Saturday, July 2, 2011

Loading Zone...

Salam kalian... :)

Awal tahun lepas...

Atan : Elie, aku sakit!

Elie : Sakit? Kau sakit apa tan?

Atan : Aku ada LEUKEMIA!

Elie : Hah? Sejak bila? 

Atan : Sejak aku Form 1 lagi!

Elie : Kenapa kau tak pernah bagitau aku? 

Atan : Aku tak nak simpati dari orang! nanti semua orang tak bagi aku buat kerja! suruh aku duduk diam je! kau ingat muka aku ni boleh duduk diam ke, Lie?

Elie: Hurm... kau da peringkat yang ke berapa?

Atan : Tah! aku tak amek tau pun! 

*******************

Baru-baru ini...

Atan : Elie, aku baru keluar hospital.

Elie : Eh? takde orang cakap aku kau masuk hospital pun? 

Atan : Hari tu aku sakit sangat, sampai aku pengsan lepas bawak motor. Nasib baik sempat sampai rumah. Kalau tak...

Elie : Atan!! kau ni!! Doktor kata apa?

Atan : Dah makin teruk... Aku tinggal berapa tahun je lagi, Lie...

Elie :  ATAN! ;(

***********************

Berikut merupakan perbualan penulis bersama dengan seorang teman lamanya bernama Atan (bukan-nama-sebenar). Penulis dan Atan adalah rakan yang sangat-sangat rapat dari dahulu hingga sekarang. Bahkan, penulis dan Atan sudah seperti adik-beradik! ;)

Lantas, bila diberitahu akan penyakit Atan, apa agaknya yang berada dalam kepala otak sang penulis?

Sedih?

Sayu?

Blur?

atau

Simpati?

Entahlah! Dia sendiri buntu dengan perkara ini!! ;(

namun, apa yang pasti...  

penulis kini sedang berada di LOADING ZONE! ;(


p/s: Semoga Atan dipanjangkan usianya! ;(

40 comments:

Marya Hana said...

laaa akak igtkan di akhir entry ni ade pekare lawak contoh die kelentong ellie ke ape.. rupanya x..

betol2 die saket rupanya..
hope die panjang umo.. :)
amin

khairul akmal azman said...

ehhe..suspen btl cter ni!

Elie Lily said...

kak yaya..
ni bukan cite lawak la kak yaya.
huuuuu..
amin... :(

Elie Lily said...

khairul akmal azman..
tang mana yg suspennya?
huhu

Ku Azhar said...

hmm..doakan dia cpt smbuh ye :D

Elie Lily said...

ku Azhar..
i'allah! amin..

Afiqa Dayana said...

laaa, yekee ..
kesiannyee dia .
harap umur dia panjang ..
jgn lupa doakan dia ok ? :)

nanakimie said...

insyaAllah semoga semuanya baek2 aje....be strong k!

Elie Lily said...

afiqadayana..
sentiasa mendoakan beliau!
trimas ya.. :)

Elie Lily said...

nanakimie..
trimas nana!
i'allah..
sama2 doakan ya? :)

Pinky Pixie said...

smga Allah pnjangkan usianya.. amin. sabar ya dear.

Wanie said...

sedih dan simpati dengan nasib kawan awk..
mungkin boleh banyak bagi nasihat kat die supaya die tabah..huhu

muhamad hanif said...

loading sgt pun tak elok tau..



AHHAAHHAAHAH..






psssttt ! maaf tak dapat nak terjah blog..aku baru balik dari mersing ok !

Elie Lily said...

pinky pixie..
i'allah..semoga dia tabah dan elie juga..doakan beliau ye?

btw, tq kakak! :)

Elie Lily said...

wanie..
time kasih..tapi masalahnya dia memang tabah..elie ni yg emo terlebeh! huuu! T_T

Elie Lily said...

hanif..
nnt aku try refresh banyk kali biar loading tu hilang eh? :)

hanaahmad said...

aku doakan kawan kamu itu tabah dan terus kuat jalani hidup. ajal maut itu kuasa di atas, kita hanya berdoa agar segalanya dipermudahkan. sebagai kawan, positiflah kamu pabila di samping dia. itu sudah cukup menggembirakan. insyaAllah. :)

Liyana Zahim said...

Kesian kat atan ek.. Sme2 doakan die~

nadia aziz said...

smoga allah panjangkan umur dia ye syg:)

Elie Lily said...

hanaadhmad..
elie sentiasa positif bila berdepan dgn semua ini..tapi tulah..
kadang2 negatif jugak jadinya.. :(

Elie Lily said...

liyana zahim..
time kasih kerana mendoakan.. :)

Elie Lily said...

nadia..
i'allah..
sentiasa mendoakan.. :)

dayah aziz said...

sdey ek...smuga Allah memanjang usia atan

Elie Lily said...

dayah aziz..
moga2 begitulah hendaknya!
time kasih btw.. :)

fadh leyanie said...

yanie yang baca entry ni rasa sedih= hiba..apatah lagi elie yg merupakan kawan baik Atan..semoga dia tabah .

Elie Lily said...

fadh leyanie..
jangan sedih2 yanie.elie pun sedang bertarung sebenarnya.. moga atan dipanjangkan usianya! :(

Faraa Eiman's said...

#speechless
tambah2 kalu org tu plg baik dgn kita
kte yg kena kuat towk bg ea smangat towk hidup :(

Elie Lily said...

fara eiman's..
betul! dan itulah yang elie sedang lakukan sekarang! :)

Caythrine Amanda said...

doakan ia byk2.... :)

Elie Lily said...

catherine amanda..
sentiasa mendoakan..
terima kasih ya? :)

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

sedihnyeeee~
wish kat atan, get well soon :(

Elie Lily said...

gadismerahjambu...
terima kasih mendoakan beliau!
:)

She's Gee said...

semoga Allah swt sentiasa memberi lindunganNya kepada Atan.. AMIN.. ^^

Elie Lily said...

she'gee..
i'allah..terima kasih atas doa anda ya? :)

Juaini Juliet Jamaludin said...

Ili, sekarang kawan kau ni macamana? Jangan lupa update pasal dia. And hope dia panjang umur :')

Elie Lily said...

juaini..
skrg dia macam bese..
nnt aku update ag pasal dia ok?
tq doakan dia.. :)

Azlan Hasan said...

perghh..shahdu citer nie..isk..isk..ajal maut di tangan tuhan..selagi atan berusaha untuk hidup insyallah tuhan panjangkan umur dia..amin!!!

Regards,
-Strider-

Elie Lily said...

strider..
atan memang sedang berusaha..dan harapnya usaha beliau berjaya! :(

Aliff Haikal said...

ya Allah :"(

shuhadaothman said...

semoga dy tabah dan x cepat putus asa. semoga cepat sembuh juga! :')