Saturday, December 11, 2010

FROM SINGAPORE WITH LOVE!

salam kalian.. : )

Baca kisah sebelum ini di SINI! : )

*******************************

Tujuan utama untuk ke Kota Singa bukanlah untuk membazirkan wang saku! 

Sebetulnya ia adalah untuk merapatkan silaturahim bersama makcik yang tinggal di Kota Singa..: )..dan sambil itu bersiar-siar juga adalah tujuan sampingan..yelah, kalau pertama kali menjejakkan kaki ke Kota Singa, haruslah mengambil peluang untuk bersiar-siar kan? bukan senang tau! heeehhehe :D

Berjalan-jalan di Kota Singa, memang terpegun sekejap! sebabnya, butik-butik hebat memang tersergam megah..sebut saja Gucci, Victoria Secret, Prada, Hard Rock Cafe atau sebagainya..senang saja kalian jumpa jika ke sana! dan bila sebut saja butik,haruslah harga pun 'HEBAT' kan?!teeeheee.. :P

Luxury Fashion- Victoria Secret! : )

Hard Rock Cafe Singapore!

Gucci! : D

Tengok pada harga-harga yang mahal, daku garu kepala! Bukan ke bila hampir waktu untuk Hari Natal, sepatutnya harga jualan di shopping kompleks jatuh? dan sebab itu jugaklah daku ke sana untuk mencari apa yang di hajati seperti yang diceritakan dalam entry ini! tak salah kan kalian? alahai, pepatah sendiri pun kata..

SAMBIL MENYELAM, MINUM AIR! :' )

ehehhee..jadi alang-alang daku da sampai ke Kota Singa, baik cari terus apa yang dihajatkan kan? memang lah tak salah...kan-kan? Lalallaalala~ :p

Masuk saja ke semua kedai, mula lah tangan tak reti nak duduk diam! pegang itu pegang ini, sampai lah berkenan satu-dua! tapi bila tgk saja tag harga! ALAMAK!!! mahal siut!! duit tak cukup kalau beli barang ni! sampai ke Singapore pun pakai duit gaji kerja dan duit raya! haish! memang kopak kalau beli! : |

pikir banyak kali..nak beli atau tak..hurmm..di Kuala Lumpur, daku boleh dapat satu beg tangan dengan harga rm20!cikai-cikai pun daku peduli apa..sama saja fungsinya! : ))  tapi di Kota Singa, harga 60 dolar bila di kali kan dengan 2, mahu tak cecah ratus ringgit malaysia?! hish! MEMBAZIR!!

jadi, sebagai seorang yang memang tak suka nak membeli barangan yang mahal-mahal, memang tak lah daku nak membazir duit beli beg hebat kat butik-butik hebat di Singapore! tgk saja harga yang mahal, daku putuskan untuk simpan saja hajat untuk mencari beg tangan baru! baik simpan duit untuk kawen dating dengan noddy! Betul tak? hahahhah.. : D

tapi bila da sampai ke Kota Singa, mestilah nak bawak balik ole-ole untuk diri sendiri jugak kan? tak dpat beg tangan baru, atleast nak jugak  merasa barangan dari Singapore! apa yang daku dapat untuk diri sendiri ialah SEHELAI BABY-T I LOVE UNIVERSAL STUDIO, BUKU NOTA DARI UNIVERSAL STUDIO dan POSKAD KOTA SINGA! semua dibeli ketika seronok bergembira di UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE! : )

cukuplah untuk diri sendiri! tak perlu membazir! ececeh! : )

dan kalau dah sampai ke luar negara, ole-ole untuk orang sekeliling juga harus juga ada! disebabkan barangan yang dijual di sana agak mahal, jadi daku hanya dapat beli COKLAT dan KEY CHAIN saja untuk mereka! murah-murah pun takpa kan? yang penting ikhlas! : )

sapa nak? meh datang umah, amek sendiri! : D

owh ya! datang jauh-jauh, buah hati pengarang jantung yang berada di Malaysia, daku tak pernah lupa! walaupun jauh di mata, dalam hati tetap ada! *eh-eh..jiwang pulak!* hehe.. hadiah untuk noddy tersayang pastilah ada! tak banyak dan tak hebat pun..cukup lah sekadar untuk mengingatkan ia dari kekasih hati nya yang comot ni! wakakakkak! :p

memang daku saja kaburkan hadiahnya! nak bagi surprise untuk NODDY! 
mengada-ngadalah katakan! : p

Owh, mesti kalian tertanya-tanya mana hadiah untuk kalian semua kan? Dalam entry dulu, Elie cakap nak bagi ole-ole pada pembaca blognya..tapi takde pun? heheh..ala..kalian jangan lah gundah gulana..sebenarnya kalian dah dapat hadiah dari daku tanpa kalian sedar! Gambar-gambar yang daku ambil sepanjang daku berada di Kota Singa lah hadiah untuk kalian semua! suka tak suka tak? hehe : )

Maaflah kalau hadiah tak seberapa..mungkin perlu ke Kota Singa untuk kali kedua untuk memberi hadiah yang lebih hebat untuk mereka-mereka di sekeliling dan kalian semua!heee.. tapi kena tgk jugak pada harga jualan nya..kalau ia turun macam harga di pasar malam di Malaysia, dptlah kalian hadiah yang best dari daku! *dan-dan je kau, Elie!* muahahhaha

konlusinya, sepanjang berada di Kota Singa, selain dapat mengeratkan silaturrahim dengan keluarga makcik di sana, daku juga dapat banyak pengalaman baru yang hebat-hebat belaka! dan satu yang ag hebat, daku  menjejakkan kaki ke Kota Singa dengan duit simpanan sendiri! itu yang paling bermakna! : )

TERIMA KASIH SINGAPURA! :' )

KENANGAN! : )

Hey, ada sesiapa yang perasan, dalam setiap gambar yang daku post ketika berada di Kota Singa, abah takde pun dalam gambar! hahaha..sebenarnya abah berada di Kuala Lumpur atas urusan kerja, sebab tu tak dpt ikot daku, umi dan kakya ke Kota Singa!..heheh..owh..Oke! tahulah takde sapa yang perasan! daku bukannya blogger hebat pun! sobs-sobs! : B

so next time, haruslah nak pergi dengan satu keluarga yang lengkap dan juga kekasih hati! ada sesiapa yang nak ikot? sila sediakan dulu tambang sendiri dengan secukupnya! muahhahaha.. *gelak kejam!* :p

oh..entry berada di Kota Singa tamatlah nampaknya ya? alahai.. lepas ni daku akan kembali kepada entry lain la gamaknya! hehehe..trimas kepada semua yang sudi komen dan membaca! jangan segan singgah lagi dan komen-komen di entry yang seterusnya! OPSSS.. TER promote blog sendiri pulak! lalallala~

p/s: siapa teror, cuba teka apa daku beli untuk Noddy! : D

44 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

nk satu hadiah :)

little cart00n said...

sugar-sugar..
meh dtg umah! :)

Marya Hana . said...

bab teka2 ni memang kak yaya failed.. du du du..

cepat kasik clear gambo hadiah noddy .. kakakkakaka !

enyheartsdiamond said...

i perasan je daddy u tak follow.. cuma tak coment je sebab i assume u pergi melancong dgn kawan2 :)

little cart00n said...

kak yaya..
hahha..mana bleh..nnt pecah rahsia!
ahha

little cart00n said...

eny..
wah..eny perasan! hebatlah!

btw, tak sampai seru lagi nk pergi bercuti dgn kawan2..mybe nxt time! hahha :)

liyanaziz said...

the t-shirt! ada pulak warna pink.. that day ada warna hijau dengan putih utk pluss sized! mencik I.. key chain tu untuk yana la kan??? hahhahahah

little cart00n said...

yana..
hahahha..i dapat yg kaler pink!blueekk..hahahha..
key chain tu nnt sorang satu i bagi! ahha

say to easy=) said...

wah,kaki u dah pun berpijak di singapore ye..i belom lagi wpun bljr di melaka..bile nak pijak x tau....heee=)

koboys said...

heeee...ade hadiah ek untuk i?
hahahah..tq bucuk.bile la nk jmpe ni.nk amek adiah ni.hahahah

miss u la..

Juaini Jamaludin said...

aku perasan oke abah kau tak ada. tapi macam tak terkata. hee. :P

little cart00n said...

say to easy..
cpt-cpt sampai melaka, then cpt-cpt smpai singpore, oke?
seronok tau! :)

little cart00n said...

syg..
cpt-cpt dapat cuti, cptlah kita jumpa! jangan lupa tuntut ya?

mis u more! :)

little cart00n said...

ju..
yeke?
hebatlah kau leh perasan!
hehehehe

NOOR FATIN said...

nak keychain tuuuuu!! hehe

Cik Mieyrarif said...

nakk naaakkk naaak jugaak

koboys said...

abes la..ramai yg mintak adiah.haaha..

little cart00n said...

noor fatin..
meh datang umah, pilih mana satu nk..
hahaha

little cart00n said...

mieyrarif..
beratur dulu b4 nk adiah..hahha

little cart00n said...

syg..
bg adiah syg kat dorg la..
boleh?muahahha

F.I.C.K.R.Y said...

Ehh! Maner souveniour yang aku pesankan hari tu?
Sampai hari buat² lupe ekk~

*kenapa kaum pompuan suke dengan beg tangan gucci dari makan kacang kuaci?

little cart00n said...

fickry..
kirim souvenir tak kirim duit..
lagi cakap banyak! poodaaah!
hahahhaha..

opss..elie tak tergolong dalam pompuan yg sukakan beg gucci dari makan kuaci oke?! TIDAK!

kuaci sgt sedap! :p

Miela Tahril said...

salam, tengs taw sudi dtg blog miela. doa-doakan miela ye. :).terima kasih banyak sudi luangkan masa baca entry tu :)

koboys said...

xle2.simpan2.hahaha.tgu syg tuntut.huhu

little cart00n said...

miela..
sama2 mila..tima kasih juga sudi singgah-singgah! :)

little cart00n said...

syg..
cpt-cpt tuntut tau! :p

alexa yussida said...

sonok kn berjalan..teheeee:)

awk beli t.shirt,cap?tataw:P

little cart00n said...

alexa yussida..
sonok2..
eh..salah la jawapan u!
cuba lagi :)

Iris Asli said...

nmpk mcm tshirt je tu. yg lain tak tahu la. hihi. dah bagi nti post la gmbr actual punya okey =)

same here, tak suka mbazir. kdg2 bleh la. i'm not that fashionista. hamba fashion. kikiki. yang penting, selesa, btul tak elie? n setakat pakai legging n long tshirt yg rm10 pun bleh dpt, itu dah cukup for me hihiii

little cart00n said...

iris..
hahah..nnt da bg, i post ok..:)

eh..kita sme la..sume baju rm10! tak suka beli yg mahal2 ni..bazir je!
hehe

aMyErInAiMiE said...

nk teka nk teka!!

yg tgh tu mcm bju hard rock cafe. yg kanan tu mungkin poskad. yg kiri tu xtau!a packet of gula2 kot? hee~

little cart00n said...

kak erin..
TETTTTT!!
semua salah! cuba lagi!
hahaha :P

aMyErInAiMiE said...

hahaha.alaaa..xde satu pun btol?? baju tu betol la kn..xkire.kene betol jugak! hehe..eh, yg kiri tu bekas air kah? hermm..kanan tetiba rasa cam ade kaitan ngn gmbr.tp xtau la ape.xkn camera plak kn? hermm..(garuk2 dagu n muncung mulut)

little cart00n said...

kak erin..
akak, semua masih tak betul!cuba lagi..lalallala..haha
nnt elie da bg pada pd, akak tye dia sendri!hahah..

aMyErInAiMiE said...

hahah.xmo la cuba! dh fedap! hehe.g la bagi.nnt akak tny.eheh

little cart00n said...

kak erin..
hahaha..
lmbat lagi nk bg..jumpa pun tidak! sobs! :(
akak kena tgu lama lagilah baru dpt tau jawapannya ya..
ahhaha

aMyErInAiMiE said...

hahah.xpela.xkesah la menunggu.hehe.ala..minggu ni insya allah leh jmpe.doakan bole jmpe k?amiin2~ :D

little cart00n said...

kak erin..
ala..kalau minggu ni dorg leh oting, elie pulak tak leh kua!
bz dgn kolej!
lmbat lagi la nmpaknya dpt jumpe!:(

aMyErInAiMiE said...

hehe..yeke..ala...xpe2..ade rezeki n jodoh utk jmpe nnt dpt la yer?sabar je.insya allah~ hehe

cane result elie?ok x?naik or turun?

little cart00n said...

kak erin..
tulah pasal! kna tunggu lagi la gamaknya..huhu
result alhamdulillah!
turun sket, tapi still 3 above! :)

aMyErInAiMiE said...

good3!! maintain kn je.as long as u struggle..ok la 2.klu rezeki dpt naik..bgus la. if turun pun xpe..bersykur je.ade yg lebih malang.:)

chayok2!

little cart00n said...

kak erin..
sem dpn ada subjek bisnes lagi!matilah!!memang kena struggle abis2an la gamaknya!
apa da budak writing pun kena blja bisnes!huhu.da la elie tak suka maths! kena mintak tolong cik abg ajarkan math balik! ;p

aMyErInAiMiE said...

iye??akak love subjek bisnes n math!hhehe.ok la tu.nnt leh tlg fmly gak.hehe

mtk die ajar..gn xmintak!

little cart00n said...

kak erin..
hahah..memang tak la elie nk suka math! kantoi je salu!
hopefully sem dpn tak kantoi la..ngee