Sunday, November 7, 2010

LAST MINIT!

salam kalian.. : )

berpacaran dengan seorang abang sojar memang akan sentiasa berhadapan dengan situasi saat-saat akhir..atau dalam bahasa Londonnya berbunyi..

LAST MINIT!!

masakan tidak? awal2 pagi lagi daku sudah memesan kepada noddy, supaya memberi mesej sebelum beliau bergerak masuk ke dalam hutan! dan jam 11 pagi, ketika diri ini masih lagi dalam keadaan bacin, tak mandi, mesej di fon sudah berbunyik riang..pahamlah daku bahawa sang pujangga hati itu bakal meninggalkan daku untuk sementara waktu untuk menjalankan tugas.. : |

tapi memang lazim tugas seorang askar akan berubah pada saat-saat akhir! ku sangkakan mesej untuk mengucapkan selamatt tinggal yang diberi, rupanya mesej yang masuk di dalam fon dari noddy itu berbuyi...

BY, NAK KUA TAK? 
SAYANG KENA MASUK UTAN HARI ISNIN PULAK!

owh tidak!!! daku hampir menjerit girang, tapi bila lihat jam di tangan sudah hampir tgh hari, dan daku sendiri belum mandi, kepala sudah digaru walaupun tidak gatal! argghhh!!

BY G SIAP CEPAT, THEN JUMPA KAT BTS K?

hah! lihat jam di tangan, hampir tgh hari! argh!! capai tuala, jirus kepala dengan air, sental sabun sana sni n gosok gigi buang taik gigi!..fuhhh..Lap badan sampai kering, then pakai bedak, baru sarung baju murah kat badan..owh before tu pakai deodoran utk kesegaran ketiak! : )

outfits semua around rm10 till rm20 je! : p

Then baru calit sikit eyeshadow n eyeliner kat mata, blusher juga tak lupa, lipstik lagilah..heheh..semua konon2 tak nak bagi muka nampak pucat..before keluar umah, selit cekak bunga kat kepala dan..

IM DONE! : D

JOM PERGI DATE! ; )

berjumpa si kekasih hati itu di Bandar Tasik Selatan [BTS] pada jam 12.15 tgh hari..nasib baik kena tunggu noddy samapi sekejap je dan nasib baik juga hari tak panas terik., kalau tak mekup confirm cair!heeee..

dengan baju outing di badan si noddy, kami kemudian bergerak ke Midvalley sebagai tempat dating kali ke 49 ni! hey, perasan tak.. date yg lepas kat Mid jugak?!heee..arghh..peduli apa kan?! miahahha.. : p

wah! elie sangat cantik! *perasan oh perasan!* : p

berjalan-jalan dan masuk kedai itu, ini dan semua kedai yang berkaitan dgn sukan semata-mata mahu melihat harga sahaja tanpa membeli! hah..boleh pulak?!hehehe..then baru bergerak ke wayang utk bergelak ketawa dengan filem RED! hehehe..

RED.. stands for RETIRED, EXTREAMLY DANGEROUS! : )

oke fine..tgk cite RED, mmg buat daku tak kering gusi..sesuai utk mereka yang sedang berduka lara!hehhe..daku mmg gelak sakan cos it was SUPERB!! banyak scene yang tembak menembak mengejut dan mmg daku jerit bagai nak rak sebab byk sgt bunyik peluru!argh...bingit!!rasa macam daku je yg kena tembak!hhahaha..; p

lepas kyg melantak popcorn caramel dan crispy popiah dalam wayang, pergi pulak makan kat foocourt untuk kekenyangan berganda! *hah..mana kau tak gumuk, elie?!* heeee

muka-muka comot! ; p

sambil makan, sambil bercerita tentang MAMAT - MAMAT kat UPNM, gadis2 hot PUNCAK PERDANA dan bla..bla..bla..hehehe...opssiii...TERbagitau pulak yang kami bergosip hangat pada kalian semua!oke takpe..TER! heheheh..AISEYMEN! ;p

Gossip Team! : D

ahhh..kalau da seronok berjalan sakan, mana ingt nak balik kn? nak2 lagi kalau dengan kekasih hati! tapi kalau dah masa amat mencemburui kami, maka terpaksalah berpisah setelah hampir 6 jam meluangkan masa bersama! : |

sudah 6 jam bergembira, tibalah masa untuk kesengalan! KTM sudahlah slow macam siput, penuh jgn ckplah bila time daku nk balik!argh!! FEDUP nya!! macam si*lan juga bila terpaksa berhempas pulas untuk merempuh masuk ke dalam KTM sehingga terlepas 2 train! grrr!!! : ||

tapi macam tak percaya last minit punya date pun boleh berjalan lancar lagi!heheh..hey, satu tips..even hanya 6 jam bertemu, ia akan jadi suatu masa yang sangat lama dan hari yang sangat menyeronokkan jika kalian tahu erti bahagia selain perlu bijak bermain rasa! hehehe...setiap masa harus sentiasa melayan tutur dan kata dari sang pujangga hati kerana itulah taktik sebenar dalam bermesra! wah..itu tips dari daku! ^_^

TERIMA KASIH SAYANG, UNTUK SEMALAM! ; )

Elie says : I.L.Y.S.M,..NoDDy! <3

kali ni baru mencecah date ke 49 dlm tempoh 2 tahun kami berpacaran! kalian sila doakan perhubungan ini kekal sehingga bila-bila ya? : )

p/s: Isnin ni Noddy bakal masuk ke utan..itu PASTI! *kalau ada perubahan, ia hnya diberitahu pada LAST MINIT!!* grrr!! ; P

20 comments:

tfa_purpleclover said...

HOMAIGOD!

aku kat Mid gak kot smalam. huhu aku nampak ramai yang pakai baju cam mirul uh, ingatkan pekerja kilang.lalalala~ hahahhaa gila kejam aku!

little cart00n said...

tpah..
sumpah kejam doh!!

tfa_purpleclover said...

hahha mane aku tau ngek! aku nak usha baju tu, kan ade tulis mende ntah kat belah poket tu..gile pe nak g kat mamat tuh and usha dada dorang? mau aku kena pnmpa.hahaha curious gile nak tau. seb bek mirul pakai baju ni, and kau mention baju ape tu.hahaha

little cart00n said...

tpah..
weh..tak yah g kat dorg tgk2 dada la..tgk gaya rambut da tau dorg tentera..huhuhu

cEro said...

date ke-49??
moga-moga sampai laa ke date yg dah tak ingat ke brape sbb terlalu byk sngat..
hehehe

tfa_purpleclover said...

aku tak prasan la plak style rambut sbbnye, baju dorang lebih mnarek perhatian aku.hahaha btw, apa yg die tlis kat belah poket tu ea?eager gile nak tau.haha

little cart00n said...

cero..
hahahha...
i'allah..semoga macam tu lah hendaknya..
doakan kami ya bro?! :)

little cart00n said...

tpah..
dorg tulis nama n UPNM la kat baju masing2...hahhaha
sengal la kau..sibuk pk pasal baju dorg, pekejahnya?!hahahha

Syida Shukor said...

alalalaa sweetnya ! semoga u bahagia yangg ! :D

little cart00n said...

syida..
time kasih yang!! :D

Marya Hana . said...

HAHA. lajunye besiap. kalau kak yaya, mampuih nak bersiap mcm 2. kedek2 lagi, ngan rambot , make up bla bla bla.

kak yaya ske sangat pic 1st ellie ngan noddy tu.. comel banget ! like like.

little cart00n said...

kak yaya..
hahahha...kalau siap lme2, nnt smpai lambat,tkut kena marah ngn noddy!hahah

hahha..pic 1st tu elie last pic dpt snap ngn cam!pastu bateri mati!hahah

Aimi Amira said...

macam lawan2 date ngan yana.
yana ke 47 hari tu (kesan pembacaan blog).

woah, woah, jaket kulit.

little cart00n said...

Aimi..
apa jadah lawan date?
ceh..jaket kulit rm 20 je..
beli kat TS..hehhe

koboys said...

hahaha..sory sgt2 sbb last minit bgtao ok..mmg cam2 da..nk buat cmne kan.heee..esk da nk g...doakan syg ok?love u by. :)

little cart00n said...

syg..
hehehe..love u soo much by..
tke care oke dlm utan.. :)

AdiaLuze said...

Bestnye...Brapa kali dating pun ingat kan...itu baru la namanye PEREMPUAN..Ahaks

little cart00n said...

adia..
hahahha..
mestilah igt! kenangan tau! :)

Hanim Hakim :D said...

Hey sista :)
Abg saye pun kat upnm . But baru asasi lahh. Bf akk ni senior die lahh nmpknye :)

little cart00n said...

hanim..
owh..spe nama abg hanim tu?
dia junior noddy la..heee :D