Thursday, December 16, 2010

TIGA DALAM SATU!

salam kalian.. : )

Dah lama tak menulis tentang banyak perkara dalam satu entry! 

Rindu pulak rasanya! ; )


EHEM!! nampak tak gambar di atas?!hehe..boleh baca tulisan yang ditulis di atasnya?sekarang dah paham kan perkara pertama untuk entry ini berkaitan apa!da paham kan? semua tolonglah cakap DAH! tehee =) owh..mintak-mintak janganlah ada yang buat-buat tak ingat pada kemenangan yang diceritakan dalam entry lepas! heheheh *pergh..belagak siut!* :p

awal-awal pagi semalam dah ingatkan abah untuk tolong ambikkan hadiah di pejabat penganjur! sebabnya takut abah terlupa! almaklumlah..umur semakin kertu, uban pun sedang segar nak tumbuh di kepala!hehe..dan saat sedang enak diri ini mengulam mimpi, tiba-tiba saja dapat col dari abah..

HELO..ABAH DAH AMBIK HADIAH!

wah! dengar saja perkataan hadiah, memang terus terjaga! niat nak tido semula langsung takde! dasar gadis mengada! hehehe..tgh hari berganti petang..puas menanti abah pulang dari tempat kerja, semata-mata nak tgk apa hadiah yang daku dapat sebenarnya! ceh! padahal dalam entry lepas, dah bagitau kot apa yang daku telah menangi! gedik sungguh nak ulang banyak kali! grr! :p

dan niat nak menjadi orang pertama yang merasmikan dulu untuk lihat bagaimana rupa bentuk hadiah, terbantut begitu saja disebabkan kakak dan sepupu yang menjadi bizibody tak berdaftar! sadis gila bila terpaksa menjadi orang terakhir yang dapat lihat hadiah sendiri! T__T

beg travel camel active berharga rm390, buku nota limited edition Bruce Lee,
baucer RM30 untuk Travel for All dan pas wayang percuma untuk dua orang!

ada sesiapa yang jeles tak? janganlah..janganlah! :' )

hehehe..

rasanya itu adalah hadiah yang paling manis untuk diingati bagi tahun 2010 ni berikutan ia adalah dari titik peluh sendiri! ceywah ayat nak jiwang saja! geli bulu ketiak! muahhaha :D

Oke semua! tamat untuk cerita pertama..masuk pula cerita kedua! 

masih belum ada yang bosan bukan? 

BAGUS!! : )

semester baru bakal bermula..saat ini haruslah ramai para siswa dan siswi sibuk menghabiskan sisa-sisa cuti mereka dengan pelbagai benda! daku juga sepatutnya begitu! tapi kali ini, tidak lagi! sebentar lagi perlu berangkat ke Pulau Pinang untuk menghadiri kursus sebagai pembantu mahasiswa bagi sesi orentasi pelajar-pelajar baru 2011! wah! memang hebat bila diri ini sudah bergelar SENIOR TAHUN DUA! : D

Eh! macam mana boleh pakai semat-semat ni?! selalu sakai je! :D

berkursus di Pulau Pinang mengambil masa selama seminggu..kemudian bermesra dengan pelajar-pelajar baru di orentasi juga adalah seminggu! total semua haruslah 2 minggu lamanya! kemudian bermulalah semester yang baru! wargh! nampaknya kekuatan mental dan fizikal harus berada di tahap SUPERB! cis! harus jaga makan dan pergi joging selain buat sit up tambahan 20 kali ganda seperti sebelum ini! nak badan sihat la konon-konon! T____T

owh! sepanjang 2 minggu ini, pastilah keadaan diri seperti tidak terjaga! kesibukan yang bakal melanda juga sudah terbayang di depan mata! adakah ini bermakna blog ini akan tergendala seketika?! jawapannya..

YA!! : ( 

haruslah keadaan blog ini akan terdiam sementara! jadi jika blog ini diam sahaja, paham-pahamlah kalian semua, ya? heee..tapi jangan gundah gulana! daku akan sentiasa menjadi silent reader setiap masa! dan sebelum berakhirnya tahun 2010 ini, satu entry penutup pasti akan ada sebelum tahun baru menjelma! tak kira sibuk atau apa, daku akan pastikan adanya entry tersebut! TEKAD! : )

wah semangat betul budak ni kan?! excited sebenarnya bakal jadi facii! *berlagak gila ayat!* tehee :D

dan selepas 2 minggu, pasti semuanya akan menjadi seperti sedia kala! bg adik-adik yang bakal masuk UiTM Puncak Perdana tu, jangan segan-segan panggil daku Kakak Elie! *kakak? T__T* ingat senior cantik comot ni tak makan orang bila ditegur! dia hanya akan makan askem sundae walaupun tidak dihulur! maaflah..dia tak malu sikit! eh..bukan sikit..banyak! hahaha

jadi sebelum kalian mulakan misi merindu Elie, sila-sila lah doakan perjalanan daku untuk pergi dan balik ke Pulau Pinang-Kuala Lumpur selamat dan segala kerja yang bakal dilakukan berjaya semuanya! Doakan juga agar daku berjaya menjadi seorang pembantu mahasiswa yang PERFECT ya?! Trimas Semua! : ))

oke bye! : )

EH?!
:
:
:
:
:

TUNGGU-TUNGGU!!

masih ada perkara ketiga! =D

tiada apa sebenarnya, hanya ingin beritahu tentang pas menonton wayang secara percuma dan baucer membeli sebanyak rm30 yang daku menangi tu masih ada tempat kosong! ada sesiapa yang sukarela mahu temankan daku berjalan-jalan? marilah beratur isi borang kat umah!! : )

ALAMAK!! da pukul 10 pagi? leka betul mengupdate blog sendiri! almaklumlah..esok lusa dah nak berdiam diri..jadi ambik kesempatan waktu bermaharaja lela di waktu-waktu begini! baru perasan baju-baju tak siap kemas lagi! teheee :P

oke..selamat berbloging semua! Take care dan assalamualaikum! : )

p/s: jika menulis blog, jangan lupa kan Elie ya? sebabnya daku akan merindui untuk membaca entry dari kalian-kalian semua! : (

60 comments:

ARJUNA.Inc said...

perghh..tahniah!!!...wlupun bruce lee da x de..tp awk bley la jdi pengganti dia..ehheheh

little cart00n said...

arjuna..
boleh ke?
elie tak pandai berkungfu!
heheh

MiSzy DiaN said...

dah dapat adiah yaa kak elie..
hua3..
KAKAK ya..kan da jadi senior tu mesti ar nak kena pnggil kakak..hehe..
yaaa...
selamat belajar ya kakak little cartoOn :)

aMyErInAiMiE said...

me too!! huwaaa...mcm nk rindu elie je!hehe
do take care k dear? nnt amek pic byk2 n wt blog nanti2 k? muuahhxx~~

akak g penang rtu pun byk amek gmbr tp masih xde mood nk wt blog .hehe

mr.curly said...

smlm bruce lee dtg dlm mimpi wa, die suh lu bg tiket wayang tu kt wa le..hikhik

little cart00n said...

miszy dian..
hhaha..bagus betul panggil elie kakak!hahah..
time kasih doakan elie ya sista! :)

little cart00n said...

kak erin..
haruslah amek gmbar byk2..tapi tunggu lama lagilah elie nk update blog! bz punya pasal! :(

u tke care too sista! <3

little cart00n said...

mr curly..
waa..lu tak ngeri ke bruce lee datang mimpi lu? dia da mendiang kot! :p

CGG said...

chomel bila pakai semat2..:)
chill

nora said...

taniah (tgh buat muka jeles gila nih)

little cart00n said...

CGG..
yeke?rasa macam chomot he..takde chomel!hahah..

little cart00n said...

nora..
time kasih nora sayang!
jgn lah jeles2! tak baik! :P

tomatokering :) said...

wahhh!! sangat jeles la elie! ;P

little cart00n said...

tomato..
janganlah jeles-jeles..
heee..

mysara ramlan said...

http://mysaracreation.blogspot.com/

Hanz Lee said...

femeslah kak elli sem depan...agak2 leh kalahkan ag x? hahaha
nnt ak nk tgk trademark ko...haha

Fxysche Nas said...

berbaloi2 sgt hadiahnye..
congrateeee !!
^_________^

cEro said...

wah!!! taknak ajak ke pas tgk wayang tu..hahahaha

Afiefah Safieni said...

bestnya..selamat sampai juga hadiah tu..
erk yg pasal tiket kosong tu jom kita p 2 laa..
hehehe

Aqilah Nur said...

wahwahhh.sonoknyaaaa.... btw, congrats! :)

enyheartsdiamond said...

ellie is going to penang? penang is heaven! enjoy yaaaa! gona miss u! <3

aleen aiden said...

woohoo.nak pinjam beg travel 2!hee :P

nora said...

babe mane u pegi niii

eh jap jap belum 2minggu lagi ek

yela yela orang tu bz

babai

Siti Safiyyah said...

saya nak buku nota tu pls...sekian,,haha :D

Bazilah said...

mak aih heaven gila hadiah! :D

Encik Tikus said...

best woo..

jeles grrrrr

♥ Funna ♥ said...

wah!dpt hadiah..congrate la ye..

mier@merr said...

congratz yar...

aip...baru pestaim singgah cni.. :)

koboys said...

miss u la by.heee..meh cni kat syg..

peah @ peps said...

wahhhh...best..best..selamat ber'senior'

New Entry: UTM, Skudai

Heidi Shafiq said...

wow! :D

Marya Hana . said...

mase cepat berlalu. ellie pulak nak jd senior dah! :D

Syida Shukor said...

wahhhhh tahniah eli ! kena panggil kakak elie jugak ke ? hihi

Cik Mieyrarif said...

waaaa.best nye best besttt hadiah tu

De'din said...

tahniah

btw,happy new year
hope all your dreams and wishes come true !

little cart00n said...

myesara..
aku da usha!:)

little cart00n said...

paan..
wah..takde maknenya femes mcam ag!
hahahah

little cart00n said...

fyxche..
berbaloi-baloi :p

little cart00n said...

cero..
isi borang dulu bro~ :p

little cart00n said...

afiefah..
jom2..kita p sme..
tapi ramai yg beratur isi borang la sis..macam mana? :)

little cart00n said...

aqilahnur..
thx sista! :)

little cart00n said...

eny..
penang memang enjoy babe! :)

little cart00n said...

aleen..
meh dtg umah pinjam meh..
hahahha

little cart00n said...

nora..
hahah..babe,i da balik..
u rindu i eh? ;p

little cart00n said...

siti safiyah..
tak boleh..elie punya..
hahhaha

little cart00n said...

bazilah..
mmg heaven! :)

little cart00n said...

encik tikus..
jgn jeles! tak baik!;p

little cart00n said...

funna..
time kasih sista!:)

little cart00n said...

mierr@mer..
thx..lain kali singgah lagi ya..:p

little cart00n said...

syg..
i mis u like crazy la bubu!

little cart00n said...

peah..
da selamat da..heee ;p

little cart00n said...

heidi..
wow semula!
hahahha

little cart00n said...

kak yaya..
hahhaa..senior kecik! heee

little cart00n said...

syida..
eh..u tak yah la panggil i kakak..
i lagi muda dr u..hahha

little cart00n said...

mierarif..
best gila! heaven! haha

little cart00n said...

dedin..
hepi new year jugak bro! :)

aMyErInAiMiE said...

welcome home elie!! x g date?

little cart00n said...

kak erin..
da g date la kak! hahah

4umyfans said...

kak elie...
nak sain... haha.

tahniah untuk tittle Pemimpin Mahasiswa. yeayy!

wa salute you babe!

little cart00n said...

ery..
hahahha..
meh2..nak sain..
hahhaa..

trimas ery..nxt sem kita pakat ramai2 join jadi PM eh.. :)