Wednesday, December 15, 2010

SURAT MISTERI DARI BRUCE LEE!

salam kalian.. : )

Ada sesiapa pernah termimpi akan mendapat surat misteri dari seorang lagenda??

dan lagenda itu pula bukanlah dari calang-calang orang!

lagenda itu adalah BRUCE LEE! : )


tak pernah daku terfikir akan mengetuk pintu umah Dato Goggle untuk bertanya khabar mengenai Bruce Lee!nak-nak lagi beliau sudah bergelar Mendiang!huhu..dan kalau dah kata nak membaca kisah pun tidak pernah terfikir dek kepala ini, mencari gamba beliau untuk di copy pastekan di dalam blog sendiri apatah lagi!!T__T

tapi disebabkan daku ni gatal sangat nak menjoinkan diri sendiri untuk satu peraduan mengenai Bruce Lee di surat khabar, memang lah rajin tangan ni dok ketuk pintu umah Dato Goggle mintak simpati! bukak page itu, bukak page ini, semata-mata untuk tahu semua pasal Bruce Lee..akhirnya, dapat jugak simpati dari Dato Goggle! Trimas Dato Goggle! =)

tak sia-sia daku ketuk pintuk umah Dato Goggle berjam-jam lamanya!! hahaha..muka tak malu memang lah macam tu! adik-adik sila jangan tiru! T__T 

selepas seminggu, tertunggu juga bila nak umumkan pemenang..tgk pada tarikh tutup, Eh,sepatutnya keputusan da keluar! mungkin takde rezeki, putus hati la gamaknya! sob-sob! : ( ececeh! tiba-tiba terlari dari niat sebenar di mana menjoinkan diri ini dalam peraduan itu semata-mata untuk keseronokan sahaja! apasal sampai nak menitis air mata touching kalau takde rezeki menang kan? ceh! :p

tapi sedang bermalas-malsan di rumah, tiba-tiba, ada sorang posmen anta surat kat umah! tgk nama daku pada sampul surat, ditulis pakai tulisan tangan! gila pemalas dorg nak taip nama daku then print cantik-cantik! tahulah nama daku sedap sangat sampai dorg tak sampai hati nak taip bagai! teeheee : )

baca saja isi kandungan surat..memang gosok mata berkali-kali! igtkan diri..adakah ini mimpi?! cubit pipi, geleng kepala laju-laju..Memang ambik masa yang sangat lama untuk menjerit ayat..

YES! MENANG! :D

klik la gmbar untuk tumbesaran yang sihat! : )

Oke..second winner pun, nak kecoh la minah ni! hahaha..atleast menang jugak kan?! bersyukur saja dari pada tak menang apa-apa! mungkin atas berkat mengetuk pintu umah Dato Goggle untuk mencari isi maklumat semata-mata nak bina slogan yang tak sampai 50 patah perkataan tu! hahahha...

dapat jadi pemenang tempat kedua, hadiah semua nak sedap saja! satu beg travel beroda berharga rm 390, satu buku nota exclusive Bruce Lee (limited edition), satu baucer travel rm30, dan satu pas double untuk tgk wayang! oh..memang lah buat diri ini terasa macam orang kaya tak berdaftar sekejap! muahahhaha

Eh..dalam surat cakap hadiah mesti dituntut sebelum atau pada 24 haribulan! tak payah tunggu 24 haribulan lah! hari ni jugak daku suruh abah pergi collect hadiah!tak sabar betul kalau cakap pasal hadiah ni!:' )
memang mintak penampar sebab susah kan bapak kandung sendiri! kan-kan? :p

alahai, kalian janganlah cakap Tahniah untuk Elie ke apa, buat daku segan saja! jap lagi mulalah terharu sampai meleleh air mata gedik kat umah ni! teeeheee :p

owh..lepas ni kalau sapa-sapa nak masuk contest, ajak lah Elie tolong buatkan slogan! tapi kalau menang, hadia share-share la! macam tak tahu pulak adat macma ni kan?hehehe..dan kalau nk daku yang buat slogan, kalianlah ketuk pintu umah Dato Goggle oke? sebabnya Dato Goggle da confirm kenal sangat sapa daku! dah budak kecik ni asyik tercongok kat pintu umahnya tiap-tiap hari, mana tak nya dia dah kenal daku! kalaulah Dato Goggle tu boleh bercakap, mesti dia akan cakap daku ni memang muka mintak sidekick! ngeee :D

btw, rajin-rajinlah kalian bca paper KOSMO! sebab contest-contest yang dianjurkan oleh mereka mudah-mudah saja! macam daku ni, 3-4 kali masuk peraduan mereka, baru kali ni menang tempat kedua! sebab tu entry ni macam excited terlebih! jangan lah kalian marah atau jeles pulak! kalau daku menang tempat pertama, haruslah kalian jeles! ini baru tempat kedua! hehehehhe.. :' )

eh-eh..entry ni apasal macam terasa riak sekejap?!T__T

oke dah!banyak sangat cakap! bye semua! assalamualaikum! : )

p/s: tak rugi beli KOSMO tiap-tiap pagi! RM 1 je! :p

42 comments:

Hanz Lee said...

tahniah elli!!! haha
nnt ak nak buat syarikat ak suh ko buat slogan. btw apa slogan ko buat eik? :)

hayatul amira said...

wah cool je menang coontest bruce lee :P

oya said...

kosmo ek...jarang beli tuh

aleen aiden said...

hahah.dan2 dpt surat dr mendiang kan.ngeri!hu3 :P

little cart00n said...

paan..
hahahha..
adalah slogan gile aku..
nnt balik puncak aku gtau! :p

little cart00n said...

hayatul..
cool kan? :p

little cart00n said...

oya..
beli selalu..tak rugi! :)

little cart00n said...

aleen..
hahah..
ngeri2 pun sonok!
dapat hadiah tu.. :p

nora said...

surat dr Bruce Lee?? uikss ngeri tuuu

hheheheh taniah ekk, nak tumpang suka gak ar

aMyErInAiMiE said...

hahaha.best2!!congrats dear~

zaman slogan dlu time kecik2 salu r menang contest astro.skg ni astro terlalu ramai org ade.malas nk join ape2 contest.kompem xmenang.slogan pun dh xminat reka.hehe

WunnyNiwaa said...

congrats ellie ! alahai nak pi masok contest kat kosmo lah cam ni ! >.<

little cart00n said...

nora..
hahaha..
bruce lee bg by pos laju!:D

little cart00n said...

kak erin..
haha..
sekarang zaman elie pulak jadi macam akak time dulu..
boleh kan? :P

little cart00n said...

wunny..
thx darling!
g cpt masuk contest Kosmo!
menang, belanja elie! :)

aMyErInAiMiE said...

bole sangat~ akak dh malas. go elie go! rajin2 kan diri~ hehe

cEro said...

tahniah!!!
kalo aku, kompom takkan dapat..
hahahaha

little cart00n said...

kak erin..
haha..skrg boleh la merajinkan diri..
masuk study, hampeh!
paper pun tak baca! grr!

little cart00n said...

cero..
ala..cero boleh menang jugak..
kan selalu tulis bnda2 yg epik ni..
:)

MiSzy DiaN said...

tahniah cik elie..
berbaloi gak yaa usaha ketuk umah dato gOogle..
patut cik elie kena arr share adiah kat dato gOogle gak taw..hehe..

little cart00n said...

miszy dian..
bukan tak nak share ngn dato google, tapi dia yang tak nak amek..
bukan salah elie kan? :p

Pinky Pixie said...

elie harus blnje akk. x kire. hakhak.

little cart00n said...

pinkie pixie..
hahha..ala..akak la belanja!
akak dpt byk duit dari jahit2 sume tu kan?hehe :)

enyheartsdiamond said...

omg! so proud of u sayang! congrats <3

lagenda budak hitam said...

ya ini adik berus lee datang melawat. hahaha

little cart00n said...

eny..
tima kasih sayang! :)

tieha ismail said...

wah elie ! so cool laa ! ahaks...congrats sis~~

little cart00n said...

lagenda budak hitam..
kem salam family bruce lee ya! :)

little cart00n said...

tieha..
time kasih tieha sayang! :)

Ullyana zaidy said...

fewiitt!!hebat..tahniah ellie..hehehe

little cart00n said...

ullyana..
takdelah kak..
rezeki saja..
thx btw ya! :)

lagenda budak hitam said...

banyak2 berus, berus lee jugak kamu pilih ye. hahaha

tomatokering :) said...

wahhh! kire kreatif la elie nie ;D
surat cinta utk ceq tak dak ka? ;P

little cart00n said...

lagenda budak hitam..
mestilah..berus lee tu berus yang hebat tau! bukan calang-calang berus tu! :p

little cart00n said...

tomato..
takde kreatifnya..
hahah..
surat cinta? sat naa..biaq elie pikiaq sat..
esok lusa smpai la kat umah hang tu.. :p

izul said...

tahniahh...hehe

little cart00n said...

izul..
terima kasih bro! :)

Whoopz said...

Esok gwa beli kosmo..

little cart00n said...

whoopz..
lu memang kena beli bro!
tak rugi! :P

MiSzy DiaN said...

dato goOgle tak datang amik
sebab kakak elie tak bg taw dia pn suh dtg umah..
hua3...

little cart00n said...

miszy dian..
alamak..patutlah dia tak datang collect!tertinggal nama dia rupanya!
muahhaha

MiSzy DiaN said...

hahahaha..
kecian dato gOogle taw..
hua3..

little cart00n said...

miszy dian..
hehehe..xpe2..lain kali baru bg adiah pada Dato Google!
kali ni sendiri pakai..
sekali sekala kedekut takpe kot..
hhehe