Friday, July 15, 2011

Belang-Belang!

Salam kalian...:)

Daku antara insan yang tidak mempunyai kaki yang panjang dan susuk tubuh badan yang tinggi lampai, macam Hanis Zalikha! T_T . senang cakap, daku adalah gadis yang 'rendang' atau bahasa manisnya ialah kecik molek! 

eh..kenapa tak cakap pendek je? hoi! kalau guna ayat pendek, macam jahat sangat kot! kan manis kalau guna rendang? kan-kan? heee :)

jadi bila bertubuh rendang dan kecik molek seperti ini, daku memang jarang sekali nak berbaju belang-belang melingtang! sebabnya, akan nampak daku seperti mengembang dan kemudiannya nampak lebih rendah dan ketot! sobs! kalau tengok koleksi baju kat rumah atau di kolej, memanglah susah nak jumpa baju belang-belang dalam almari! ceh! sadis gila kan? ;(

sebab tu bila pergi ke kelas atau beronggeng rokiah ke mana-mana sekalipun, kalian akan lihat daku berbaju kosong! PLAIN! takde belang..takde corak apa-apa! hahah! ;D

time to class guys! :)


haaa...plain saja bukan? boring-boring! teehee!

tapi bila selalu sangat berbaju plain, sumpah bosan! nak jugak cuba berbaju belang kan? kata orang sekali sekala, kita perlukan Transformasi! betul tak? :D

Jadi untuk pertama kalinya...

TaaDaa! 

 Eh! Jangan gosipkan kami berdua ya?! Ini hanya kawan biasa! Kebetulan berbaju belang sama dengan Tarmizi Salleh! :')

untuk percubaan pertama berbaju belang, hah! sekarang kalian beritahu daku...

How do I look in Belang-Belang?

Ehem! kalau dapat respon baik dari kalian, daku nak beli baju belang banyak-banyak lah lepas ni!

Teeehee! :D

p/s: Baju belang di dalam gambar hanya rm 5 saja! teehee!

46 comments:

cEro said...

cEro suka baju belang...
byk dlm almari...
tp kan elie, kalau salah pakau, nanti nampak lebar...
jgn pakai baju belang besar2 tau..

Elie Lily said...

cero..
haa..sebab tu la elie tak pakai baju belang2.. takut tak masuk!
:p

Akemi Siegel said...

elie selalu dapat baju murah-murah.hehe beli bundle erk? boleh jadi geng :D

Iqah QaQa said...

awak lawa.. ;)

lilypelangi said...

comel lar ! :D

Elie Lily said...

akemi..
ofcos bundle!
tak pandai pakai baju butik la..
ahhaha..jom2 cassie..bawak elie g bundle sabah..elie bawak cassie g bundle ampang plak! :D

Elie Lily said...

iqah qaqa..
time kasih sayang! ;)

Elie Lily said...

lily..
siapa yg comel?
tarmizi or elie?
:D

She's Gee said...

alamak.. gee memang kantoi bab2 fesyen ni.. ape yg rase sedap sarung kat badan itulah yg gee pakai.. kalau elie rase selesa wit ur new fashion, why dont u juz deal with it..? try la, something new kan? hehe.. ^^

Wanie said...

elie, u look nice je la berbaju belang..murah kot rm5 je..huhu
sape en tarmizi tersebut?hee

Elie Lily said...

gee..
elie pun pakai ikot sedang badan je..
salu pakai sakai2 je..
tapi jarang la nak pakai belang2 ni..
tu yg tye org dulu b4 pakai fashion lain..takut tak sedap di mata org.. :)

Elie Lily said...

wanie..
oh baju bundle rm5 sentiasa menjadi pilihan kalbu! teehee!
tarmizi? ceh! kawan biasa di kolej..
elie da ada Noddy! :)

KAMIHIDUP said...

ok je elie, takde lah nampak macam yang elie cakapkan, nice. :)

Elie Lily said...

kamii...
serius? mybe mind set elie kot?
hahhaha

kakyon said...

comel!
jangan kisah sangat..janji suka..

Elie Lily said...

kak yon..
tulah..tapi penampilan itu penting kan? thx btw sista! :)

Bui Junaidi said...

beli baju belang yg jalur menegak supaya tak nampak 'bonsai' sangat..hehehe

Far8 budak baik said...

pehhh..pendek gile kan kau..
hahahahaha =p
takpe ar..pempuan mmg ngam ar
rendang2..comel je..
pastu mmg nmpk teruja ek dpt
pakai baju belang-belang..
hahahaha..terharu aku bace =p

aniswany said...

ANIS PUN RENDANG + KEMBANG ..HUKHUK

*OKE JE DEAR,X SALAH MENCUBA,JGN TAHAN2 NAPSU BELANG2 TUH ..HAHA

koboys said...

cantiknye

koboys said...

mmg sepadan kn

tia @ Ini Kisah Tia said...

pernah try belang2 yang menegak tak ? kalau pakai corak tu rsanya nampak meninggi ... hehe . takpun pakai aje heelsss :)

Marya Hana said...

akak pon kena pakai baju belang2, tapi melintang.. sbb kurang isi.. hahahaha :)

btw, u look so sweet wif dat shirt..

Liyana Aziz said...

siapa pilih dong bajunya untuk di match.. hehehehhe.. baju jaring2 jangan bawak dah! grrrrrrrr

amir aizat said...

nice one! hehe

sugar2 kapas strawberry said...

kirim salam kat kwn..hehe

Elie Lily said...

Bui Junaidi..
nnt elie cari baju belang panjang menegak k! :D

Elie Lily said...

far8 budak baik..
hahhaha..bila ko nk terharu baca apa aku tulis , aku lagi2 lah terharu sebab kau terharu!
hahaha

Elie Lily said...

anis..
eh..elie tak tahan la..cuma takut2 je..:D

Elie Lily said...

koboys..
sentiasa cantik..terima kasih sayang! :)

Elie Lily said...

syg..
kami tiada apa2..saya masih sayang kamu sangat2..

Elie Lily said...

tia..
pakai baju belang tegak or pakai heels pun, elie still rendang!
hahaha

Elie Lily said...

kak yaya..
kak yaya pakai baju apa pun, still kering tau!
hahha..btw thx sista! :)

Elie Lily said...

yana..
hahah..credit to yana! MMuaaahh! :D

Elie Lily said...

amir aizat..
thank you brother! :D

Elie Lily said...

sugar..
bakal2..heheh

[sutera kasih] said...

lagi sesuai kalo baju belang2 tu awk padankan dgn straight jeans..lg cun hehe


btw, muka awk ada iras2 mcm hunny madu lah :)

Elie Lily said...

sutera kasih..
yeke? nnt elie try pakai ngn jeans k..eh..tang mana pulak gaya hunny madu? hehehe

aiNa yaZiD said...

nice dear.! just mix n match ikut ur own citarasa. =)

Elie Lily said...

aina yazid..
mix n match itu semestinya!
thx btw sista! :)

[sutera kasih] said...

tak tau la pulak tang mana..tp ada iras2 lah hehe

mama ikhwan & Ikha said...

hhehe tag pas tu cam kenal jer.. hehhee

perondajaketbiru74 said...

baju belang pernah jadi trend satu ketika dulu...

Elie Lily said...

sutera kasih...
yeke?
nanti elie belek2 muka kat cermin k?
tgk tang mana yg sama..hehhe

Elie Lily said...

mama ikhwan & ikha..
uitm katanya! :p

Elie Lily said...

perondajaketbiru..
so elie kembali ke zaman dulu kala lah! hehehe