Monday, March 28, 2011

TEATER SITI ZUBAIDAH...

salam kalian.. :)

Sumpah dah lama rasanya tak tonton teater dengan kawan-kawan! ;)

Bila diberitahu daku dan rakan-rakan sekelas perlu menonton teater Siti Zubaidah yang berlangsung di Panggung Bandaraya sebagai rujukan subjek Skrip Bangsawan, memang tidaklah kami lepaskan peluang tersebut dengan sewenang-wenangnya! :)

Berbaju kuning untuk hari itu! :)

orang kata kalau jadi budak seni, memang senang nak turun naik panggung untuk tonton teater tapi kalau masing-masing sentiasa punya aktiviti sendiri pada hujung minggu, dengan jadual persembahan teater pun kami sendiri tak tahu, masakan hendak turun naik panggung beramai-ramai? tiket pun bukan senang nak dapat! ingat free-free je ke? ceh! kerat jari ayam kalau daku tau budak-budak kelas daku masuk panggung teater tak berbayar! muahhahah :p

before the theater begins! :)

sememangnya hujan lebat pada minggu lepas tak pernah melemahkan semangat masing-masing untuk pergi tonton teater beramai-ramai! yelah, kalau dah hampir satu kelas turut serta, tak kan lah ada yang nak duduk sorang-sorang kat kolej kan? haruslah semua nak bergembira dengan persembahan Teater Siti Zubaidah bersama-sama! :)

Owh! FYI..its not the GIRLS day out yaw! :D

ini adalah kali kedua daku turun menonton teater di Panggung Bandaraya dengan rakan-rakan..dulu sempat menonton teater Bangsawan Laksamana Cheng Ho lakonan Que Haidar..juga bersama rakan-rakan..tapi tidaklah hampir sekelas yang turun menonton bersama..jadi kali ni, rasa teruja tu lain macam sket! sama lah macam daku teruja bila tengok segala perhiasan di luar Panggung! teeheee :D

daku lah Princess Elie! *Muntah Hijau!!* hahhaha

perasan jap nak posing macam pelakon-pelakon kat belakang tu! ngeee :D

bila pintu panggung dibuka, masing-masing amek tempat pada seat yang disediakan..wah-wah! sejuknya dalam panggung bukan main lagi! kata orang, kalau duduk lama-lama, sejuknya macam dekat Genting Highlands! hahhaha...dan kalau dah stat teater, mana boleh snap gambar sana sini..nanti tak fokus pada jalan cerita! hey! Teater Bangsawan susah nak paham tau! hehehehe :p

ini shot yang terbaik sempat disnap! yang lain tak dapat diselamatkan! :D

tak sangka pulak lepas persembahan teater bangsawan kali ni, dapat bergambar dengan para pelakon! selalunya daku antara yang tak bertuah kalau masuk bab-bab nak bergambar dengan pelakon-pelakon ni...lainlah kawan-kawan yang lain, mereka lagi hebat berposing dengan para pelakon di luar panggung! haish! sumpah daku terasa diri ini sedikit LOSER! muahahahahha..

muka nak segan je bila berdiri sebelah orang cantik! hahha :)

Kesimpulannya, bersama rakan-rakan menonton teater Siti Zubaidah adalah suatu perkara yang menggembirakan! tak mudah nak mengumpulkan hampir satu kelas kalau ada program-program macam ni!walaupun ada yang tak dapat join kami pada hari tersebut, mungkin ada sebab yang tak dapat dielakkan.. dan daku pasti, lain kali pasti ada masa untuk kami bergembira lagi, kan kawan-kawan? :)

thanks guys 4 the memory! :)

dan yang paling indah, satu lagi memori bersama rakan-rakan tercatit di dalam kamus hidup dan blog bacin ni! mintak-mintaklah lepas ni, akan ada lebih banyak lagi memori bersama mereka sebelum berakhirnya semester 4, bulan April ni! hehehe :D

Peace and Assalamualaikum peeps! :)

p/s: dah berkali-kali ajak Noddy tengok teater, masih tak berkesempatan lagi! haish!

34 comments:

SoLy SoLicious said...

waahh..bestnye tgk teater

little cart00n said...

soly..
best2..nak join ke soly?

Mr Strider said...

memang best tengok teater..panggung bandaraya nie kat mana ek??

Regards,
-Strider-

CGG said...

brape eh harga ticket skang?

eRza farEeha said...

wahh..layan teater jgk mek ni ye..

Hanz Lee said...

kagum ngan kau. wlupon tgh sibok dalam ketegangan ass9ment tp sempat lg berblog. hehe

little cart00n said...

MR STRIDER..
panggung bandaraya kat dengan mahkamah, n dataran merdeka.. :)

little cart00n said...

CGG..
tiket murah je..
rm5 sekepala! :)

little cart00n said...

erza..
ofcos!
teater pun satu seni meh?
heheh

little cart00n said...

paan..
haruslah!
asgment tetap asgnment!
blog tetap blog! :)

p/s: kau pun sempat jugak coment kat blog aku kan?hehehe

fathiah said...

x penah pun tgk teater . huhuhu.. sedih2

little cart00n said...

Fathiah..
nxt time try tgk teater k..
seronok tau! :)

Nesa Wazir said...

oh,best! nesa suke tgk teater:)

Mie Kickdefella said...

teater is bez :)
klu tgk yg bez2.. mmg puas hati :)

MiSzy DiaN said...

kakak comel..
pakai baju kuning lagi terserlah kecomelan kakak... hehehehe..

ayat minta puji haha..

syAzAnA said...

wahhhh! jelessnya tngok teater. teringin nak tengok teater! ^^

Hanieqha said...

jalan2 bace teater tu.. ehehe

tak kena kt batang hidung sendiri boleh la cakap!!
Perbezaan aku dulu dan sekarang!!

Mr Strider said...

owh..no wonder laa aku cam familiar rupa bentuknya..kekeke..

Regards,
-Strider-

Liquid said...

first time incek liquid tgk teater haritu trus jatuh hati smpi skrg ehehehe

Lilyel said...

Hi,

I am doing a survey about blogging for my project paper. So, if you don’t mind, please fill my questionnaire.

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Thank you.

regards,
Lily
P/s: Ignore this if you’re not an IPT student

cEro said...

pergh, lame aku tak pergi panggung bandaraya..last mase form 2 kot...

sure best kan???

nora said...

dah lama dah ar tak layan teater, ada usha tiket, pastu bila bab nk ngajak member teman tu yg payah, ada je hal, last2 tak gi...

ENTRY HOT : Tak Boleh

little cart00n said...

nesa..
jom tgk sama2 nnt!
tapi u beli tiket sendiri la..
eh?
hehhehe

little cart00n said...

mie keickdefella..
betul2!
sokong 100%! :D

little cart00n said...

dian..
hahha..ni nk kena puji balik ke apa ni?hahah

little cart00n said...

syazana..
rajin2lah pergi ke panggung bandaraya! :D

little cart00n said...

hanieqha..
baca teater apakah?
haha

little cart00n said...

me strider..
haha..sekarang da kenal kan?
apa lagi?
jom pergi!!
hahahah

little cart00n said...

lilyel..
nnt i terjah that questionaire tu okay?
thx btw sista! :)

little cart00n said...

cero..
waktu cero form 2,mybe elie baru belajar rangkak kot..
hahhahah.

little cart00n said...

nora..
kalau ajak elie, sure noa dapat tgk teater!
im always on yaw!
hahaha

little cart00n said...

liquid..
kita serupa!!
hehehe

Raji berkata said...

bestnyer
tak pernah lgi tgk theater live sblum ni
hohoho

little cart00n said...

raji..
jomlah pergi tgk teater!
tapi u beli tiket sendiri la..
hehe