Saturday, February 12, 2011

SELAMAT TINGGAL SANGGUL BUNGA!

Salam kalian.. : )

Rambut daku selalu saja disanggulkan dan disepitkan dengan sepit bunga! : )

tak kira lah berbaju kurung, kebaya atau kemeja sekalipun..
pasti rambut ini akan bersanggulkan bunga!

Manis betul lah bila pakai sesuatu yang berunsurkan flora di kepala! ;-)

 bersanggul bunga ketika Hari Bersejarah Noddy! :-)

tapi kini rambut daku dah tak boleh bersanggul bunga lagi! ;-(

tahu kenapa??

sila-sila kan lihat gambar di bawah ini! ;p

 Treatment Rambut! :p

Daku dah tiada lagi rambut yang panjang mengurai!

sudah dipotong panjangnya! :-)

semua kerana kata-kata dari seorang kawan yang berbunyi...

Elie..pergi potong rambut kau! serabai da aku tengok!

Owh?! Dia kata aku SERABAI??Demnnn!!!

Bila tengok rambut panjang kat depan cermin, bajet tak nak mengaku diri sendiri serabai..

tapi lama-lama terpaksa mengaku jugak! alahai! ;p

maka dengan itu, haruslah dipotong dan buang segala keserabaian itu!

nak rambut yang molek katanya!

teeheee ;-p

sempat juga buat TREATMENT untuk merawat kembali rambut lama ;-)

dan hasilnya???
:
:
:
:
:
:
:

TARAAAA!!

Tell me which one better? : )

Amacam? Ada OKE? 

Teeheee :p

Tapi bila  rambut da pendek, maksudnya tak boleh lah nak bersanggul lagi! ;-(

jadi kata kan saja selamat tinggal kepada sanggul bunga...

dan selamat datang rambut baru! ;-)

hehehheheh..

p/s:  tadi dah beli cekak baru sebagai pengganti sepit sanggul bunga! ;p

44 comments:

liyanaziz said...

elie, yana ingat sepit patah, baru nak belikan baru.. much better tau magnet! yana suka!

Shaqirah said...

sukee la tgk ur face..mcm bunga citra lestari!

little cart00n said...

yana..
yeke? yana org first puji!
heee

little cart00n said...

shaqira..
yeke?
tang mana yang macam bunga tu?
heee

tomatokering :) said...

cantek lahh elie :)

little cart00n said...

tomato kering..
wah..thx byk2 sista!
terharu ni!
haha

ChentaKami said...

nice :)

little cart00n said...

chentakami..
thx a lot sista! :)

yusra ! said...

comel lah elie................ suka suka suka !! ^^

little cart00n said...

yusra..
tapi still tak boleh lawan yusra!
heee

say to easy=) said...

wah rmbut baru!

little cart00n said...

say to easy..
amacam?
oke ke k.o?
hahha

purplepokoyo said...

dat new haircut makes u look 3++ more younger! mcm rock babe pn ade. :)

little cart00n said...

purplepokoyo..
wah!
pujian betul ni!
hahahha..
thx darls! :)

4umyfans said...

pendek pun, ok maa...
teman sokong mana-mana saja. yeayy!

little cart00n said...

ery..
kalau buat rambut komander shrek, oke tak?
hahaha

eily farhana said...

wow elie.. you look gorgeous la.. akak suka tgk =) cumel..

Fanna Roslan said...

Eceh eceh tpi rmbut pnjg lagi cntik :D

Ariffin Janal said...

heyhey u know what, lagi suke tgk rambut panjang tu :D

little cart00n said...

Kak eily..
yeke?
thx akak!
malu la..hahha

little cart00n said...

fanna..
tapi rambut panjang buat i nmpak serabai!heee

little cart00n said...

arifin..
nxt time i simpan rambut panjang balik k..heee

Syida Shukor said...

elieeee . i suka rambut you panjang dulu ! maybe sebab i suka rambut panjang kot hehe . but it still nice ! (;

L.e.e.z.a said...

auw tomey! nampak fresh! ^_^

iedchan said...

eh comelnye gaya rambut...tapi yang dulu tak serabai pun...:)

marina izzati said...

pretty with long hair
cutie with short hair (:

Doktor Love said...

Elie...
Dr.Love rasa serabai is much better.
baru nampak Elie yg sebenar (rock!!! Elie rock!!!) yeyeahhhh

ARJUNA.Inc said...

waa..cm layer je..kalo nk gunting cm2..meh...sy pn tkan gnting rmbut gak..hahaha..murah2..haha

CGG said...

comelnye rambut baru dia:)

i like

NuSaNa NoSa 91 said...

elie.. keen lg suke tngok elie time rmbut pnjg.. lebih sesuai rasanya.. xpe2.. pasni bela rmbut lg ye?? ^_^

PendekarPetai said...

eh tak pendek maner pun rmbut baru, ok jer aku tgok...

tims said...

elie,pendek ke panjang ke,org dah cantek buat camne pon cantek jugak..:)

epaa chenta said...

comel (:
love ur new look dear !

little cart00n said...

syida..
alamak..i baru lepas potong!
nnt i simpan rambut panjang balik k?
heee

little cart00n said...

leeza..
heee..malunya..:p

little cart00n said...

iedchan..
ala..
tu efek camera tu..
hee

little cart00n said...

marina..
yeke?
thx sista!
memang pujian abis ni!
hee

little cart00n said...

atin..
hahahha..
rock star tak jadi tau tin..
hahha

little cart00n said...

arjuna..
meh tolong gunting rambut dpn..
panjang da..
sobs!

little cart00n said...

cgg..
thx sista! :)

little cart00n said...

keen..
alamak..
kalau panjang cepat sebarai..
pendek senang nk urus..:)

little cart00n said...

pendekar petai..
pendek dari dulu..
hee

little cart00n said...

kak tims..
cantik ke kak?
comot je kan?
heee

little cart00n said...

epaa..
yeke?
thx babe! :)