Sunday, April 17, 2011

MALAM KARYAONE!

Salam kalian... :)

Malam KaryaONE memang suatu malam yang hebat! :)

 Si cantik manis! *MUNTAH PINK!* :D

selama 2 tahun daku bergelar pelajar Fakulti Teknologi Kreatif dan Artistik (TEKA), rasanya tahun ini lah baru betul-betul dapat  meraikan KEGEMILANGANNYA! :) kalau sebelum ini gemilangnya TEKA hanya dapat di lihat oleh sesetengah pihak saja, tapi mungkin dengan cara adanya MALAM KARYAONE ini, dapat membuka mata pihak yang lain akan wujudnya fakulti yang hebat ini! siapa tahu bukan? :)

 Hai! kami student TEKA! :)

selama seminggu berkampung di induk untuk mempromosikan Minggu KaryaONE, setiap karya-karya dari para pelajar TEKA dipertontonkan pada umum, semata-mata mahu memartabatkan bakat-bakat hebat kepada mereka yang ada.. siapa tak bangga? dan pastilah malam penganugerahan ditunggu-tunggu oleh sesetengah dari TEKA! termasuklah daku!:D.. nak bagi support pada rakan-rakan yang tercalon pada malam tu lah katakan.. heee :)

dan kalau dah kata namanya Malam KaryaONE, haruslah nak pakai cantik-cantik! bukan senang nak ada malam-malam yang indah dan special macam tu...bila ada time-time macam ni lah baru perasan nak jadi cantik dan meletops! kan salu pergi kelas pakai sakai-sakai je..memanglah tak cun langsung! teeehee..

rambut memang jadi masalah utama setiap kali nak jadi CANTIK! : |

dan harus juga malam tu, muka yang comot mahu dicalitkan sedikit mekap biar tak nampak macam baru bangun tido, bibir yang mungil di tambah kalernya, so nak bagi terserlah lagi ke mungilan nya..dan mata harus conteng sikit dengan eyeliner..konon-konon nak kaver mata yang sembab sebab tak cukup tidor..
*psst! stay up buat assignment lah katakan!* hahaha..

ala..tak payahlah cakap..CANTIKNYA ELIE! malulah daku :D

malam-malam macam ni jugak lah baru dapat tengok rakan-rakan yang tak suka mekup, calit mekup kat muka..bagi yang sebelum ni tak pernah nak pakai blaus dan wegdes bagai, malam tu jugak lah hari nak tengok mereka di makeoverkan! memang kami terasa cantik sekejap! Terima kasih atas bantuan Mysara Ramlan atas mekap yang dicalitkan atas wajah molek kami! heheheh.. :)

bukan senang nak tengok Nazmiah Mansur pakai mekup! 
sekali kena mekup..FUH! macam Lisa Surihani tak jadi siut!! muahahhahha

dan kalau dah mekup, baju pun cantik, rugilah kalau tak posing sakan!

betul tak kawan-kawan?  hihihi :p

Ye! Kami tahu...kami AWESOME!! :)

bunga-bunga di atas sudah ada kumbangnya! ;)

Oppss! Sori! walaupun dah dimakeover sekalipun, masih lagi tak boleh nak hilangkan identiti sebenar kami! hahhaha ;P

yes! itu lah MUNGILS! ;)

bersiap selama 2 jam lamanya, haruslah semua orang pun excited nak pergi! tak sabar nak melihat siapa yang menang dan kalah tu bukan perkara utama, tapi nak melihat GEMILANGNYA malam karyaOne itu lah topik hangat yang sepatutnya dihebohkan pada hari kejadian! :)

 Jangan salahkan kami kalau masing-masing muka excited TERAMAT! :p

Sejak dari awal, daku sedia maklum takde kategori yang dipertandingkan untuk student penulisan macam daku..agak frust sampai tertonggeng-tonggeng jugak sebenarnya... tapi still takde hal rasanya kalau daku datang sebagai penonton dan penyorak untuk rakan-rakan kan? nak-nak pulak rakan-rakan seperjuangan ada yang terima anugerah atas karya yang mereka hasilkan! siapa tak bangga kan? Tahniah kepada Mysara Ramlan dan kawan-kawan yang menang! :)

 yang hujung sekali itulah Mysara Ramlan..pemenang malam tu merangkap jurumekap daku dan kawan-kawan yang lain! Congrats Mysara! :)

dan untung juga kami pada malam tu, sebabnya bukan sahaja dapat pakai cantik-cantik...dapat beraksi depan kamera bagai superstar, tapi dapat juga lihat artis-artis yang hadir memeriahkan malam penganugerahan untuk TEKA! wah-wah-wah..terasa hidung kami kembang kempis bila Naib Canselor kata kami fakulti yang hebat! dan Erra Fazira kata kami ni bakal pelapis industri hiburan  tanah air! muehehhehe..

adakah kami yang bakal menaikkan nama industri tanah air? :)

dan even daku tak tercalon apa-apa untuk Malam Karya ONE,,jauh sekali nak menang anugerah, tapi menjadi salah seorang student TEKA sememangnya suatu KEBANGGAAN yang perlu ada dalam diri! dan terima kasih juga kepada rakan-rakan yang pernah mengambil daku sebagai talent mereka untuk tugasan yang diberikan.. tak sangka ada yang mempercayai bakat daku, walaupun tak berbakat mana! hehehe..
mungkin nxt time ada pulak nama daku tercalon dalam Malam KaryaONE, siapa tahu kan? hahahha...

ceit! sudah-sudahlah wahai Elie! mimpi saja di siang hari! kui-kui-kui  =__=

 siapa kata dengan blaus ungu berharga rm 4, mini cardigan rm 20, seluar putih pinjam dan wedges rm30,daku tak boleh bergaya di MALAM KARYAONE? ;)

dan thanks jugak kepada Nadzmiah Mansur dan Asyikin Mohamad atas gambar-gambar yang diambil pada malam itu! ternyata banyak jugak gambar daku, walaupun daku tak terlibat apa-apa dalam subjek dan kelas korang! hahhaha.. haruslah jasa kalian dikenang! :)

 THE GEORGEOUS! :')

btw, CONGRATS kepada semua yang terlibat pada malam tu! 

TEKA tetap di hati! ;)

p/s: baju-baju malam tu first time daku pakai lepas setahun lebih beli di bunddle! :p

30 comments:

Aisya J said...

wahh kamu sangat cantikk :)

KAMIHIDUP said...

betul-betul berkarya semua. :)

Syida Shukor said...

yayang , suka your jacket/cardigan or whatever it is called heee :)

mysara ramlan said...

oh oh... thnaks ellie lily... hehehe... glamour u ollss!!! haha

little cart00n said...

aisya J..
really?
thx babe! efek mekup kot!
hahah

little cart00n said...

kamihidup..
ofcos! hidup untuk berkarya! :)

little cart00n said...

syida..
i beli kat bundle je tu..
hahha

little cart00n said...

mysara..
tgklah sapa yg mekupkan..
hahha

nelly said...

comel2 ooo !!

little cart00n said...

nelly..
siapa yg comel?
ahahah

Hanz Lee said...

bestnyer jadi budak teka...bila lah aku dapat jadi budak teka agaknya. haih! haha

little cart00n said...

paan..
weh paan..bukan kau budak TEKA yg paling hebat dan berbakat ke?
hahha

cEro said...

event ni yg ada norman kru dtg tu kan???
dia ada tweet psal ni..
tu yg tau tu..heheh

little cart00n said...

cero..
ha! betul la tu!
dia jadi 1st penyampai awards! :D

Iris Asli said...

wajah2 bakal penggiat industri seni terkenal tanah air. wahhh. hehe..

looking good, elie. btw, btul ke rm4 je? sangat menang memakai okey. hehe :)

little cart00n said...

iris..
wah2..mungkin satu hari elie n kawan2 bakal mewarnai industri kan? siapa tahu..
hahhaha

btw, yes! dress tu elie beli rm 4 je! sangat murah dan sangat cantik!! :))

hentakbelipat said...

ni boleh ajak sparring karok ni nice!

adib syazwan said...

maaf maaf maaf..(ayat nabil raja lawak)nice blog...follow u~

aDda said...

sy pn g dinner pki bju bundle... tp sgt puas hati sbb dpt jnma liz cliborne dgn hrga yg murah...heheh

Sophie Al-yahya said...

baju murah tapi nampak cantik. pandai elie pilih.

little cart00n said...

hentak belipat..
boleh2..takde hal punya!!
hahah

little cart00n said...

adda..
baju bundle mmg terbaik! :)

little cart00n said...

adib syazwan..
thx bro!
later i terjah ur blog pulak k.. :)

little cart00n said...

sophie..
elie tak pandai pilih baju mahal2..semua baju murah2 je..
:)

etyradzi said...

rindu TEKA!

TEKA dihati lah :)

little cart00n said...

kak ety..
alway di hati! ;)

End Wan said...

posing mcm artis.. *wink.. :)

little cart00n said...

endwan..
artis tak jadi..
ahahha

farrafieqa redza ^^ said...

hye,awak cantik. ur friends pon :)
jgn hairan kalau saye jadik pengomen tegar blog awak :)

little cart00n said...

fara faieqa..
time kasih sayang!
saya juga akan jadi pengomen tegar anda jika begitu! :)