Monday, January 17, 2011

SAYA TABIK LEFTENAN AMIRULNAIM! : )

salam kalian.. : )

Daku sangat TABIK pada mereka yang bergelar TENTERA! : )

Mereka bukan saja sangat BERANI MATI!

malah HEBAT dan MANTAP lagi!

semua gara-gara ingin mempertahankan MALAYSIA! ; )

 
EH-EH!!

Noddy juga seorang TENTERA! 

jadi daku perlu TABIK SPRING pada kekasih hati yang satu itu! :D

 kalian tentu paham kenapa Noddy semakin 'KELAM' kan? ;p

Bila study da abis, pangkat pun dah naik, haruslah kekasih tersayang tu sudah boleh tersenyum lebar smpai ke telinga sekalipun..sebabnya, 4 tahun menunggu untuk berkawad dan mengambil watikah di depan Agung, siapa tak bangga dengan pencapaian sendiri?! dalam hati juga haruslah bersyukur tidak terhingga! betul kan noddy sayang? heheheh : )

daku juga haruslah bangga bila kekasih sendiri berjaya menamatkan zaman perang di Universiti! bukan mudah nak sampai ke hari kemuncak semalam, bila bertahun-tahun terpaksa berperang dengan mental dan fizikal di zaman universiti!dan kini, dia bakal menempuhi zaman perkerjaan pula! wah!..kekasih daku kini sudah bergelar Tentera Laut Diraja Malaysia! HEBAT!!

 segan pula bila daku di ajak bergambar bersama bakal keluarga mertua! :p

pagi2 lagi sudah bangun pagi semata-mata nak iron baju untuk bertemu kekasih hati tu..matahari belum tercongok atas kepala, daku dah keluar umah sebabnya nak tumpang keluarga noddy untuk masuk ke KEM SUNGAI BESI! jantung memanglah berdegup kencang bila 1st time jumpa keluarga besar kekasih hati tu..tapi nasib baik ada si kecik irfan, anak buah noddy yang punya mulut yang celoteh dan tersangat lah lasaknya sampai terkejar-kejar jugaklah daku di ajak bermain bersama! dengan berbaju kurung bagai, memang berlari la semalam sebab nak kejar si kecik tu.. hahahhaha..

 dia panggil noddy PAK LANG..jadi daku?? hahahhah :p

semangat yang tinggi memang perlu ada kalau nak tengok kekasih hati bergelar tentera berkawad! dengan ketiadaan tempat duduk, memanglah best bila kena berdiri sepanjang mereka berkawad kan!tapi kata orang, berdiri tak berdiri, yang penting dapat tengok boyfren kawad! puas hati betul bila dapat tengok perbarisan yang hebat walaupun kaki penat berdiri!siap dapat rekod lagi dalam kamera oke semua?! hah kalian, mampu tak? muahhahaha..

 tak yah lah garang sangat muka tu cik abang! hahhaha :D

abis saja berkawad, kena pulak menunggu di luar dewan untuk lihat noddy menerima watikah di hadapan Agung! siap duduk depan skrin besar yang di sediakan, daku pun berpeluh-peluh kat luar tu..dengan berkipas bagai, memang lah badan berkuyup!haha..tapi sebab boyfren punya pasal, takde hal la walaupun kene berhujan sekalipun! : ) wah! agak-agak noddy terharu tak kalau baca ayat daku ni? ahhahhah..

LEFTENAN AMIRULNAIM BIN OTHMAN, TLDM

itulah yang nama yang dipanggil oleh pengerusi majlis hari semalam!seronok betul bila dapat lihat kekasih yang sorang tu naik pentas walaupun hanya melihat dengan skrin besar saja! : ) memanglah niat di hati nak record moment indah tu, tapi sebab orang ramai yang lalu lalang depan skrin..alamatnya simpan jelah niat suci murni daku tu dalam hati! sobs! : (

kebanggaan! : )

SAYANG, NAK PINJAM TOPI DAN WATIKAH TU, 
BOLEH TAK?! ; )

 Yeay! daku da dapat dulu!! Uyeyeyeye! :p

semalam, sememangnya menjadi satu hari yang sangat bermakna! bukan saja pada noddy tersayang, tapi daku juga begitu! selain dapat melihat kekasih hati itu berkawad dan menerima watikah, dapat juga daku beramah mesra dengan keluarganya yang tersayang! hebat betul rasanya bila dapat kenal family yang ceria ni! Terima kasih noddy kerana sudi memperkenalkan daku dengan keluarga kamu yang serba hebat ni! : )

hey kalian!

tak lama lagi noddy bakal memulakan tugasnya di Lumut, Perak! 

haruslah lepas ni kami nak dating pun susah kan? 

waawawawa... ; (

apa-apa pun..

TAHNIAH PADA NODDY dan RAKAN-RAKAN!

SELAMAT MENJALANKAN TUGAS...

SELAMAT BERKHIDMAT..

dan

SELAMAT UNTUK SEGALA-GALANYA! : )

 i.l.y.s.m, SAYANG! 

DAKU TABIK LEFTENAN AMIRULNAIM! <3

p/s: sayang, bila nak bawak cyg naik kapal? :p

32 comments:

tfa_purpleclover said...

wooooo tahniah mirul! leftenan amirulnaim!

little cart00n said...

tpah..
nnt aku ckp ngn leftenan yang sorang tu eh!
hahaha

nub said...

tabik2.

aMyErInAiMiE said...

Yeay! Tp akk xjmpe elie pun.:( kakpija ade tlg crkkn tp dh x jmpe.myb bz men ngn ank buah noddy kot? Huhu

little cart00n said...

nub..
elie juga tabik! :)

little cart00n said...

kak erin..
elie ada jumpa kak pija..
tercari2 akak gak..tp tak jumpa la!
mybe nxt time dpt jumpa kan?
i'allah.. ;)

Azie Azra said...

tahniah ! semoga semuanya berjalan lancar pada kamu berdua :)

MiSzy DiaN said...

kakak elie!!
hehehehe...
wahhh cik abg dah naik pangkat yaa??
kakak bila lg maw naik pangkat jadi wife leftenan muda??hekhekhek...

Juaini Juliet Jamaludin said...

babe, suruh bf kau cari kan aku tentera sorang. bahaha :D

4umyfans said...

tahniah buat leftenan dan pasangannya...

memang smart lah noddy dok pakai pakaian seragamnya. rasa teringin pun ada.... heeEe.
yeayy!

tieha ismail said...

wah mak lang elie ! hikhik comel je...congrats for him eh ....

CGG said...

cgg tabik gak..
tanpa mereka..tak mungkin negara seaman nie

liyanaziz said...

fine la, nampak leftenan noddy je, mana abg tentera udara!! eeee...

little cart00n said...

azie azra..
thx sista!
sebab doakan segalanya selamat semuanya ya :)

little cart00n said...

dian..
hahahha..
yg tu kena tye leftenan amirulnaim la..hehe..
tapi awal lagi kot..
kalau ada jodoh, ada lah akak naik pangkat jd wife dia..hahaha

little cart00n said...

juaini..
boleh2..
ko nk yg laut ke udara ke darat?
gtao saja babe,..
hahaha

little cart00n said...

ery..
hahhaa..
suruhlah komander pun wat baju macam tu gak..
hahha

little cart00n said...

tieha..
maklang elie?
wahahhah..
malu la elie! :p
*blushing*

little cart00n said...

cgg..
betul2!
elie pun tabik mereka semua!
:D

little cart00n said...

yana..
dorg semua kelam je..
sebab tu tak dpt carikan yana yg airforce!
hahahhahha

nora said...

pewwwitttttt nak tabik springg gak arrr

koboys said...

beby..thanx sbb dtg syg comision. :)
i love u sooo much.nnt le spent time ngn fmly syg lg ok?
tq to all..lupe nk jemput dtg.hehe

aNnE said...

haha comelnya sis pakai topi tu..haha
mak lang la ea..hehe
moga berkekalan dan tahniah utk leftenan..hahaks ;p

Hanz Lee said...

susah nak dapat menantu cam ellie nie kan. untung mereka. :)

little cart00n said...

nora..
hahha..
meh la tabik sekali! :p

little cart00n said...

syg..
nnt syg da free, bawak cyg g pd lak tau!
hahahha..
love u gemok!

little cart00n said...

anne..
thx doakan ya..:)

little cart00n said...

paan..
hahha..
kau puji aku ke perli aku weh?
hahahha

Dila Lala said...

bestnyer dapat bf mcm tu ek.
cerah masa hadapan ble kwin t.
hope kekal hingga ke akhir hayat.
=)

little cart00n said...

dila..
thx doakan kami..
kalau ada rezeki, kawen la kami nnt..
i'allah :)

L.e.e.z.a said...

tomeynye die.. cinonet jer;p hehe~

little cart00n said...

leeza..
hahhaha..cinonet la kak..
kecik molek je..
heee