Friday, November 26, 2010

MESEJ SI JARI - JEMARI!

salam kalian..: )

Tahu tak kenapa tuhan ciptakan ruang antara jari? : )

:
:
:
:
:
:
:
:
:

Supaya suatu hari nanti..seseorang yang diciptakan untuk kamu,
akan datang dan memenuhkan ruang itu dengan memegang erat tangan kamu untuk..
SELAMA-LAMANYA! ; )

****************************************

seperti yang daku beritahu dalam entry FRIENDSHIP NEVER ENDS dulu, fon daku memang menyimpan segala mesej-mesej persahabatan yang dihantar oleh kawan-kawan atau bekas-bekas kawan baik sejak dari dulu! jadi entry ini sekadar mengingati mesej oleh seorang sahabat baik yang dihantar pada daku di mana ia bertarikh 26 Oktober 2008 dan masa 4.00 petang!

dahulunya, daku dan pengirim mesej ini sangat rapat seperti belangkas! apa saja yang terjadi, daku akan dicari dulu, begitu juga daku! tapi itu semua dulu! kini tidak lagi! masing-masing sudah punya kepentingan diri dan kami seperti leka dengan kehidupan sendiri! hurmm : |

tak tahu di mana silapnya persahabatan ini dan apa sebenar yang terjadi!

puas ditanya, tapi mulutnya terkunci!

jawapan ditunggu, hanyalah sepi!

bila dicari, dia menyendiri..

dikejar pula, dia berlari!

JADI??

mungkin perlu biarkan saja dia dengan dunianya sendiri! ; (

dan mungkin juga betul kata cikgu daku dulu...

KAWAN DATANG DAN PERGI.. ; (

tapi even kawan itu seperti diam menyepi, mesej yang dihantar tetap tersemat utk diingati! dan disebabkan daku tak rasa nk buang mesej tu atas rasa saki baki kasih sayang, biarkan saja ingatan itu berlegar-legar dalam kotak hati ini..heehe..

dan jugak sebab tak tahu nak tujukan mesej ni pada sesiapa lagi, daku tujukan saja buat pacar sendiri bernama NODDY! ; ) .. ikhlas dari hati yang tulus suci lagi murni! *ewah ayat kau elie!*

Teeeheeee : D

Selamat untuk perhubungan 2 tahun 2 bulan! : )

p/s: EHEM! ada sesiapa tahu maksud huruf di gelang itu? teeeeheee : p

30 comments:

4umyfans said...

elie, thanks for the tips untuk blog walking.

kawan yang terbaik sebenarnya menghargai persahabtan dan menjaganya.

aMyErInAiMiE said...

mcm cte akak ngn kwn akak je.tny2 die xde jwpn tp xmo bkawan dh.maksudnye xmo sembang2 la.tp if wish bday die, die akan ckp time kasih.n then ITU SAJE. sedih gk la tp just let him be. yes..he's a guy. kwn2 bek akak laki je sume dlu.hehe

Ili ngn Mirul? :P

little cart00n said...

ery..
no problem 4 the tips! :)

kawan yg terbaik tu yg sebenarnya nk jmpa! :(

little cart00n said...

kak erin..
hurm..
sedihkan? tah lah kak..
mmg salu elie jadi macam ni..kawan dtg dan pergi..biar jela..huhu..

ili dan mirul! oyeh! 10 markah utk akak! :p

aMyErInAiMiE said...

yeay!! men teka je td.haha.igtkan salah.huu~~

tu la..biasela..kwn come n go..biarkan die yg penting kte jgn wt salah dh la.biar jela if die nk putuskan silaturrahim.kte xsalah bab tu.hehe

little cart00n said...

kak erin..
tu lah..
tapi kadang2 manusia kan tak perasan bila buat silap..huhu..
tah..biar jela..buat apa nk kenang bnda sedey kan :(

liyanaziz said...

jangan risau.. at least makcik masih punyai sepupu yang rapat.. walau seribu kawan yang hilang, masih ada mereka... termasuk nouha! muahahahhaahha

az rina a.k.a jaijina said...

salam elie..

akak bnyk pengalaman kawan makan kawan ni..sedih tau :(

little cart00n said...

yana..
nouha mmg sgt hebat dalam menjadi seorang kawan! hahah

little cart00n said...

kak jajina..
kita sama la kak..
kawan makan kawan..
benda biasa kot..
sbr jela.. :)

koboys said...

sabar k by.heee...syg kan ade.hehe

little cart00n said...

syg..
sentiasa bersabar syg..:)

Amoi MiyaSya said...

setuju sangat ! kawan datang dan pergi :)
happpy anniversary :)

little cart00n said...

amoi..
yeah..kawan dtg dan pergi! :)

thx btw sis ;D

oya said...

xde yg silap...environemnt berubah..manusia berubah..there is ups n downs..

little cart00n said...

oya..
mybe la..manusia mmg mana pernah stick pada keadaan kn? :)

yusra -.-'' said...

xtau lah... ape mksd die ? -.-

little cart00n said...

Yusra..
nnt elie story mory ngn yusra ya :)

Hanz Lee said...

ak suka part yg ad soalan nape tuhan ciptakan ruang antara jari. jawapan dye sangat sweet. haha

dya adriza said...

sweet entry utk yg atas.. dan yg bawah buat sy fikir.. mmg kawan dtg dan pergi.. tp sahabat, datang x kan pergi..

little cart00n said...

paan..
pahal kau sekarang semakin melayan jiwang?hahha

little cart00n said...

dya..
heheh..
sampai sekarang, elie tak berani percaya istilah sahabat!
mungkin sbb memori lama.. :(

zazaw said...

kwn yg baik . kwn yg selalu dgn kite . tak kisah la kite susah ker . senang ker . suka ker . sedeh ke .
heeheheeh

little cart00n said...

zazaw..
itu kalau kawan yg baik...
kalau tak baik?
macam mana?
hahha

cEro said...

sangat suk ayat pertama tu...
sangat suka..

little cart00n said...

cero..
boleh anta mesej ni kat L :)

apik pehe said...

maksud huruf kt gelang yer?biar apik teka..I= I...M= Me...hehehe..

little cart00n said...

apik pehe..
hahaha..betullah kot..
hahahha

eRza farEeha said...

kwen t jmput taw..hehee

little cart00n said...

erza..
i'allah..
ada rezeki,dapat lah kad jemputan :)