Sunday, July 17, 2011

Rama-Rama!

Salam kalian... :)

Kalau hidup ini seperti selebriti, tentu saja seronok!

tengok sahaja Selena Gomez dan kekasihnya, Justin Bieber..Malatop sana sini! Even orang kita ramai yang tak minat JB, *termasuk daku sendiri*, tapi kalau dapat kehidupan yang mewah seperti mereka berdua, poket berkepuk dengan wang ringgit, ada ke orang yang tak suka? booo!

Untung la...boyfren kau nyanyi lagu Never say never! Ada pulak daku kesah! pfft! T__T

TAPI...

Selena Gomez juga manusia biasa! pasti dia sendiri punya masalah seperti manusia-manusia yang lain, kan-kan?!

jadi rasanya lebih baik hidup kita seperti Rama-rama! 

setidak-tidaknya ia boleh terbang dengan gembira tanpa pikirkan masalah yang melanda!

betul tak semua? :)


Hey, Rama-rama! Marilah ajar daku bagaimana hendak terbang dengan selamba dan gembiranya seperti kamu!

Teehee! :')

p/s: Woi Elie! Jangan mimpi nak terbang macam rama-rama! kau sendiri pun takutkan serangga! Demm! :p

42 comments:

WZulhilmi said...

tau tak jangka hayat rama2 sgt pendek. mengikut species lah, ada yg seminggu ada yg setahun aje. Kesian kan.

Far8 budak baik said...

meh aku ajar kau terbang..
bukan susah pun..
terjun bangunan jelahh..
lagi tinggi lagi best..
hahahaha..
jB ngan SG mmg best ar..aku suka jugakk

syAzAnA said...

rama-rama cantik kan? boleh terbang sana sini tanpa msalah sangat.

10 mitos tentang rambut. tahu?

teha said...

betol2 ! syok laa jg rame2.. bole terbg.. hehe ~

NARDtheNERD said...

selena bibir tebal..
hihi..
tapi cantik :)

Elie Lily said...

WZulhilmi..
eh..elie tak tahu pun,.
laa..lupa la..
kau kan mmg suka mengkaji species2 serangga ni.. teehee! :D

Elie Lily said...

Fared..
kau nk ajar aku terjun bangunan?
kau terjun dulu, aku tgk..
kalau kau patah tulang riuk, aku tak terjun la..tapi kalau selamat, aku terjun gak..okay?
hahhaa

Elie Lily said...

syazana..
hahha,..tau takpe!
best kot! :D

Elie Lily said...

teha,.
jom! masuk dunia rama2!
nak? :p

Elie Lily said...

nardthenerd..
bibir mungils katanya! :)

[sutera kasih] said...

betul2..public figure pun kdg2 punya masalah dlm hidup..x semua bahagia sepenuhnya dlm dunia ni kan :')

Elie Lily said...

sutera kasih..
betul2..semua org kat dunia ada masalah sendiri..cuma pandai simpan atau tak je.. :)

ILA HonEyBuNNy said...

betul tu..

kan best kalau idop macam rama2..terbang sana sini..tapi kita tetap kena hadapi segalanya kan n xleh terbang menghilangkan diri...hehhe

Elie Lily said...

ila honeybunny..
betul! kita pun tak tahu cabaran jadi rama2 kan? so better bersyukur sgn segala2nya.. :)

Hanz Lee said...

rama-rama pun nak jadi manusia.

Elie Lily said...

paan..
mana kau tahu?
kau borak ngn butterfly eh?

nub said...

mm..macam ella la ni?

ella fibries, haha

Elie Lily said...

nub..
ella? cet!
ni elie..
ramu-ramu!
hahhaha

aiNa yaZiD said...

nice entry...really enjoying..=) keep it up dear.!

Leo "Ricky" Huzair said...

Monte Carlo...

comel kot Selena Gomez ni..

peah @ peps said...

meh terbang naik kapal terbang meh...

Fly To London: The Departure and The Arrival

Mila Ahmad said...

selena gomez...i like it...

Elie Lily said...

@aina yazid..
thx! i glad u enjoyed it! :)

Elie Lily said...

abg leo..
tak tgk monte caarlo lagik la!
T_T

Elie Lily said...

peah..
duit tiket macam mana?
teehee!

Elie Lily said...

mila ahmad..
tapi elie tak suka Biber! pfft!

SYARIFF HAIKAL said...

i ada bibir yg mungil.hhahahaha

Leo "Ricky" Huzair said...

abg dh tgk...t'pkse tgk sbnrnye....

Elie Lily said...

syariff haikal..
u tiru i ke?
haahha

Elie Lily said...

abg leo..
terpaksa?
ada ke tgk wayang dalam konteks terpaksa?

Caythrine Amanda said...

wow!nak jd spt rama-rama ke?hee....bole jd rama2 nak jd spt manusia..grrr... :D

Elie Lily said...

caythrine..
nak2..tapi tu lah..rama-rama nk jadi macma manusia pulak..
ish!

khansyaa' al khairiyah mohd ujang said...

hahaha. aku tak suke & takut rama rama :p

Elie Lily said...

khansyaa..
haahha..kamu boleh jadi geng elie!
takut rama-rama! :D

ifwat said...

nak jadi rama-rama je?
macam mana dengan kupu-kupu? kesian dia takdak orang nak jadi dia.. lalala~

Elie Lily said...

ifwat..
sapa kata takde org nk jadi kupu-kupu? ada je lah! cuma orang tu tak muncul-muncul je..dia takde blog kot? hehehe

cEro said...

rama-rama rapuh, kalau kita pegang sayapnya, cepat hancur dan putus...

tp, ape2 pon, rase kecewa sbb Selena pilih JB, bukan aku..hahahha

Elie Lily said...

cero..
rama-rama sama saja macam manusia..
sekali diusik, akan terluka.. :)

hahah..cero kalah dgn JB nampaknya..
tehee!

Fathiah Hamim said...

oh mai selena gomezzzz.
jom terbang sesama!

Elie Lily said...

fathiah..
jom-jom! nak ajak JB tak?
hahah

amir aizat said...

elie gomez pon okay! hehe

Elie Lily said...

amir aizat..
elie gomez?
hahahha...cun gak nama tu! :p