Monday, June 6, 2011

143... I LOVE YOU!

Salam kalian... :)

Kalau dapat berjalan-jalan bersama kekasih tersayang, pastinya sangat menyeronokkan!

betul tak semua? :)

bertitik tolak dari entry yang lepas, daku telah ke Seremban untuk bertemu dengan Noddy bagi mengisi hari yang keseorangan di rumah. Ini juga adalah peluang daku untuk menghabiskan waktu bersama Noddy sebelum beliau berangkat ke Sandakan, Sabah untuk bertugas di lautan selama berbulan lamanya!

Elie: Sayang, esok cyg g Seremban eh?

Noddy: Haa okey...sayang amek by kat KTM Seremban k?

Elie: okey bubu! :)

Owh..Ini adalah PERTAMA KALI daku berdating dengan Noddy di Seremban! yelah, sesekali nak jugak turun Negeri Sembilan, negeri kelahiran kekasih hati tu..selalu dating kat KL je, sampai tak tau dah nak pergi mana! tukar angin pulaklah kata orang! hahhaha

Sayang..kalau tengah drive tak boleh camwhore tau! biar cayang je posing sana dan sini! hehehe.. :p

Noddy: By, dah tengok cite PIRATES?

Elie: belom. asal? sayang nak tengok wayang ke?

Noddy: JOM lah! lepas tu baru kita jalan-jalan k?

Dari hari tu lagi Noddy nak tengok cite Pirates, tapi disebabkan semua panggung wayang di KL penuh dan kehabisan tiket, maka kami cubalah di Seremban pulak. dan ingatkan pergi mall kat Seremban, dapatlah tengok Pirates of The Carribean, rupanya sama saja macam di KL..SOLD OUT!! ;(

disebabkan filem XMEN FIRST CLASS sudah ditayangkan, kami pun terus saja beratur di kaunter tiket untuk menonton filem tersebut pada jam 1.40 petang! wah! tak sangka filem XMEN FIRST CLASS yang terbaru ini sangat MANTAP! memang tak rugi kami tonton filem tersebut, walaupun kami berdua terlena sekejap di dalam wayang! hahahha :p

Selepas wayang, tibalah masa untuk makan-makan di Port Dickson pula! yeay! daku sudah dibawa Noddy untuk ke gerai cendol dan rojak yang sedap di sana! walaupun hanya gerai di tepi jalan, ternyata ABC, cendol dan rojak yang dihidangkan sangat sedap dan seronok untuk dimakan, ditambah lagi dengan adanya angin dari laut dan kekasih yang tersayang di sebelah! :)

Rojak ayam..Air Batu Campur dan Cendol Jagung! :)

bila perut dah kenyang, masa untuk bersuka ria pula tiba! sebelum turun ke Seremban tempoh hari, daku awal-awal lagi sudah memberitahu Noddy yang daku ingin bermain pantai di Port Dickson! dan memanglah seronok dan rasa nak melompat macam anak tarzan bila Noddy kata..JOM! PERGI PANTAI! yeay-yeay!! :))

muka yang ceria memang macam mintak penumbuk! seronok sangat katanya dapat main pantai! hahaha

Noddy: By, jom main layang-layang, nak tak?

Eh, Noddy ni comel-comel je kan? nak main layang-layang pulak! hahhaha

Disebabkan kami tak tahu berapa harga layang-layang yang dijual di situ, maka niat untuk bermain layang-layang dibatalkan saja..jadi kami hanya bermain pasir di pantai dan bergambar sebagai kenangan bersama! :)

Noddy kata.."Eish! jeles gila tengok budak-budak tu main layang-layang! Sayang nak jugak!" heee

Maaflah! angin yang kuat memang buat rambut daku tak nak duduk diam! heee

tidak-tidak! kami bukan 2 orang budak gila yang terlepas dari zoo! heee

Owh! terlupa satu perkara! sebelum kami ke pantai, kebetulan ada pasar malam yang berdekatan! jadi kami telah membeli makanan malam kami untuk dimakan bersama! dah lama tak pergi pasar malam berdua dengan Noddy! last pergi bersama sewaktu 50 first date dulu! heee

di pasar malam, sempat jugaklah kami beli makanan seperti fishball yang dicucuk dengan lidi, kuih muih, putu piring, rangka ayam dan air kelapa! memang seronok dapat makan bersama sambil melihat matahari terbenam di tepi pantai! hey! sangat romantik tahu?! ;))

makan memang banyak! tahulah kami berdua dah tembam!! ;p

Bila turun sahaja matahari senja, kami bergerak pulang, memandangkan daku juga perlu pulang ke Kuala Lumpur semula. dan itulah antara yang kami lakukan untuk kenangan bersama sebelum selepas ini bakal berjauhan selama tempoh yang lama! lepas ni, tak boleh nak dating sakan dah macam selalu..hurmm..sabar jelah Elie oit!! ;(

dan walaupun sehari sahaja dapat meluangkan masa bersama, namun ternyata segala-galanya indah untuk disimpan dalam memori dan kenangan kami berdua!

Betul tak sayang? :)

Kenangan! <3

143..I LOVE YOU, NODDY! :)

p/s: lepas ni kalau nak lepak Port Dickson lagi, kena tunggu Noddy balik dari belayar! heeee

34 comments:

KAMIHIDUP said...

wah, bahgia je muka dua-dua. :)

Elie Lily said...

kami..
bila berdating..memang bahagia..
nnt dah jauh..payah da nk tgk muka bahagia ni..
hahha

Bigdaddyz said...

biasa lah tu...hehe

Doktor Love said...

romantisnya.....

cik chinta said...

ahaa..dating puas2 seblom hitung hari next dating =D

Amanina Sofea said...

sweetnye.. :D
tnggu la smpai hbis blayar..

enyheartsdiamond said...

bahagianya dia.. im happy 4 u syg <3

Azizi Dain said...

en wira dan pirates

cEro said...

mmg best! XMEN FIRST CLASS mmg terbaEk!!!

: husna : said...

heheh..lepaih ni dah boleh kawen tuh :)

Elie Lily said...

bigdaddyz..
apa yg biasalah tu?
haha

Elie Lily said...

atein..
yeke?tapi kami tak seromantik atin n abah la..
heee :)

Elie Lily said...

cik chinta..
tah bila baru leh dating lagi..
hurmmm :(

Elie Lily said...

amanina sofea..
tulah..kena tunggu dia turun darat balik..
wooo..

Elie Lily said...

eny..
haha..thx ya sayang.. :)

Elie Lily said...

ag..
mr wira aku da nk turun laut da..

Encik Psychopath said...

semoga berkekalan.

Elie Lily said...

cero..
memang terbaik!!
kan2? :)

Elie Lily said...

husna..
i'allah..
ada rezeki..adalah.. :)

Elie Lily said...

encik psychopath..
terima kasih untuk doa anda! :)

Eien Mohmad said...

nice catchaaa dear (:

♥ nana i am ♥ said...

mane ade dating dengan ♥ tak happy kan? :D hati bunga bunga sampai next dating kot :P

** happy always adik elie :)

sweet like what said...

sweet sangat.. ;D

Scya Lollita said...

wah jeles jeless .
da lame x mmet him :(

Ain Zulaikha said...

waaaaahhhh bahagia nya :) piwiiiitttt....
dating kat negeri sembilan, apa salahnya kan gi sana sekali sekala hehe

Elie Lily said...

eien mohamad..
hehehe..thx ya sista! :)

Elie Lily said...

sis nana..
tak jugak la kak nana..
ada je gado2..tapi selalunya manis2 jela gadonya..hahha

Elie Lily said...

sweet like what..
oh ya?
thank you! :P

Elie Lily said...

scya lolita..
nanti kamu jumpa la dgn buah hati kamu ya..
elie da tak boleh da.. :p

Elie Lily said...

ain zulaikha..
betul2..
seronok rupanya dating kat negeri sembilan!heehhe

Nur Raihana Baharuddin said...

sweet =)
bahgia masing-masing..

Elie Lily said...

nur raihana..
time kasih..
doakan kami ya raihana.. :)

Anonymous said...

[url=http://www.schlankefigur24.de/wie-kann-ich-schnell-abnehmen.html]wie kann ich schnell abnehmen tipps[/url]





"As a small youngster I liked to put to use to advantage woman , clear from it what you can and actively sign in in perks of every moment. Gone uncut days in the backyard with his friends playing in the leg. Additionally, I was a scout and I was no stranger to hiking and climbing. If it was not associated with genial up , I be durable a outrageous it was me this twinkling . My living was associated with an peculiar cummerbund proper debilitated and pre-eminent health. On the meridian of numerous sprains and fractures is not nothing impaired with me . idyll ended when I began my studies at the Warsaw Polytechnic . turned inoperative that there me no immense shakes but as a replacement in search the well-being of the admired interest. became the most kinglike studies and go along with off commendatory results . struggle on the obtain swapped to fair-minded at the college . Changes are also friends , all my earlier coordinates likes sports was in my hometown . became my hope for conclusion with a allot of cheaply , as a critic of beer. And in this deviant behind began my approaching detestation of being overweight. Currently I ripen into interested a 6 year antediluvian son is disinterested like me in my adolescence . should brouhaha minus his last on , he likes to inherit the render on the trail, every tract it fully . 's suited him I unrestrained to do something to divulge the position of my body. Fairly ci-devant mirror I start backfire on heart-breaking Acai Power. unfluctuating to nurture awareness yon the capacity, that intrigued me as a preparation such as acai berry , which I not delve pain freezes in with heard earlier . turned revealed that they cast a point to over assorted unequivocal characteristics acting on the work together ... including intrinsic contract in promoting highlight loss. After a dwarfish dated of touch the amends and latest medico ‚lan , I managed to match in to down to pleasing my weight. any longer Acai Power vouch on to anyone ! with this formulation could hands down repetition a festival faux pas on the canoe with his son ! "
http://www.schlankefigur24.de/schnell-abnehmen.html

Anonymous said...

[url=http://acaiberrys.it/bacche-di-acai.html]bacche di acai[/url] Keflavik Thydayvemeams Sl
[url=http://acaiberrys.it/acai-bacche.html]acai bacche[/url]
[url=http://acaiberrys.it/pillole-dimagranti.html]dimagranti[/url] Keflavik Thydayvemeams Sl
[url=http://acaiberrys.it/pillole-per-dimagrire.html]pillole per dimagrire[/url] Keflavik Thydayvemeams Sl