Tuesday, November 2, 2010

TIMES SQUARE - DUTAMAS - PUTRAJAYA!

salam kalian.. : )

selepas ditambah, tolak, darab, bahagi..tajuk entry ini adalah bersamaan dengan..

OVERNITE! ; )

yaaa..OVERNITE! sabtu lepas sudah beronggeng sakan bersama rakan2 di puncak semata2 utk meringan kan otak sebelum diberatkan dgn nota2 final exam rabu ini!heee..

bermula dari Times Square sebagai destinasi pertama, daku sudah menghabiskan sedikit duit untuk membeli baju2 murah, kononnya nk menggantikan baju2 lama yg sudah buruk! ecececehh..padahal..phew~~ ; p

setelah memuaskan hati dgn membeli baju2 cantik di TS, bergerak pula ke DUTAMAS untuk ke KL MEPS..


ini adalah untuk memberi sokongan padu kepada seorang rakan, MAIL, yang bergelar pengarah untuk short filemnya bertajuk ROMPAK, yang ditayangkan di KL MEPS untuk tontonan umum.. : )

sementara menunggu short filem ditayangkan dan memandangkan rakan2 yang lain belum sampai ke destinasi, perut perlu diisi terlebih dahulu supaya ia tidak berlagu riang! pekena NESLO AIS dan CHAR KUEW TIAW, kedua2nya mencecah rm 7! huh! tapi boleh tersenyum riang sebab ia KESEDAPAN sehingga terasa mahu tambah lagi! heeee.. ; p

YUMMY! ; )

dan seperti biasa, bergelar remaja seperti daku dan mereka semua pastinya bila sudah mendapat kamera, masing2 akan menjadi GILA KAMERA sehingga orang sekeliling dilupakan, termasuklah aney [mamak] yg ingin mengambil oder! OWH TIDAK!! hahhaha..

 konon nk buat muka COMEY, tapi tah kenapa tak jadi!grr! : |

 perut naga semuanya! heee : D

masuk ke dalam KL MEPS, hampir terbeliak biji mata apabila melihat panorama di luarnya yang tak semegah  mana, tapi tidak di dalamnya! masuk saja ke sekitar galeri SENI, seharusnya mulut dikatup sepi! OMG! keadaan yang penuh warna warni dan sangat unik! cantik sudah semestinya! : ))


 this is what we called ART! : D

 daku pikirkan di ruangan terbuka sahaja yang berkeadaan cantik! tapi di dalam toilet juga dihiasi dgn lukisan2 artistik!WADUH!! ini yg HARUS bergambar untuk kenangan bersama ni! kalian semua, jangan jeles!haahah.

 The Girls! :)

 makcik yana! : )

haa..bila tgk gmbar2 di atas, kalian beritahu daku..sekarang macam mana daku dan mereka semua tak dipanggil gila kamera, kalau dalam toilet juga mahu bergambar?! hahahha.. ; p

melihatkan jam di tangan sudah hampir meniti ke angka 8 malam, bergerak masuk ke dalam dewan yang sejuk dan bermulalah sesi tontonan short filem dari pelbagai universiti..antaranya ROMPAK/ sbg orang baru di dalam dunia filem, hasilnya BOLEH dibanggakan! CONGRATS MAIL! : )

 the supporters! 

selain short filem, harus juga adanya hiburan untuk halwa telingan bersama! kebanyakan lagu2 yang dinyanyikan pada malam itu sangat membuai rasa! daku sendiri sudah hampir terbuai dengan liriknya yg puitis dan dinyanyikan penuh asyik oleh ZAMANI LIM!! : )

 yg berjaket itulah ZAMANI LIM! : )

tamat sahaja tayangan short filem di KL MEPS, terus menuju ke mapley di sekitar Kajang untuk membasahkan tekak dan mengenyangkan perut! kali ini makan mmg tak igt dunia, sebab perut sudah masuk angin akibat kesejukan di dalam dewan! huhuh..sepinggan roti nan garlic bersama ayam tandoori di mapley, mmg boleh buat daku lupa diri!heee... ; p

selepas melepaskan sendawa yang panjang, pecut kereta ke destinasi yang seterusnya, iaitu PUTRAJAYA! wah! di sini kami bergurau senda dan bergelak ketawa sampai ke pagi! bergambar sakan sampai lewat pagi dan berkejar-kejaran seperti kanak-kanak ribena zaman moden! teeeheee : P

 yg baju merah tu xtao apasal posing 'sexy' benor!heheh

kalau sudah berkejar-kejaran dan bergelak sakan sampai jarum jam menunjukkan angka 5.30 pagi, masakan boleh perasan diri ini sudah menjadi bahan candid tatapan ramai?! arg!! peduli apa dgn itu semua, janji HAPPY! heee..

 sila beritahu apakah budak bacin ini sdg lakukan?! ahaha

Even kami bergembira sampai ke pagi, tapi kami masih sedar diri! pulang sebelum matahari terbit! kami sedar akan batas kami walaupun sedang bergembira! :jadi bergerak pulang ke kampus selepas subuh menjelma..; )

hari itu, segalanya indah belaka! bersama mereka semua ibarat satu keluarga! satu memori yg mungkin akan tersemat di ingatan sampai bila2!

TERIMA KASIH SEMUA! : )

 U GUYS ROCKS! : ))

dan seperti biasa, jika tiadanya photografer tak bergaji, gmbar2 yang cantik tidak dapat diabadikan di dalam blog kesayangan! kalian juga tidak dpt melihat dgn seronoknya tanpa ada gmbar yang hebat! TERIMA KASIH kepada SHAH AMIRUL AIDEEN dan TARMIZI SALLEH atas semua gmbar2 cantik dan hebat yang diambil! : D

 the photographer! : p

owh..tidak lupa TERIMA KASIH kepada NADZMIAH MANSUR kerana telah menjadi penandu yang 'hebat' dgn membawa  daku dan rakan2 selamat sampai ke destinasi! walaupun terasa seperti menaiki ROLLERCOSTER di Genting Highlands! heeee.. : p

 the beautiful! : )

kalian yg terlibat hari itu., JUTAAN TERIMA KASIH untuk semuanya! 

daku sangat bahagia bersama kalian!
semoga ia menjadi memori manis untuk ingatan bersama! : )

DAKU BAHAGIA! <3

p/s: lepas sehari overnite, daku tdo tak sedar diri! heee : D

16 comments:

tfa_purpleclover said...

terbaek !!

little cart00n said...

tpah..
b4 ni tak terbaik ke?hehe
thx btw :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hangout is the best way to get refreshing our mind from being too "kusut" rite?? hehe

have fun dear.

little cart00n said...

fifiey..
100 percent agreed! :)

tp kejap je ni,pasni i jadi kusut balik!hahhaa

~AbsoFUCKINGlutely~ said...

ksar dowhhh elie.....hahaha... dun wrry mia msih igt mama mia dlm keta....heheh

little cart00n said...

mia..
nasib baik xberlanggar ke apa aritu!
kalo tak, jawab la kau ngn papa kau!hahhaha

Daffien88 said...

perggh..berjalan sakan nampak.. hahha.. hope ellie enjoy ....:)

Ullyana zaidy said...

bess kan jln2 dgn kwn2..hihikk....
ilang tensen

liyana aziz said...

hamboi, sempat nak betulkan tudung before amek gambar, so jadi la macam siti.. muahahhahahaah.. suka ek amek gambar dengan zamani?? muahahahaahah.. abg tu macam korean look kan??

cEro said...

waahh!!
cam best!!!
lame tak kuar rmai2 dgn kawan2..

koboys said...

mmg.tdo xingt dunia pas 2.hehehe.

:P

little cart00n said...

apan..
mmg enjoy!
konon berjalan sakan untuk releasse tense b4 exam!hahaha

little cart00n said...

ulyana..
best2..ag bahagia kalo ada yg tersyg!heee ;p

little cart00n said...

yana..
hahaha..mmg bukan yana lah kalau tak betulkan tudung b4 amek gmbar!heee
yup2..best doh sore zamani lim! :)

little cart00n said...

cero..
ajaklah L kua!hahahha

little cart00n said...

syg..
tulah..nasib baik tak terlajak smpai malam!heee :D