Friday, July 22, 2011

Sometimes, Being Alone Is Soo COOL!

Salam kalian... ;)

Tahu tak kalau nak menjadi kekasih kepada seorang tentera laut bukanlah benda yang senang macam makan kacang?! kau kena sentiasa paham tugas pasangan yang sentiasa kena turun laut untuk bertugas! dan sah-sah kau akan kena tinggal sendiri dan bergelar single sementara! T__T

tapi selama hampir 3 tahun dengan Noddy, rasanya daku memang banyak pengalaman kena berjauhan ni! nak-nak lagi beliau kini ditugas di Sandakan, Sabah! memang confirmlah tak dapat jumpa sampai tahun hadapan! disebabkan itu, sejak dari dulu daku dah biasa dengan cara hidup bersendirian! ;) sebab tu daku tak kisah kalau nak turun KL untuk tengok wayang atau makan askrim sundae cokelat McD sorang-sorang!

instead of it, daku tak rasa pulak bila seorang gadis yang keluar seorang diri tanpa berteman adalah suatu kerja gila kan? macamlah dalam dunia ni daku sorang je tengah berjauhan dengan pakwe?! pfft!

dan semalam bila daku turun Times Square sorang-sorang semata-mata nak tengok Harry Potter yang terbaru, abang yang jual tiket tu tanya daku macam ni...Untuk seorang? untuk seorang? serius untuk seorang? bukan sekali dua dia tanya..tapi banyak kali! dalam hati cakap, WTH men?? kang daku cakap daku bawak satu kampung siap angkut cicit Mak Temah sebelah rumah turun TS tengok Harry Potter, kau mati terkejut pulak! haish!  apa? kerja gila ke daku tengok wayang sorang-sorang??! Demmm!

Untung kau ada peminat misteri macam daku ni Harry Potter! siap marathon dari season first sampai habis season lagi before daku tengok yang finale! hahhaha..tu pun orang nak pelik bila daku nak tengok muka kau sorang diri untuk kali terakhir kat wayang! sadis gilak daku!! *nangis tersedu-sedan sambil muka tutup dengan bantal busuk!* :p

setiap kali kalau nak pergi mana-mana sorang diri, daku memang dah makesure dalam kepala otak nak pergi mana dan buat apa dulu, so nanti takdelah kau terhuyung hayang jalan ikot kaki macam takde arah tuju je kan? time tu memang logik la kalau kau dengar ada orang cakap macam ni kat kau! 

Eh, kau ni nak pergi mana? kesian! macam orang gila dah aku tengok! 

=____=

 jadi, bagi mengelakkan daku diperkatakan sebegitu rupa, lepas wayang je daku dah pergi cari kedai yang jual baju-baju murah! sebabnya dalam kepala awal-awal lagi memang dah set, Aku nak beli baju rm5 je!! ceh! memang taklah daku nak pakai baju rm20 ke atas! its sooo not me okay! *untung laki daku nanti, takyah belikan daku baju mahal-mahal!* :p

 sebab payah sangat nak pilih mana satu cantik, hambik kau! 7 helai sekali daku rembat! gila tak gila? nasib baik semuanya rm5 je! ;) ehem! Woi Elie! cube tengok poket kat dah tinggal bape helai duit singgit?! teehee!

dan sementara ada duit lebih, beli coolblog atau roti sedap dekat BreadHistory sorang-sorang pun bukan kerja gila kan? siap boleh tapau nugget ayam dan popcorn rangup kat wayang lagi lepas tu! dah kata bukan kerja gila! standard la orang buat bendalah tu bila perut dah berlagu Sungai Lui nyanyian Aizat versi zapin!! bahahahha!

so sekarang, kau rasa kalau jalan sorang-sorang pergi mana-mana tanpa ada pakwe atau kawan-kawan girang untuk dijadikan teman tu kerja gila ke? daku rasa okay je! nampak lagi cool adalah! kan-kan? cool macam Elie kottt! okay, sekor-sekor pergi amek baldi muntah kelabu sekarang! teehee! :D

Budak ni..dia sangat cool kot! ada sapa-sapa nak jadi kawan dia tak? dia okay je nak kawan dengan sapa-sapa pun! :p

p/s: dulu daku macam pelik jugak tengok orang jalan sorang-sorang, macam sedih je nampak..sekarang daku pulak jalan sorang-sorang! agaknya apalah dorang pikir time nampak daku kat KL semalam! T_T

78 comments:

dayah aziz said...

ellie!awat jln sorg2....ksian nyer....;p lain kali ajk la i...;) elie ur bf keje misc?

nurain.samsudin said...

sorg memang best!

Elie Lily said...

dayah aziz..
mana ada kesian? okay je kot!nxt time i ajak u okay?
hahhaha..

noddy keje TLDM..sekarang kat sabah..awatnya? kenai kaa? :p

Elie Lily said...

nurain..
best dan sangat best! :)

Marya Hana said...

haha. akak dah penah rase dlu mase bf akak belajar kat uitm sarawak. sadis gila keluar sorang2.. merewang je..

dayah aziz said...

oh ok... i ade tbace komen u kat 1 blog ni...so igt kan blyr ngn misc..;)

WZulhilmi said...

bg aku ok je klu kluar sorang2 tak de apa2 problem pun. Lagi satus enang nk pergi mana2 yg kita suka. takd elah kena buat undian apa2 dulu. haha

Elie Lily said...

kak yaya..
ala..akak nak sadis apa?
enjoy je kot! :D

Elie Lily said...

dayah aziz..
owh..blog mana yg bertuah tu?
heee..

Elie Lily said...

WZulhilmi..
tau takpe! eh,kau keluar ramai2, cabut undi dulu ke nak pergi mana?haha

Akemi Siegel said...

wah, jauhnya bf merantau. hehe. akemi pun prefer jalan sorang-sorang sebab tak ada mulut yang bising, gaduh-gaduh dan merajuk itu ini. by the way, cantik baju yang baru beli. shopping sakan nampak :D

perondajaketbiru74 said...

hehe kadang-kadang jalan sorang2 lagi best

nurin assyahira said...

alaa, ciannye kua sorang2. .
hehe. . ajk laa mmber =)

Elie Lily said...

akemi..
hahha..
betul2..jalan sorg2 tak pening kepala! btw, baju murah..u noe me right? :)

Elie Lily said...

peronda jaket biru..
betull..
lepas ni jalan sorng2 je k?
hahha

Elie Lily said...

nurin..
ala..tak kisah la..
boleh survive lagi jalan sorang2 pun.. :)

Meyna Elma said...

cool je dye kua sorg2, siap buat byk aktiviti lg! hehe..

takpe maybe ade hikmah bjauhan skg :)

harry potter as usual tbaek loh kan?

Elie Lily said...

kak marina..
hahah..takde hal kua sorg2..da selalu kot..bf jauh katanya..
hahha

harry potter mmg superb dari dulu smpai sekarang! :)

Miss Y and Her World said...

saya lagi suka jalan sorang-sorang. kita boleh pergi tempat yang kita suka nak tergolek terlentang berapa jam pun tak kisah. lagi suka shopping sorang-sorang dari bawak pakwe or friends. lagi rasa bebas. tapi tak paham kenapa ada orang yang tengok kita jalan sorang anggap kita loser? apakah?


Lelaki Memang Tak Akan Faham Perempuan
Antara Keinginan Dan Yang Dah Tertulis

Liyana Aziz said...

banyak borong??? hahahahahaah...

bella lim said...

cantik baju baju tu. i minat yang atas sekali dengan yang biru tua tu. :D nak boleh? hahaha.

alahaii.. baca cerita pasal pakwe yang sedih niii. sedih sebab dah takde cerita nak kongsi. part yg sama hanyalah kena tinggal. tapi bkn sementara. selamanya. CIS! haha

japp! minat nak komen ni sebab elie keluar sorang kan? hahaa. SAMA! aku tk tahu kenapa keluar sorang ni best, rasa cam free gila. heheh. shopping sorang. movie sorang. syiok!

Elie Lily said...

miss Y..
ala..pedulikan mata dan cakap orang..
yang loser tu semua sebenarnya mereka! ktai okay je kot..cool kan?
ahhaha

Elie Lily said...

yana..
terbang rm35! heheh

Elie Lily said...

bella..
nak? meh datang umah, elie bagi pinjam!heheh..

ala..nnt dapat la tu boyfren baru!heheh

wah! kita ada style yg sama eh? jom la pasni kua berdua!
heehe

Mr.B[e]ave[R] said...

blogwalking kat cni dan nak sampai kan rasew kecian..huhu

xpew2,sayew paham...senasib gak la lebey kurang...=)

Elie Lily said...

mr beaver..
kenapa kecian?
elie okay je jalan sorang2.. :)

Mr.B[e]ave[R] said...

xde la..kalo sedey,tuh yang cakap cian tu..tande simpati...

tapi kalo xsedey bagus la..Mr.B pon jenis lone ranger jalan2 ni slalu...wat hal sendiri aje..=)

Fathiah Hamim said...

ehh best kot shopping sorang2!

Hanz Lee said...

camnielah kan. klwa x penah nak ajak...hurmm...hehe

Elie Lily said...

mr beaver..
hahha..
so kita geng!
lone ranger! :p

Elie Lily said...

fathiah..
memang seronok pun! :)

Elie Lily said...

paan..
kau diam!
kalau aku ajak pun, japg kau kata kau atas moto! :p

syafiqakarim said...

hahah kesian!
kalau sunyi contact2 wa okeh.
haha

Elie Lily said...

syafiqakarim..
mana ada kesian?
cool kot sorang2.. :p

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

shoppimng sorg2 best what! kan kan kan?? hikhik....

teha said...

eh eh... mmg syok pon kdg2 jalan sorang2.. hehe

ila said...

eheh,single sementara.
chumill glases

Elie Lily said...

fifiey..
best2..nxt time kita shoping sama, nak? :D

Elie Lily said...

teha..
syok tah hingat kot sorang2 kat kl semalam!hehhe

Elie Lily said...

ila..
yup! im single sementara now!
glasses? nak pinjam ke?
hehe

alif haris said...

hehe klu suami tu navy memang akan jadi cmtu la .. huhu

papepon hati2 dan waspada sentiasa waktu dia tiada bersama :)
orag skrg jahat2 .

kay masingan said...

most of the time i am alone..I love being alone..kalau terlalu berteman rimas...kena fikir 2 hati, kalau seorang, senang, kita ikut apa kita mahu...

maCy said...

pakai dgn cardigan k baju tu. manis :)

Elie Lily said...

alif haris..
tulah pasal! tapi i'allah..akan sentiasa menjaga diri! time kasih bro! :)

Elie Lily said...

kay masingan..
betul! elie pun sometimes okay je sorang-sorang ni even berdua lebih baik! :)

Elie Lily said...

macy..
yup! memang beli untuk pakai dgn cardigan! :)

tomato said...

alaaa nape elie tak ajak kite?? sobsob ;p

nik rosmawati said...

tak pe.belajar berdikari kan.
laaa.lawa nya baju tu.dah la murah jea.

Elie Lily said...

tomato..
awat tak gtao nak ikot?
next time k? heheh

Elie Lily said...

kak nik..
heheh..dari dulu da belajar berdikari tau!
heheh
rm 5 semua! :D

✿ cik atie said...

kapel jauh itu mmg memerlukan kesbran!
eh,, kdg2 lgi syok kot jaln sorg2,, suke hti nk p mne...

sue nawi said...

5 satu?

awesome...
nak jgk,u beli kt mane?

[sutera kasih] said...

jauh tu kat sandakan...beberapa jam dari tempat saya hehe

xpala dear, berjauhan tu sbnrnya memupuk rasa rindu kat pasangan masing2..cewahhhh hehe

Elie Lily said...

cik atie..
mmg sentiasa kena bersabar la kalau jauh2..tp true! jalan sorg2 okay je.. :)

Elie Lily said...

sue nawi..
heheh..beli kat times square! jom pergi shoping sama2 :D

Elie Lily said...

sutera kasih..
jauh di mata, dekat di hati selalu.. :)

Encik Psychopath said...

dulu.

sy couple dengan student pun salu single sementara. susah jugak tahu.

Elie Lily said...

encik psychopath..
takpe, single sementara tu kadang2 seronok jugak, cume kena sabar je.. :)

amir aizat said...

layan lagu aizatAF-pergi...hihi

Alkisah said...

Lor biasa laa jalan sorang2, alkisah banyak kali dah buat time zaman bujang dulu.. bila dah kawen.. kuar sorang2 kena mintak approval.. hehe

Elie Lily said...

amir aizat..
kau pergiiii...iiii..iiii..
pergii...iiii..iiii..
hahhaa

Elie Lily said...

alkisah..
betul2..da kawen nk kua kena mintak izin suami! :D

Nazatul shima said...

ha ah..mmg cool gile! hehe..jalan sorg2 kdg2 best.. jalan pon laju je kn..hehe..

Doktor Love said...

tengok Harry Potter 3D ker? besh kan? upenyer yg jahat itu baek...uwaaa....

Severus Snape adalah scandal mak Harry Potter masa zaman hingusan. hehe.

Elie Lily said...

nazatul shima..
elie kua sorang2, jalan memang tak pikir bnda lain da..
seronok sangat katanya! :D

Elie Lily said...

atein..
yup! sedih part yg snape mati! baru tahu dia rupanya baik yg amat! :(

HAZWAN17 said...

banyak borong baju erk..biase la kalau bf jauh memang kena banyak bersabar

alif haris said...

hehe same2 :)

Elie Lily said...

hazwan..
memang kena bersabar..kalau tak, apa2 boleh jadi! :D

Elie Lily said...

alif haris..
:D

cik tikah said...

elie... cite harry potter x best :(

Elie Lily said...

tikah..
tak best? best laaaa! T_T

Leo "Ricky" Huzair said...

jalan sorg?

biase ar tuh...

blum lgi tdow sorg2 kt Pudu, kene tahan polis, kene snatch....

jalan2 sorg ni ade faedahnye....sbb ape bnda yg kite buat semua bergantung kepada decision sendri.

tokseh pening pening pale...

Elie Lily said...

abg leo..
sapa yg pening kepala?
tak sebut pasal pening kepala rasanya dalam entry ni.. :D

Leo "Ricky" Huzair said...

tgk....!

cari pasal lagi...

Elie Lily said...

abg leo..
tang mananya elie cari pasal?!
grr!

Leo "Ricky" Huzair said...

Ily x pnah bersetuju dgn ape yg abg ckap...

ggggrrrrr

Elie Lily said...

abg leo..
bukan ili saja..malah abg pun sama lah!! lallalalla~