Wednesday, July 20, 2011

It's Elie! Yeah Me!

Salam kalian... :)

Daku adalah seorang gadis yang kadangnya bijak menyimpan rahsia peribadi! :)

dan dalam banyak-banyak orang, daku rasa kalian yang bergelar blogger dan menjadi follower daku adalah antara insan yang beruntung kebab kalian dapat tahu pasal hidup daku dan sekeliling! woish! bukan senang nak tahu pasal kisah hidup gadis comot bernama Elie ni tahu? nak-nak lagi daku bukannya jenis sentiasa membuka pekung di dada sendiri! teehee!

Hello Elie! kau konon-konon nak bajet hot! kau tak tahu orang yang tgk muka kau posing pakai spek ala-ala Terminator tu dah muntah pink satu gelen baldi plastik! phew! =__=

tapi dalam bercerita semua kisah dan perihal yang terjadi pada diri sendiri, tidaklah semuanya daku kongsikan bersama kalian semua..kemungkinan besar masih ada dalam 30 peratus rahsia diri yang daku perlu simpan sendiri dan tak kongsikan bersama orang lain, baik yang di sekeliling atau sesiapa sahaja..seperti contoh, pagi tadi daku kentut senyap-senyap dalam lif sampai bau telur tembelang! rasanya daku akan simpan rahsia tu sampai mati kot.. eh..alamak! macam mana boleh terlepas cakap pulak ni Elie! phew!

tapi lebih peratusan dari 30 peratus tu, segalanya daku dah kongsikan dalam blog ini..sama ada sedar atau tidak, banyak benda dah daku cite! sampai daku sendiri tak tahu mana satu rahsia yang patut daku simpan sendiri atau kongsi bersama kalian! tapi..tahu tak, masih ada lagi yang kalian tak tahu tentang daku! 

antaranya :-

first! daku perempuan! hahha..okay! semua orang tahu tu Elie! booo! tapi apa yang kau tak tahu ialah, daku perempuan yang komited! bagi orang yang kenal daku, dorang nampak yang daku agak main-main! gelak sana sini, tapi once daku dah masuk pada tahap serius untuk kerja atau stady, kau jangan harap nak tengok daku senyum manis macam makan aiskrim strawberi! tapi, dalam garang-garang daku, masih ada manis dan ayunya tau! erkk?! T_T

second! I am easygoing person! yeah! true! tak percaya, kau pergi tanya kawan daku sekor-sekor! banyak-banyak benda, daku memang boleh selit mana-mana. let say, kau bagi daku kerja yang daku sumpah tak suka, tapi kalau terpaksa atau harus daku buat, memang daku akan buat dengan sepenuh hati -walaupun-terpaksa-carut-mencarut-atau maki-hamun-sentiasa! *maap! daku bukan gadis lembut yang sejati!* :p

kau jangan risau, gambar ni sebenarnya takde unsur-unsur 18sx pun sampai kaler dia jadi gini ghupe! dan daku tak tunjuk apa-apa yang boleh merosakkan mata kalian semua! actually flash kamera terkena sinar mentari pagi waktu daku drive kereta tadi! :D

thirdly, daku mula ada keberanian untuk bercinta waktu daku berumur 17 ++ tahun! itupun setelah berfikir semasak-masaknya! hey, daku tak percaya untuk cinta pada zaman sekolah! dan daku berkawan dengan lelaki, memang ramai..tapi yang daku terima sebagai buah hati pengarang jantung, hanyalah satu! iaitu lelaki-yang-bergelar-kawan-daku-sebelum-diiktiraf-menjadi-kekasih!dan yeah, Noddy, he is my first love! *woi! jiwang sangat ni, Elie!* bluekk!

forth! daku ada semangat yang tinggi untuk mencapai kehidupan yang normal dari separa normal! sampai sekarang sebenarnya daku masih mencari kehidupan yang sebenar dalam menjadi seorang anak gadis yang baru 20 tahun berkenalan dan bermesra dengan hidup! dan semangat itu, daku kumpulkan dalam segenap penjuru diri untuk maju ke hadapan, hopefully satu hari nanti daku boleh guna untuk capai apa yang daku inginkan! :)

kelima! daku ada satu simptom penyakit di mana instict daku selalunya betul! kadang-kadang kalau ada benda buruk yang daku tak suka akan jadi, tapi ia terlintas dalam naluri daku..selalunya ia akan betul-betul terjadi! T_T  peliknya, benda baik yang daku harapkan terlintas, sampai sekarang tak lintas-lintas lagi dalam laluan zebra kepada hotak daku! mungkin tunggu lampu hijau berhenti ke merah agaknya! pfftt!

enam! daku tak suka drive dalam keadaan bising! dan percaya atau tak, daku antara manusia yang memang benci dan benci malah sangat benci pada bunyik hon kereta! kalau sedang driving, memang susah nak dengar daku tekan hon kereta sebabnya daku tak suke! kalau daku tgh drive, kau dengar daku carut-marut dalam kereta tu, salah satunya adalah sebab ada orang hon lah tu! grr!

Perhatian! Ini Amaran Keras! walaupun traffic light tengah merah, kau jangan tiru apa daku buat time driving kat tengah jalanraya ni! seat belt dah ke mana, tangan kat stereng pun ke mana! yang dalam kepala otak, nak bergambar buat masuk dalam blog sahaja! omaigod!

yang ketujuh, perhaps yang last, daku ada perangai serupa nenek dan mak daku, di mana kalau sedang masak di dapur, mulut akan gomel sana sini! hahahha..tak sangka daku ikot perangai umi daku, rajin masak kat dapur! tak percaya, kau boleh godek entry ini, dan juga ini! heheh..jadi, sapa-sapa nak pinang daku jadi isteri, boleh lah beratur dan isi borang terlebih dahulu! itupun kalau tak takut dengan senapang gajah dari Noddy! teehee! :p

so people, thats all I can say about me! kalau kalian semua tak percaya adakah ini Elie yang sebenarnya, its up to you! im just telling u guys the truth! lagipun buat apa nak tipu, bukan dapat apa, dosa besar adalah! kan-kan? ;) 

dan sebenarnya daku nak ucapkan ribuan terima kasih pada saudari Nomiey, atas kesudian beliau memberikan penghargaan kepada daku! Hey Nomiey, Elie dah langsaikan hutang pada kamu! jadi ada sesiapa lagi yang daku tak bayar hutang tak? meh sini tadah tangan masing-masing pada blog daku! heheheh!

btw kalian..,

thanks a lot sebab sudi baca entry panjang lebar dari daku si Elie Lily! 

senang-senang turunkan komen sekali! 

jangan risau, daku akan balas semula nanti..

semoga kalian semua murah rezeki! 

hihihhi! :')

p/s: rasa nak menangis sebab dah lama daku tak tulis panjang-panjang macam ni! hahhaa

42 comments:

Thumbelina Iena said...

rasa nak menangis sebab dah lama tak tulis panjang2.

that was really cute.i love your blog =) smua entry best2 ;)

have a great night tonite =]

ntcm von misteriusha said...

whoot whoot
kiter same larh kat part tak caye cinta time skolah :)
me tooo 17++ baru terjebak hehe

cik n0miey said...

elie!!!!
panjang bebeno..tp abes gk nomiey bace..hehe

nway,hutang kamu terlangsai ok!!hahaha

cEro said...

hahaha, nice knowing a bit about elie..
tp kbnyakn mcam dah dpat tangkap dah kalo bace blog elie dr dulu...
cuma part membebel kat dapur tu mmg takleh blah..hahaha

alif haris said...

hahaha .. nape rasa nk nagis pulak tulis entri pnjang2 ?? hahaha

btw, best dpt taw kisah hidup gadis comot bernama elie ni :D hehe

Elie Lily said...

thumbelina iena..
hahhaa..im glad u love those my entry! keep reading ya? :D

Elie Lily said...

ntcm von..
hahhaa..
elie terjebak secara tak sengaja!
hahha

Elie Lily said...

cik nomiey..
hahha..okay then, nxt time jangan segan bagi award lagi tau! :D

Elie Lily said...

cero..
hahha..part bebel tu sapa2 jadi laki elie kena tahan la nanti..
mulut macam bertih jagung! :D

Elie Lily said...

alif haris..
hahaha..
sebab seronok sangat tulis berjela2 tu..heee..

yeah..terima kasih bro haris! :)

L.e.e.z.a said...

ok! lepas if jalan jam i taw nak buat ape ;p hahaha~

p/s: part kentot tu yg xtahan ;D haha~

Marya Hana said...

1st love lah si noddy tu..?
wah.. happy till the end lah harapnya..

=)

Alkisah said...

ooo ini elie,

bagus laa suka masak, untung laki kamu nanti

dayah aziz said...

elie!!u kntut dlm lift??wah!!! mula2 mcm hot... sbb pakai spect tiba2 bila u kntut i rasa...oh sgt tak cool oke kntut snyap2...tlg la kntut kuat tapi takde bau...;p

perondajaketbiru74 said...

proud to be yourself...

Hanz Lee said...

whats up yaww!!!
aku beruntung lah nie KEBAB baca blog kau. haha

KAMIHIDUP said...

rasanya ni paling panjang ni. :)

Elie Lily said...

kak leeza..
hahah..pasni harus amek gmbar empatpuluhlima kali if jalan jem k?

sshhh! diam2 bab kentut tu!
hehehe

Elie Lily said...

kak yaya..
yup! 1st loves never dies! :)
i'allah! hehhe

Elie Lily said...

alkisah..
hehehe..
untung la kottt.. :P

Elie Lily said...

Dayah aziz..
mana leh kentut kuat2, nanti mana nak sorok muka comot ni! ala..malu la i nnt..hahha

Elie Lily said...

perondajaketbiru..
always be proud of my self! :)

Elie Lily said...

paan..
typo error akan sentiasa terjadi di mana2 la gila! :D

Elie Lily said...

kami,.
takpe kot..kami baca sampai abis kan? :p

HAZWAN17 said...

tengah driving pun boleh amek gambar erk...no good no good hahaha

Fathiah Hamim said...

sekali sekala baca pasal orang laen best jugak. especially tak banyak drama and emosi involve. hehe

Elie Lily said...

hazwan..
sekali sekala..bukan selalu..
heheh

Elie Lily said...

fathiah..
im glad u love my entry! :)

Sarah Mohd Saleh said...

bagus lahh xcrite 100%..bahaye sagt2..nt dah tak jadi misteri lg..heee

LuN@_aiDi said...

wahhh manyak betoi rahsia dikongsi bersama neh! hihihi.. btw elie seorg yg hepi go lucky! tol tak? ^___^

Cik Azizah said...

byk betol kisah hidup dia..hehe

✿ cik atie said...

brgmbar time lmpu merh itu biasa!
hahaha

Pure Mahabbah Fillah said...

tomey2...hihihi

zureen said...

hahhaha! comel! nice entry laa elie!!! ;p

Elie Lily said...

sarah..
tak boleh cite semuanya! sangat-sangat bahaya! :D

Elie Lily said...

Luna..
eh..betul! mana tau ni?!
skodeng elie eh? :p

Elie Lily said...

cik azizah..
memang banyak..sampai tak tercerita! :D

Elie Lily said...

cik atie..
hahha..mesti pernah buat jugak kan?
kantoiiii!

Elie Lily said...

pure muhabbah fillah..
time kasih-time kasih! :)

Elie Lily said...

zureen..
hehhe..time kasih zureenn..teruskan baca ya? :)

[sutera kasih] said...

fuhhh semputtt hehe panjang2 pun tp enjoy lah baca story pasal u ni elie..ayat sempoi & cool hehe i like!!

Elie Lily said...

suterakasih..
haha..tak pandai tulis entry pendek-pendek ni! :D