abg leo..
patut punnnn! ;p

Leo "Ricky" Huzair said...

touching arr tuh...

Elie Lily said...

abg leo..
motif nk touching ngn abg? ceh!

Namee Roslan said...

baiknya wak tolong kawan :D hihi. banyak tu 10 ribu...wuuu. boleh belanja mcd.. :P

Elie Lily said...

nameee..
hahha..kalau menang, mintak kawan2 elie yg belanja la k? elie tolong makan mcd tu boleh la..hehe

Leo "Ricky" Huzair said...

motif? klu sbb abg hensem ok x?

Elie Lily said...

abg leo..
hensem? adehh! nak menangis ili dgr! T_T

Leo "Ricky" Huzair said...

tuh dia,,,dengki maksimum

Elie Lily said...

abg leo..
dengki maksimum? minatang apa tu?! lallalalala~

Leo "Ricky" Huzair said...

dah la...

Ily mmg suke berlagak

Elie Lily said...

abg leo..
eh-eh!..tetibe!
cakap pasal apa pulak ni?!
blank-blank! hahahha