Thursday, November 4, 2010

SARANG ROMANTIS!

salam kalian.. :)

daku selalu mengimpikan untuk berehat di tempat2 yang INDAH dan SWEET! ; )

tapi sering kali tak ketemu!grrr! : |

dulu pernah juga berjalan2 di PANGKOR ISLAND bersama kekasih hati dan bersuka ria di GENTING HIGHLANDS untuk menghabiskan masa bersama-sama!konon2 nk berehat dan melepaskan lelah selain berdating lah..hahha..seronok mmg seronok..boleh buat daku senyum sampai telinga!heheh..tapi itu memerlukan wang saku yg banyak utk ke sana ke mari..tambang bus saja sudah cukup buat poket kering..makan lagi..nk2 kami berdua perut naga!haahahha..

jadi tadi sedang daku godeh sana godeh sini lappy ni, jumpa satu benda best, yang tak memerlukan bajet yg banyak utk melepaskan lelah dan berehat! ueyeyyeyeyey! : D

REPRESENTING....*drum sounds plish!!* heee
:
:
:
:
:

REST NEST!!


mula2 daku garu kepala..apa function bendalah kat atas ni! macam bntuk sarang burung pun ada..lepas baca punya baca..baru tahu rupanya sarang burung tempua ni sebenarnya ialah sarang untuk berehat!hahha...wah...sangat comel kan bntuknya? : D

dan mula2 tgk gmbar kat atas tu, daku pikir, macam mana nak guna? macam tak muat je untuk manusia masuk kat dalam ruang tu! kalau kucing nk tidur boleh la kot?!heee..tapi kalian jangan risau dan gundah gulana...kata Bibik Nor, bekas orang gaji kat umah makcik daku yang da lari balik ke Indonesia...

SEMUA BISA DI ATUR DONG! ; D

hehehe..kalian bukan saja boleh baring di dalamnya, malah ia boleh diangkut ke mana2 saja!wah, seronok bukan?! dan yang paling best, ia datang sekali dengan bantal-bantal empuk yang pelbagai warna!*oke, daku da bygkan macam mana bestnya bendalah ni!* heee..

kalian juga boleh ikat sarang ni di pokok untuk dijadikan sarang buaian! time tu, kalian bolehlah tidur sambil buat peta dunia di bantal selain angin sepoi-sepoi bahasa meniup lentok lenggoknya sehingga kalian terasa seperti terbuai-buai! Teeheee : p


rasanya kalau diikat pada pokok dengan ketinggian yang maksima, mungkin lagi seronok! yelah, kalau terlampau bawah, baik kalian tidur di rumput saja, betul tak?heheh..kalau tinggi, kalian bukan saja dpt mengintai mamat jambu atau awek cun kat dalam umah Mak Kiah, tapi boleh juga melihat panorama indah..nak2 lagi kalau diikat di pokok yang berdekatan dengan hutan tropika..kalian boleh dengar suara2 burung bergosip riang! wah..romantisnya!! : p


dan rasanya ia sangat sesuai untuk semua lapisan umur dan warga kota yang ingin berehat dari kesibukan kota.. kalian boleh membaca buku atau majalah Mangga di dalamnya tanpa perlu risau ada anak2 kecik nak kacau atau kereta-kereta sibuk di jalanraya..dengan syarat, kalian ikatlah tinggi2..kn?hehhe..

 WAH..macam ni pun boleh?! : D

kalau student penulisan macam daku ni, sesuai jugaklah kot! yelah, nak mencari idea bagai, kalau dapat duduk kat dalam sarang tu, mmg seronok la! siap dapat baring2 bagai..waduh!! nxt sem pulak ada subjek mencipta lirik lagu, kalau dapat beli bndalah ni, confirm idea meresbas kua dari otak! muahahhhaa!

nanti kalau daku jumpa benda ni kat mana2, CONFIRM daku beli! then nk sangkut kat pokok tepi laut, pastu bole ajak noddy dating dalam tu sambil makan biskut Tiger cicah kopi O!wah...ROMANTIS!! : ))

tapi bila daku da abis tulis entry ni, baru terpikir satu masalah..

KALAU DAH IKAT TINGGI-TINGGI, MACAM MANA NAK TURUN?! : |

haish! mungkin kena pikir 2-3 kali b4 beli! heeee... ; D

kalau kalian yg berminat nk amek tau lebih pasal sarang romantis ni, silalah rujuk di SINI!

p/s: dulu kecik2, daku salu main panjat buaian kat luar sampai umi kata daku macam JANTAN! ; p

18 comments:

Hanz Lee said...

romantiknya little kartun nie...hahaha...boling jom...hahaha

aMyErInAiMiE said...

lagi satu masalah klu dah gantung kt sungai tu..kalu nk masuk kene masuk sg tu dlu la?basah la baju?pastu basah la kusyen2 dlm tu kan?hehe

pastu nk ikat kene gune kren la kot.kompem berat mende alah tu kn?

pastu kene ikat kt pokok2 yg kuat la.hehe

little cart00n said...

paan..
weh..ko takyah la ckp pasal boling lagi doh!!jeles tau korang g main boling, aku takde!!waaa!!

p/s: aku mmg romantik..ko tye noddy!:p

little cart00n said...

kak erin..
haah lah..alamak..kene pikir 1000x kali ni!
tapi tak kira!nk cari gak! :D

cEro said...

wow!! ini sgt cool!!
ada sebijik nk sangkut dalam bilik!!!
hehehe

little cart00n said...

cero..
cool kan?hahaha..
epik tak? :D

Daffien88 said...

hahhaa....dah macam sarang burung tempua plak apan tengok... nanti nak pi sana la ngan sidia.. tapi ellie support la..hahahha

little cart00n said...

apan..
bukan da macam..mmg sarang burung tempua tu apan!hahahha

ala..xaci la..elie xkeje ag..mana leh support kalau apan nk g sne ngn dia!hahaha :D

koboys said...

jom beli...haha..

little cart00n said...

syg..
mana tah nk cari!
huhuhu

Sophie Al-yahya said...

nak letak kat rumah impian =)

little cart00n said...

sophie..
wah..sweet!
tapi kat mana ada jual?
heheh

hudhud said...

masalahnya, kalau chubby mcm i ni , tak tercabut ke sarang tu hahaha

little cart00n said...

hudhud..
eh..mana boleh tercabut la yunk!
chubby macam mana pun, confirm leh suppot la dear :)

mira the monster said...

best and romantiknye tmpt ni..
wahwahh..klau dah ade ats 2 xmau trun dah..ehhehe :)

Syida Shukor said...

eeeei macam best ja ! nak satu . letak kat rumah . hihi

i suka yang part dekat atas air tu hehe

little cart00n said...

mira..
hahha..smelah kita..
kalau da kat atas, mmg confirm xturun!
heheeh

little cart00n said...

syida..
tau xpe..
sweet kn?
tapi kalau da kat atas air, macam mana nk turun?
heeee