Thursday, February 3, 2011

MERAH ITU TUAH!

salam kalian.. : )


sebelum apa-apa..

 ada tak di antara kalian yang berbangsa cina?

owh ADA?!

SELAMAT TAHUN BARU CINA!  : )

seperti biasa, kalau tibanya tahun baru cina, daku memang tak boleh tido lena! sebabnya, anak jiran sebelah umah memang CONFIRM memekak dengan mercun bom nya yang dorang main dari malam sampai awal pagi! cis! rasanya dorang memang nak lawan daku yang main mercun bawang time raya dulu ni! hehehhehe :p

owh..lupa nak bagitau! area rumah daku sebahagiannya dimonopoli oleh bangsa cina..majoriti adalah melayu dan selebihnya adalah india! sebab tu kalau tahun baru cina menjelma, memang senang nak tengok rumah-rumah yang berwarna merah kat area umah daku ni! kiri kanan rata-ratanya merah! kata orang, kalau nak cari rumah LEE CHONG WEI, kena ada alamat yang betul-betul detail! kalau tak, CONFIRM tak jumpa rumah yang mana! hehhe :p

dan daku perasan jiran-jiran daku ada yang menggantung tanglung dan angpau di sekitar rumah! harus juga semuanya kaler merah! sebab kata mereka, MERAH ITU TUAH! jadi janganlah pulak kalian garu kepala kalau tengok anak cina sebelah umah kalian tu pakai cheongsam kaler merah untuk 2-3 hari ni! tu tandanya mereka mahukan TUAH lah tu! teeeheee : )

 daku pun nak TUAH! :D

dan selalunya kalau cuti raya cina, memang lah daku tak keluar mana! nak-nak lagi boyfren sedang jauh di mata..*ececeh*.. kawan-kawan semua di kampung halaman masing-masing..jadi aktiviti hari ini hanyalah bergumbira di rumah sambil layan movie di lappy dan menternak lemak segalanya! teeeheee : )

oke bye semua! 

eh! lupa! cuti-cuti macam ni, kalau daku tak masak memang tak sah! kalau sebelum ni buat hidangan untuk makan petang, kali ni pergi ke tengah hari pulak oke? tadi masak MIXED PASTA untuk santapan keluarga tersayang! memang kembang lubang hidung bila umi puji sedap! ; )

air tangan Elie yang manis! ;p

wah! kalian jangan pulak jeles! memang sah lah anak dara yang sorang ni hebat memasak! jadi? ada sesiapa yang nak masuk pinang tak? sila-silalah isi borang dulu! muhahahha :p

oke bye! assalamualaikum! : )

p/s: apek sebelah rumah ada anak lelaki hensem! tapi sekolah rendah lagi! tak jadilah nak mengorat! heee ;p

6 comments:

Marya Hana . said...

kalau dah tawu alamat chong wei nnt , jangan lupe btawu akak.. :P

little cart00n said...

kak yaya..
uamh chong wei sebelah umah elie je!
:p

Hanz Lee said...

dloo chong wei menyewa blakang umah aku tp ble dye pndah lost contact. :)
klu ad ass9ment yg suh memasak mesti ko laju je kan siap. haha
selamat hari raya!

little cart00n said...

paan..
lah..dulu jiran kau ke?
sekarang da jadi jiran umah aku..
kau nak no fon dia tak?
hahahhaha..

itu kalau ada asgment masak2..skrg masalahnya takde bai..takde!
cis!
hahahhaha

Amanina Sofea said...

nie msti bnyk dpt angpau pnye...
hehe
ape pun sye ske merah.. :P

little cart00n said...

amanina..
takde angpaulah sista!
kena tunggu raya kita baru dapat masyuk!
hahahha