Tuesday, November 2, 2010

SEMUA TENTANG ILI FAZRIN..

salam kalian..: )

kali terakhir daku perkenalkan nama dan tentang diri sendiri secara terang-terangan adalah ketika berada di awal semester 1, iaitu tahun 2009..dimana minggu orentasi dan minggu induction dilakukan! semua gara2 perlu berhadapan dgn muka-muka baru sebelum bergelar pelajar universiti!

bg mereka yg rapat dgn daku, rasanya tentu tahu bagaimana daku di rumah dan di luar..tapi bg kalian di luar, for sure belum mengenali daku secara peribadi dan terperinci!*wah..ayat!* hehehe..jadi selepas di tag oleh si makcik bernama YANA dan seorang blogger (daku lupa nama dia) utk beritahu 25 perkara ttg daku, so rasanya ini masa yg sesuai  untuk beritahu kalian semua tentang gadis bernama ILI FAZRIN! : ))



1- Nama penuh daku ILI FAZRIN BINTI MOHAMAD RAMLI

2- ILI ertinya pemberian! fazrin tu, daku xtau pe mksudnya..daku da tye umi, tp umi da lupa! : |

3- orang panggil daku Elie..kalau family panggil daku Adeq..tapi kalau noddy panggil daku..EHEM2! hee ;p

4- daku anak MERDEKA! lahir 31 ogos 1991! *bangga weh!*  : )

5- anak bongsu yg manja dgn umi, tapi kalau nk mintak keluar atau apa, ngade2 kat abah! hee..

6- pelajar PENULISAN SENI LAYAR di UiTM Puncak Perdana! skrg bakal masuk semester 4! uyeyeye!

7- daku xsuka orang yg HIPOKRIT! kalau kalian nk kawan ngn daku, baik jgn ada sikap ni! DAKU BENCI!grrr!!!

8- daku seorang yg Tegas, Garang dan Lantang bersuara!*nasiblah sapa jadi suami daku!* heee

9- pandai memasak tapi tak sehandal CHEF WAN! :)

10- sangat2 suka makan! tapi bila badan da naik, mmg rasa nk tembak perut ni!hahahha

oke..rest jap...penat pikir apa daku nk kena bgtao lagi!hahhaha..tarik nafas, lepas..tarik lagi..lepas..owh..da smpai nombor 10?cpt gila!hahha..oke..jom..smbung!hee..

11- makanan kampung mmg faveret daku! barli ais mmg terbaik! hee..:)

12- daku seorang yg suka buat keje last minit!termasuklah STUDY! *adik2 jgn tiru sikap daku ya?!* hee

13- rasanya daku adalah antara orang yang boleh digelar PENGUMPUL WEDGES! kat umah da berlambak wedges, sampai umi bising kalau nk beli yg baru! : |

14- coklat, aiskrim mmg daku xleh tolak! ada sesiapa nk belanja daku? hee..

15- daku paling tak suka KEK! bg shaja kek coklat, cheese atau yg gmbar daku sendiri sekalipun atas kek tu, mmg daku tak usik! *kawen nnt xpayah beli kek!save bajet!* hahahha

16- selalu tak boleh tidur! simptom INSOMNIA! hey..jgn takut, ia tak berjangkit!muahahha

17- daku boleh main muzik..piano, organ, keyboard..dan yg sekutu dgnnya..tapi da lama xmain, bila main bunyi da macam bunyi kambing mengembek!!wakakakaka..

18- selalu mengimpikan nk kaki yg panjang macam HANIS ZALIKHA! tapi mmg tak dapatlah, daku PENDEK!PENDEK!PENDEK!!wawawaa! : (

19- esok bakal berperang dgn final exam CTU! then menghabiskan sem 3 sekaligus! yeeehaaa!! : D

20- DAKU SINGLE, BUT NOT AVAILABLE! ada sesiapa nk ngorat? noddy tembak nnt! ahhaha

oke..da 20..da abis kn?yeay..eh..tertinggal lagi 5 la!!oke..smbung2!hahha

21- sebelum berpacaran dgn noddy, daku TAK PERNAH ada boyfren!EVEN SEKALI! : )

22- sangat suka BERBLOGGING dan BLOGWALKING! cuci mata kata orang! hahahha

23- dulu pernah gemuk waktu sekolah..berat pernah mencapai 58 KG! tapi sekarang maintain 45-46 kg!hee..

24- sangat suka pada lagu2 dari Leona Lewis, Ungu dan lagu jiwang dulu2..meletups tau! hahha

25- LEBIH PERCAYA DIRI SENDIRI BERBANDING ORANG LAIN! : )

WAH...akhirnya..berjaya melengkapkan 25 perkara ttg ILI FAZRIN! yeay!! *senyum sampai telinga!* mengah tau nk pikir sema ttg daku ni!hahahha..Thanks a lot to MAKCIK YANA atas tag yg diberi ni! lain kali, tag lagi ya? heee..:))


so kalian, sudah rasa lebih mengenali daku? ada apa2 soalan peribadi mahu tanya? sila2 lah komen di blog little cartoon ni! lagi ramai yg bertanya, lagi seronok daku menjawabnya! hehehhe. :D

oke..sekarang da kena blah..nk study! btw, wish me luck for my final exam esok! : )

P/s: waktu kecik umi suka ikatkan daku tocang dua..macam gmbar kat atas tu! ;p

16 comments:

RAFHAN ~peace~ said...

comelnyer gambar waktu kecik...:)

little cart00n said...

rafhan..
hahhaha..dulu suka tocang dua! :p

Un Phat Lee said...

gua pun suka tangguh buat kerja.best en? lagi2 kalau esok due date die.haha

Marya Hana . said...

muke kecik2 ngan skang, x banyak beza ahh..

nnt gi kelas try tocang dua camtu ehh.. :D

bspotgurl said...

suka picture time kecik kecik - sgt comel

little cart00n said...

un phat lee..
hahhaha..mmg best!pastu tintong sendiri!hehehe

little cart00n said...

kak yaya..
hahaha..dulu tembam gila!
nxt sem nk try la tocang dua camtu..
heee ;D

little cart00n said...

bspotgurl..
haha..skrg comel tak? ;p

liyana aziz said...

agak2 la letak gambar tu! carik la gambar yang lagi comel dari tu! muahahahahah.. insomnia??
selalu tdo awal je?? kikiki..

little cart00n said...

yana..
masalahnya takde gmbar yg lagi comel dari tu..wekk..
hahhaha..

insomnia tu da berkurang since jadi teman sebilik yana!hahhaha..
dulu sgt hebat penangannya!xcaya, tye noddy! :)

liyana aziz said...

elie, tula, yana rasa yana dah amek sakit insomnia elie tu, sebab yana asyik tdo lambat je! padahal elie dah berdengkur! muahahahahahhaahahah!
pssttt, akak cakap dia suka gambar tocang dua.. =p

Hanz Lee said...

untung taw main muzik...nnt sem depan senang nak buat lirik leh main muzik tuk lagu ak...hehe...rugi td xde best wooo...haha

little cart00n said...

yana..
yana kemaruk ngn asgment, dats y la!hahahhah

gmbar tocang dua tu zaman lama..nnt nk try wat kat u nnt..hahhah

little cart00n said...

paan..
hahhaha..tu dulu..sekarang tgn da keras kot!kalau main pun macam ketapi lama nk gerak!hahhaha

nxt sem aku umpan orang lain la wat lirik utk aku!hahhaha ;p

weh..benci la aku ngn kau ni!g boling ckp last minit!grrr!!

koboys said...

ili berdengkor?haaaa..kantoi. :P

little cart00n said...

syg..
mana ada!huhu
syg yg berdengkur, tak sedar!
siap ketap gigi ag..apa citer?
hahahha