Thursday, November 11, 2010

HOT n COLD!

Salam kalian.. : )

kalau dengar saja lagu HOT n COLD, tentu terfikir tentang KATE PERRY kan?


Kate Perry bukan saja cantik, manis, cun melecun..tapi lagu-lagunya yang catchy, seperti HOT n COLD, memang membolehkan para pendengar berjoget riang walaupun sedang driving di dalam kereta! : D

tapi entry kali ini BUKAN mengenai KATE PERRY!!

TIDAK!!

TIDAK!!

TIDAK!!

entry ini mengenai ELIE!!

YA!!

DAKU!! : D

Daku sedang berada dalam keadaan tidak stabil di mana diri ini sedang OTW untuk DEMAM!! ; (
badan sudah sangat lemah..kepala sangat sakit selain pening-pening lalat..dan tekak terasa loya, seperti mahu memuntahkan segala isi perut! phew~~

mungkin sedang berhadapan dengan simptom DEMAM RINDU? atau mungkin juga sedang DEMAM PANAS? atau ajal sudah semakin dekat? owh tidak!! mintak simpang!! 

mungkin kerana sering terfikirkan masalah period yang sudah 3 minggu terlajak hari dari hari yg sepatutnya, menjadi sebab utama diri ini sedang sakit! dan mungkin juga kerana tidak mendapat rehat yang secukupnya kerana penat bekerja..makan juga kadang tidak menentu bila bekejra di luar kerana terpaksa melayan pelanggan yang mcam2 karenah! maka terpaksalah berlapar meski tahu diri ini bergelar pesakit GASTRIK TERLAMPAU untuk sekian lamanya!! : |

jika sebelum ini, daku sering mendapat sakit di bahagian perut kerana GASTRIK TERLAMPAU, tapi minggu ini pula diserang sakit TERAMAT di perut yang tidak diketahui sebabnya! ubat2 yang ada sudah ditelan dan minyak angin juga sudah di sapu di tenpat-tempat yang berkaitan, tapi entah kenapa perut ini masih terasa bisa! : (

bibir yang mungil ini juga sudah pecah dan menjadi kemera-merahan akibat panas dalam badan, sehingga mengakibatkan ULSER yang semakin membesar! huhu..mungkin juga kerana sekarang ini, hujan dan panas di Malaysia tidak menentu! daku sudah beberapa hari terpaksa meredah hujan ketika mahu ke tempat kerja dan mungkin itu juga punca diri ini sedang berada dalam keadaan tidak stabil! hurmmm...

bagaimana jika dalam keadaan panas, badan ini boleh menggeletar hebat dan bagaimana pula jika duduk di dalam kereta dengan suhu aircond yang sjuk, peluh boleh memercik di dahi dan mengalir di badan?! haish! 

RUNSING!! : ||

kadang2 daku terasa seperti sedang berada di kawasan sejuk yang sedang mengalami musim salji seperti di dalam cerita korea, WINTER SONATA! :D


bila diri sedang berada dalam keadaan yang tidak selesa, bukan saja tidak dapat melakukan kerja2 dengan baik..tapi emosi juga kadangnya tak stabil! air mata senang saja keluar tanpa perlu diundang! pantang ditegur, mudah saja menangis seperti anak kecil yang kehilangan ibu!! hurmmm : |

apakah sedang terjadi pada diri? DEMAM atau sakit lain bakal menyerang barangkali! dan mungkin betul kata noddy supaya bertemu dengan doktor sebelum terjadi apa-apa! tapi bagaimana mahu menghilangkan rasa bosan untuk bertemu dengan doktor yang sama setiap kali demam, sehingga doktor akan bertanya akan soalan yang sama?!huhhuhu...

YA ELIE, SAKIT APA KALI NI? : |

kalian sila doakan daku cepat sembuh ya?! dan semoga tiada penyakit lain datang menyinggah pada tubuh kecik molek ini..kalau tidak, susah mahu melakukan semua kerja! tapi kata ustazah..

KALAU DEMAM, MAKSUDNYA ALLAH 
SEDANG MENGUJI UMATNYA! : )

jadi mungkin daku perlu belajar untuk lebih bersyukur dan hadapi saja ujian dari NYA tanpa perlu mengeluh panjang! ASTAGHA! *terasa byk gila dosa!* huhhu

p/s: kenapa tah period lambat kua! penat daku pikir! STRESS!! : (

12 comments:

chentaMAYA said...

ur HOT and ur COLD la tuh! haha. makan ubat!

Siti said...

rilek2 jangan stress sangat.. demam rindu kot nih.. hehe

kalau sakit jangan lupa mam ubat yeh? =)

little cart00n said...

ChentaMaya..
yeah! my hot n my cold!
nnt makan ubat..tq btw :)

little cart00n said...

siti..
ni stress peod tak kua! huhuhu

thanks siti ;)

liyana aziz said...

get well soon makcik.. x mai peod jugak, baru lambat sehari.. huahuahuahua

little cart00n said...

yana..
i da lmbat 3 minggu! RISAU! :|
thanks btw..

cEro said...

hahaha, ni demam rindu ni cik abang kat dlm hutan...
sabar2 je laa elie yek..
hehehe

tieha ismail said...

windu kat ehem2 tuh....wink2...

little cart00n said...

cero..
taklah..ni demam betul2! :(

little cart00n said...

tieha..
rindu2 jugak..
tapi ni demam betul2..
waaa!!

koboys said...

hee..now da oke kan?
sooo tu makneye demam rindu.hehe
mybe cyg nk masuk utan kot ngn syg.heee

little cart00n said...

syg..
huhu..org demam betul kata demam rindu plak!
ikot syg masuk utan pun, nnt syg main kad ngn kawan! :(