Thursday, June 23, 2011

DUA MINGGU SEBAGAI SENIOR!

Salam kalian... ;)

Tugasan pertama setelah bergelar senior tahun akhir kepada junior-junior akhirya...

SELESAI! ;)

Setelah 2 minggu memegang jawatan sebagai Biro Sukan dan Biro Fasilitator di minggu Induction Pelajar Semester 1, daku dan rakan-rakan akhirnya boleh menarik nafas lega sebentar! :D

 
Selesai bertugas sebagai biro sukan! :)

ternyata tak mudah hendak berdepan dengan ragam adik-adik ni, walaupun mempunyai kuasa sebagai senior! tapi berkat kesabaran dan pengalaman menjadi Fasi sebelum ini, daku akhirnya berjaya menyelesaikan tugasan kami sebagai senior kepada adik-adik semester satu! syukur! ;)

penat lelah selama 2 minggu akhirnya terbayar pada malam terakhir induction ini! daku dan rakan-rakan yang bertindak sebagai biro fasi pada malam itu nyata lega dan boleh tersenyum gembira sampai ke telinga dengan persembahan setiap pelajar semester satu!

hey kawan-kawan, tak sangka kita telah berjaya menjadi fasilitator yang cemerlang, kan-kan? teeheee!

 berkebaya pink pada malam itu! :)

owh lupa! untuk malam yang bertemakan POP itu, group daku telah diberi tugas untuk mempersembahkan lagu dari Super Junior!  hoi! bayangkanlah bila seorang gadis yang tak minat sangat dengan KPOP perlu mengajar anak-anak buahnya menari dan berlakon dengan lagu Super Junior! macam mana rupanya bentuk persembahan itu kan? hahaha

 
Bizi menjadi mak andam kepada our juniors ni! tengoklah rupa masing-masing nanti ya? teehee!

diberi tugas untuk membawakan konsep KPOP dan lagu dari kumpulan Super Junior, daku dan rakan mengambil konsep yang agak lain dari biasa! tak mahukan konsep cinta dan tangkap leleh bagai, kami beralih kepada konsep yang agak humor! tak mahu klise katanya! heehhee..

ehem! kalau kalian bijak bestari, cube-cube lah teka konsep apa kami bawakan malam itu! teehee!

mempersembahkan....

Zombie Kpop! :D

hah! unik bukan? hahaha...tak sangka daku dan rakan-rakan boleh menjadi mak andam yang berjaya pada malam itu! nak mekupkan muka setiap seorang junior menjadi zombie, bukan senang seperti yang disangkakan! memang memerlukan kesabaran yang tinggi! hahhaa.. nasib baik ada bantuan Mysara Ramlan! thank you soo much ya, Mizz Mye! :)

kalian pernah tak tengok kumpulan zombie yang muka putih macam cik Ponti, dan berjersi bola? hahhaa

ingatkan group kami saja yang menjadi zombie, tapi ada jugak group yang menjadi zombie! haih! nasib baik mereka membawakan persembahan dari American Pop, Michael Jackson katanya! :)

ternyata mereka hebat kerana mampu mekup putih macam ni, dan berjoget macam Michael Jackson! ;)

dan group daku, setelah penat berlatih seriap malam dan petang, semata-mata hendak memberikan yang terbaik untuk malam persembahan, nak-nak lagi dengan setiap seorang ada ragam yang tersendiri, akhirnya berjaya jugak menjadi kumpulan yang paling diingati ramai! credit to rakan fasi daku, Sam dan anak-anak buah dari group daku sendiri! kalian memang Mantop!! ;))

Trimas untuk kerjasama kalian ya, junior-junior dari group 10! :)

haih! dan selama 2 minggu perlu berdepan dengan junior-junior tahun satu, sedikit sebanyak mendekatkan daku dan rakan-rakan yang lain dengan adik-adik kami! ternyata selama 2 minggu perlu menghadap ragam mereka yang bermacam ragam, sangat menyeronokkan dan memenatkan! mohon maaf jika ada salah dan silap sepanjang daku bergelar Biro sukan dan Biro Fasi di Minggu Induction kali ini ya?

hey juniors! terjerit, terpekik terlolong dan maki hamun itu bukankah perkara biasa dalam menjadi senior? hahhaha..dan jangan risau adik-adik, lepas ni dah takde dah sesi regging bersama kalian semua! teehee! :P

Kak Elie yang katanya garang tapi manis dan comel lote! teehee! :')

akhir kata dari daku sendiri...

Selamat tinggal Minggu Induction 2011! :)

p/s: next tugasan sebagai senior tahun akhir, kekalkan prestasi untuk menjadi contoh yang baik kepada junior! teehee!

49 comments:

syAzAnA said...

YEAHHH... selesai sudah. mesti penat gila kannn? tahniah. great job dear! ^^

Elie Lily said...

syazana..
penat memang penat, tapi penat itu berbaloi! ;)

= d = said...

cantik berkebaya..
so sweet..
:)

Elie Lily said...

=d=..
thank you! baju pinjam je tu..
hahha

Hanz Lee said...

owhh...ni grup sam ct113 eh? hebat kan. haha
akak eli nie baik arr. best gler induction. haha

Elie Lily said...

paan..
haah..ni sam ct113 je punya group..
hahhaha
kak elie memang baik..tgklah garangnya macam mana!
hahhaa :D

Pinky Pixie said...

wah.. pink. jeles neyh. hehe. garang ker? xnmpak mcm org yg garang pun.. hihi

Elie Lily said...

pinky pixie..
garang-garang! tak caya tye junior2 elie! teehee! :D

enyheartsdiamond said...

ellie sentiasa manis <3

eny pun tak minat kpop!

Elie Lily said...

eny..
eny pun sama-sama manis lah! <3

elie tak penah minat kpop pun..hehe

AmalinaNashihin said...

akak nampak lawa in kebaya pink tuh :)

Elie Lily said...

amalinaNashihin..
efek baju je tu..heheh..btw, time kasih dik.. :)

Encik Psychopath said...

goodjob.

Elie Lily said...

encik psychopath..
time kasih encik! :D

teha said...

kamoo canteekk :)

Elie Lily said...

teha..
masehh teha! :)

Aimi Amira said...

oh, inilah fasi group yang dapat tajaan selangor tu, haha.

Elie Lily said...

aimi..
ofcos! atleast ada jugak dapat tajaan, dari takde pape,kan? syukur! :P

khairul akmal azman said...

minah kebaya pink..
mantoppp
kah3

Elie Lily said...

khairul..
amboi! puji melambung nih!
hahah

Azyan said...

fuyoo zombi.takot cheq tengok.haha

Bigdaddyz said...

pink..mmg sesuai dgn org perempuan.

Elie Lily said...

Azyan..
jangan takut..
depa tak makan orang!
teehee! :p

Elie Lily said...

bigdadyz..
yeke?
tak penah tahu pun!
hehehe

4umyfans said...

tahniah buat kita dan mereka. bagi ery, ini rahmat buat kita sesama batch, dapat gather dan tengok gelagat masing-masing dalam teamwork.

Elie Lily said...

ery..
betul2..bukan senang nak get close dgn adik2 ni semua! hehehe

Leo "Ricky" Huzair said...

Garang? Baik?
Itu semua lakonan semata2...

BTW, congratulations kerana membesar dgn baik walaupun masih lgi x tggi..

:)

Elie Lily said...

abg leo..
maap! sesi lakonan tidak dibenarkan di dalam induction! :p

owh..tak tinggi takpe..janji elie lagi fofular dari abg sekarang! hah mampu? bluekk! :D

SheyPull said...

memmang comel lah kak elie nieh...:P

folow

JOM singgah blog saya nak...kenapa kene ade BF @ GF ek?

khairul akmal azman said...

kebaye cm putri umno da

Elie Lily said...

syepul..
hahha..time kasih-time kasih! :)

Elie Lily said...

khairul..
putri umno?
alamak..elie tak main politik la!
hehehe

cEro said...

wah, senior elie...
elie nmpak lain dlm baju pink tu..

Elie Lily said...

cero..
lain? nampak gemuk ke apa cero?
heee

Leo "Ricky" Huzair said...

abg jd senior bkn nk kejar popularity....tp nk kn yg terbaik utk junior2 tercinta...ewahh

Elie Lily said...

abg leo..
jangan nak berdrama swasta pulak kat sini eh? :p

Leo "Ricky" Huzair said...

Booo....

ape lak drama swasta...

ily ni Cliche arr...hhaha

Elie Lily said...

abg leo..
cliche? ceh! abg cakap pasal diri sendiri agaknya! :D

Leo "Ricky" Huzair said...

ahhh....xde mknenye.

Elie Lily said...

abg leo..
da habis modal la tu!blueeek! :D

Leo "Ricky" Huzair said...

bkn xde modal....

kang kite juga yg dipersalahkan ckp cari pasal...

org nk aman saje...

peace..:P

Elie Lily said...

abg leo..
mana mungkin akan aman kalau abg asik nak bebel je, cari salah ili! ceh!

Leo "Ricky" Huzair said...

ok la...lps ni abg x ckap ape2.

Ily buat salah pn abg x tegur...

Elie Lily said...

abg leo..
ah.abg cakap je tak tgur, japg ceramah macam kat dpn surau dulu..
masa ili part 1 dulu..kemain lama ag ceramahnya..hahah

Leo "Ricky" Huzair said...

eh?

Ily pnah join ke dulu?

Elie Lily said...

abg leo..
hah! kantoi! abg sume bnda abg buat ngn ili n kawan2 dulu abg da lupa!grrr!

Leo "Ricky" Huzair said...

Hello?

yg abg tau Ery, Iki, Ikmal n Soren jek so far...Ily mna la sudi nk join dulu kn?

:P

Elie Lily said...

abg leo..
ahh..orang kalau da lupa satu, dia akan lupa bnda lain jugak..abg ngaku je lah abg da lupa,wahai senior!

Leo "Ricky" Huzair said...

Ok la...

abg lupe...t'lupe sbnrnye..