Friday, December 10, 2010

SONG OF THE SEA!

salam kalian.. : )

before baca entry ini, ikut dulu entry sebelum ini : )

********************************

berseronok di UNIVERSAL STUDIO, bukanlah penamat utk hari itu! : )

pulang sja dari US, daku telah berkesempatan untuk menonton satu persembahan yang dipersembahkan di tepi pantai di mana ia tak memerlukan tirai langsir atau props-props yang hebat seperti persembahan teater yang daku tonton sebelum ini! : )

menariknya musikal berjudul SONG OF THE SEA ni, ia adalah sebuah teater muzikal yang hanya menggunakan sinaran laser dan lambakan air selain percikan api untuk menjayakannya..para pelakon juga hanya menggunakan  pakaian santai sepanjang persembahan..ala..macam baju kita time nak lepak kat pantai tu..heee..yelah..buat apa pakai baju glamer-glamer, kalau pentasnya berpasir kan? wat kotor baju je..heee..

 ini lah keadaan pantai untuk persembahan malam tu.. simple kan? : )

show bermula jam 740 malam..tapi haruslah datang seawal 7 malam untuk mengambil tempat yang strategik kan? kalau tak, sure seat penuh! dan nasib baik seat daku dikira antara yang center! jadi dapatlah tgk teater dgn jelas sejelas-jelasnya! =) kalau tak datang awal, alamatnya duduk belakang-belakang lah sambil kepala terjeguk-jenguk tgk teater macam nak cari anak kecik yang hilang kat supermarket! hehehhe :p

bagi sesiapa yang pertama kali menonton SONG OF THE SEA seperti daku, pasti kalian akan terpesona dengan kehebatan laser dan keindahan panorama yang ada dalam teater ni..tak percaya? takpe-takpe..kalian cuba lah tonton sendiri teater yang live dari KOTA SINGA ni..hehe..

owh..before tu, kalau kalian nak tgk video di bawah ni, daku nasihatkan kalian tgk dengan tab yang berasingan dari tab blog daku..yelah sebab blog daku kan ada lagu I WANNA BE WITH YOU, nanti mestilah kacau kalian nak tgk video ni dengan seronoknya!hehehe..

oke-oke..da bebel banyak sangat!mari tgk video!

KITA ENJOY! 
*konon nk tiru Nora Danish dalam cite PUTERI! cehh!* .:' )


bagaimana? SUPERB kan? : )

kalau kalian datang ke Kota Singa, tapi tak singgah untuk melihat malam yang berwarna warni dengan percikan air dan pancaran laser di malam hari, pastinya rugi kerana telah melepaskan sesuatu yang serba hebat! buktinya, kalian tontonlah video di bawah! pasti kalian akan tersenyum dan berkata..FUIYOOO.. kalau takpun, mulut pasti akan kata WOW! teeheee :D


FUIYOOOO!!

tengok! daku pulak yang cakap macam tu! :p

pertama kali menonton teater di luar negara dan di tepian pantai macam ni, memang boleh tabik spring pada Kota Singa! nama saja negara kecik, tapi mampu membawa jutaan pengunjung jatuh cinta dengan keadaan di sana! salah sorangnya, daku lah tu! teehee :' )

dan persembahan malam tu tak lama pun, jadi kalian perlulah menonton dengan sepenuh perhatian..anggap je macam kalian tengah menjawab exam dalam dewan exam tu..fokus sampai kerut-kerut dahi! kan-kan? heh..

pas menonton video di atas tu, kalian boleh la berlagak  bangga sket kalau org tye pernah tgk SONG OF THE SEA tak? ala yang buat kat tepi pantai kat Pulau Sentosa tu? time tu, boleh lah kalian cakap "SUDAH" dengan bangga sambil buat hidung kembang kempis! kan-kan? alahai..takyah cakap credit to Elie atas video tu pun takpe..daku tak kisah pun! muahahhahaha *gelak kejam!* :p

sebenarnya nak melompat, tapi bila camera sampai kat tangan umi je, 
terus nampak macam anak kera yang terkinja-kinja dapat mangga busuk! : |

hey, masih ingat lagi apa yang daku AIM kan ketika mahu berkunjung di KOTA SINGA? nak tahu sama ada daku dapat capai tak apa yang diidamkan tu? heheehe..tunggulah next entry! boleh tak-boleh tak? boleh kan? mesti boleh punya..kalian semua kan baik-baik belaka..sanggup menunggu entry seterusnya dari daku..heehehhe..trimas semua! :p

See yaa..Hepi Friday everyone! Assalamualaikum.. : )

p/s: sebab apa lambat post entry ni? Pagi tadi cek result..alhamdulillah! :D

16 comments:

dayah aziz said...

cyes lah..mmg best~! jeles i tgk u...;)

little cart00n said...

dayah..
jangan jeles! tak baik! :)

Syida Shukor said...

elieeeee bestnyaaa ! kita teringin nak pegi US ni . kena kumpul duit dari sekarang ! and betty boops tu mmg sexy haha

little cart00n said...

shida..
best2..
u kumpul duit, bleh bawak boyfren jalan2 kat sna..seronok oke! :)

ah..yg betty boops tu gedik! geram je i tgk..haha

liyanaziz said...

hohoho.. song of the sea.. hope dapat pegi soalnya esok nak balik jb.. macam gempak!

little cart00n said...

yana..
memang gempak!
try la pergi..
johor ngn singapore tak jauh kan..

nora said...

jelessss nk g gak

little cart00n said...

nora..
jom la sis..
g sama2.. :)

Alessandro said...

Wah..best2..^__^

Lawatan dari blogger akaun.
Didozel Dot Com

little cart00n said...

Alesandro..
cantik kan?! :)

zureen said...

wahh.. bestnyaa! cantik!

little cart00n said...

zureen..
cantik2..rasa nk tgk lagi!
haha

cEro said...

ok, i'm officially dengki..hahahah

Liquid said...

fuisyoo.... nak pegi uhu

little cart00n said...

cero..
tak baik dengki2..bgtau mak bro! :p

little cart00n said...

liquid..
jom2..bawak rombongan kampung g sana.. :p