Saturday, February 26, 2011

BERJAYA FOUNDER'S DAY!

 Salam kalian... : )

Ada sesiapa yang pergi Times Square tak hari ni? : )

kalau ada, kalian terperasan daku tak di sana?

wah-wah..perasan sungguh kau Elie! macam lah popular sangat kan?

hehehehhe :-)

Si Pipi BOOLAT! :p

dapat berbelanja dengan menggunakan vaucher yang umi dapat dari bosnya, haruslah perlu digunakan dengan sehabis baik! bukan mudah tau nak berbelanja dengan vaucher percuma di hari yang penuh keriangan untuk kumpulan BERJAYA ni! nak-nak lagi hari ni pertama kali ke Times Square bersama keluarga tersayang! selalunya dengan kekasih hati dan rakan-rakan je..heee..dan bila sekali sekala dapat berbelanja secara percuma bersama keluarga, memanglah suatu perasaan hebat dirasakan! : )

Program charity yang dilakukan kumpulan BERJAYA ini sememangnya menyeronokkan! walaupun terpaksa berhempas pulas merempuh diri di celah-celah orang ramai, tapi dapat lah melihat segala macam ragam dalam manusia yang datang! heee..

Ehem! dapat jugaklah cuci mata pada mamat-mamat comot hensem yang sebok lelong barangan jualan mereka! time tu memang tak ingat lah peluh-peluh dah meleleh kat badan dan mekup kat muka pun dah cair! muahhahaha..:D

 Kalau charity, tak sah kalau takde Si Hidong Merah ni, kan? : )

niat di hati nak cuci mata je, tapi vaucher yang umi dapat memang tinggi nilainya..maka terpaksalah merempuh celahan orang ramai untuk membeli apa saja yang diinginkan.. tapi tahu tak bagaimana seksanya nak melepaskan diri kalau dah stuck kat tengah-tengah warga kota yang datang? Arghhh! stressnya bila tak dapat nak belok kanan dan kiri untuk blah dari situ! asyik-asyik tersangkut di tengah jalan! nak jaga beg lagi, takut kena seluk la apa..hish! next time kalau nak datang, malas dah nak bawak beg segala bagai! jalan berlenggang kangkung lagi senang! kan-kan? :p

 dapat lepaskan diri dari celahan orang ramai, duduk terus dalam TS! 
Sumpat tak sanggup nak merempuh orang ramai lagi! heeeee :p

kalau kata program charity, haruslah semua barang yang dijual mahal-mahal belaka! tapi peduli apa, bukan daku beli dengan duit sendiri..semuanya vaucher percuma! jadi? haruslah digunakan untuk membeli apa yang mengenyangkan! hehehe...nasib baik banyak makanan di jual di sana! Yabedabedu!! Dapat makan segala yang sedap-sedap pastinya! hehehe : )

Dan haruslah perut yang berkeroncong dapatlah di isi dengan beberapa cawan air slurpee, segelas air dari STARBUCK, Apple Pai, Cheese Cruissont, Popcorn, donat KRISPY CREME dan 2 cucuk Skewed! owh..lupa pulak..abah ada beli nasi beriani juga untuk santapan satu keluarga! ehehehehe...banyak betul beli makanan kan? VAUCHER PERCUMA katanya! teheeee :D

 Apple Pai, Starbuck, Slurpeee! : )

Sebenarnya banyak yang boleh di beli di sana..tapi disebabkan tak larat nak memenatkan diri berjalan di celahan orang ramai, memang tak lah umi nak stay lama-lama kat sana! paham-paham lah kan, emak-emak dah meningkat usia macam umi, tak lah hebat berjalan macam anak dara nya yang sorang ni..hehhe..dan konon-konon nak masuk lucky draw la bagai pada petangnya.. CEH! itu semua kata-kata dusta dari umi semata-mata! hahhaha.. kata umi,  

tak laratlah nak jalan panas-panas macam ni! 
korang nak stay, stay lah..umi nak balik!  

ARGHHHHH!!!!! UMMIIIIIII!!!!

 daku baru terpikir nak menang kete MAZDA sebijik untuk lucky draw petang ni!

Teeeheee :-)

tak dapat menang kete MAZDA, bergambar pun boleh la labuuuu~

btw,  

THANKS to Umi sebab vaucher yang bernilai ratusan ringgit tadi!

kalau takde vaucher percuma tadi, takdenya daku turun Times Square hari ni!

harus saja duduk umah, mesej dengan si Noddy! 

tapi nasib baik dia di Lumut, daku di sini..

Dapatlah jugak mengupdate entry! : )

Umi..oh Umi..

kalau dapat vaucher lagi, jangan lupa bawak daku turun TS lagi!

Terima kasih Umi!!

hehehe :-p

p/s: tadi sempat tgk fashion show, jeles tgk Elaine Daily! Cantik sangat! ;D

16 comments:

[sutera kasih] said...

bestnya dapat free voucher..!!!hehe dpt mbeli tanpa segan silu :P

Hanz Lee said...

jumpe en ehsan fansuri x? haha
yeah!!! ellie da kembali. haha

Marya Hana . said...

jmpe elaine daily..? wow!

little cart00n said...

sutera kasih..
memang takde nak segan silu la..
bantai beli je semua..hahha

little cart00n said...

paan..
en ehsan?
dia ada kat sana ke?
hahaha..
aku da kotakan janji aku kn..
i'm back paan! :)

little cart00n said...

kak yaya..
aah..tinggi sangat!
jeles tol!
heee

sugar2 kapas strawberry said...

perghhh..mazda tuh!

little cart00n said...

sugar2..
cun gile kot mazda tu! :)

Syida Shukor said...

okay , nak apple pie !

little cart00n said...

syida..
i da telan abis la sayang! :p

NuR 'aQiLaH said...

tak pernah jalan2 area kL huhu..

little cart00n said...

aqilah..
nanti datang kl, elie bawak jalan2 k.:)

Ezay Hadry said...

ammboii g BTS tak hajak
ramai tol orang g semalam ek

little cart00n said...

ezay..
nnt elie turun BTS ag, elie ajak satu kampung termasuk ezay k..
heee

pilotHans said...

a family outing mmg besh..wah siap shopping gune voucher...valid kt sume stores ke?huhu....owh klo menang kete mesti diorg call punye..hahaha..

little cart00n said...

Hans..
takdenya elie nak menang kete tu..
masuk lucky draw pun tidak..
hahhaha..
btw, family outing memang superb! =)