Tuesday, November 23, 2010

50 FIRST DATE!!

salam kalian.. : )

50 FIRST DATE adalah suatu saat yang sgt sweet untuk meraikannya!

setelah puas dihitung dan dinanti, tibalah bilangan ke 50 untuk daku dan noddy berdating! : )

LIMA PULUH! :P

Sesungguhnya angka 50 adalah suatu saat yang sangat ditunggu oleh daku dan noddy untuk meraikan detik yang menandakan kali ke 50 kami berdating! sejak dari dulu, bersama dan mengira detik2 untuk mencapai date ke 50 ini, tapi masih belum tiba pada saat yang dinantikan! dalam tempoh 2 tahun bersama, siapa sangka tahun kedua ini kami mampu meraikan detik ke 50 kami bertemu? 

DIA yang di atas telah mengaturkan segala pertemuan dan perhubungan yang hebat ini, tiada siapa mampu mentafsirkan apa yang tersirat dan tersurat..betul bukan? kami hanya merancang saja dan alhamdulillah.. DIA telah membenarkan kami untuk kekal bersama sehingga tahun kedua ini dgn melalui hari2 yang serba indah hingga sampainya date ke 50 ini! syukur! : )

dan detik yang indah ini haruslah kami raikan dengan penuh rasa cinta dan kasih sayang bersama setelah susah payah untuk bertemu selama ini kerana masing2 punya tugas tersendiri dan harus menyelesaikan semuanya terlebih dahulu sebelum memikirkan tentang soal hati dan perasaan masing2..dan bila tiba hari yang ditunggu, perasaan yang manis itu dicoretkan melalui sepotong kek, kerana harapnya boleh memberikan kemanisan berpanjangan dalam perhubungan ini! *ewah!* :p

sepotong kek, 1001 rasa manis! : )

detik2 yang indah ini juga telah memberikan 1001 rasa dalam diri bila masing2 mula 'recall' semula bagaimana bermulanya perhubungan yang indah ini dan bagaimana pertemuan pertama mampu membawa kami ke tempoh 2 tahun berpacaran dan kekal untuk date ke 50 ini!

bila sudah sampai ke detik yang dinantikan, saat bermesra adalah saat yang manis untuk dikongsikan bersama dan moment2 indah haruslah dirakamkan untuk bukti kegembiraan kami berdua! melihat ragam manusia di  malam hari sambil menikmati kek yang manis dan ditemani lampu-lampu bercahaya di KLCC adalah sesuatu yang sangat hebat pernah dilakukan bersama! : )

adakah sesi menyuap kek dipanggil SWEET?! hehehe

kadang2 cik abg sojar ini juga mahu dimanjakan!muahahha! ;p

heppy couple! <3

dan seharusnya perasaan yang indah akan lebih memekar di dalam hati seorang gadis bila mendapat nota cinta dari kekasihnya yang sweet di saat mereka meraikan detik ke 50 bertemu! walaupun sekadar dirangka di atas sehelai kertas putih, tapi mampu melahirkan perasaan yang sangat hebat di dalam hati gadis bernama Elie ini!

nota cinta dari Noddy!<3

dan saat itu, selain DIA yang mengetahui apa yang kami rasakan, menara berkembar KLCC telah menjadi saksi akan pertemuan ke 50 kami! sejak dari pertemuan pertama, 1st year annyversarry, sehinggalah date  yang ke 50 ini, KLCC selalunya menjadi tempat hebat yang menyaksikan kemesraan kami berdua! tak percaya? rujuk semula entry2 dating daku yang lepas2, pasti kalian akan percaya!hehe..Thanks a lot to KLCC! : )

nice angle! : )

semestinya date ke 50 daku dan noddy, semuanya indah belaka dan SEMPURNA!! sememangnya ianya ialah ONE SWEET DAY antara daku dan noddy! tiada kata yang dapat diluahkan selain ungkapan syukur yang tidak terhingga kerana dapat kami meraikan date ke 50 ini bersama..selebihnya, daku mengharapkan agar rasa sayang dan cinta antara kami berdua semakin melimpah ruah dan berkekalan sehingga ke akhir hayat! i'allah..: )

THANK YOU SAYANG FOR THE WONDERFUL 
50 FIRST DATE!

I.L.Y.S.D.M, SAYANG! <3

I heart YOU till end, SAYANG!

sama seperti lagu yang baru ditukar di dalam blog ini, I WANNA BE WITH YOU! by Mandy Moore, daku juga mahu sentiasa bersama dengan pujangga hati ini seperti mana kalian di luar sana yang sedang berpacaran! : )

jadi, kalian sila doakan perhubungan kami ini akan kekal sehingga denyutan nafas kami yang terakhir! dan Semoga daku dan noddy berjaya menempuh hari-hari kami seterusnya dengan indah dan sempurna sepertimana 50 first date kami! i'allah.. : )

p/s: Lepas 50 first date, daku aim utk sambut 100 first date dgn noddy pulak! mintak-mintak tercapai! Amin! hehehe.. : D

68 comments:

mira the monster said...

wahh sweetnye die..kte bpe kali date pon tak prnh kire plak..hehe..btw kek tu cedap sgt2 tibe2 lapar plak..hehe

little cart00n said...

mira..
hehehe...
elie sje gatal2 kira bpe kali date..heheh
oh..kek sedap, tapi elie tak makan sgt..noddy yg byk telan..hehehe

Mila Ahmad said...

wah!!!s0 sweet ;)

alia shahira said...

awwwwwwwwwwwwwwww sangad sweeeeeeeet dearrrr! :) hehe hope sampai ke akhir hayat :)

little cart00n said...

mila ahmad..
heheh..thank u 3x :)

little cart00n said...

alia..
hehe..i'allah..
thx doakan ya :)

aMyErInAiMiE said...

congrats!!! ^^

little cart00n said...

kak erin..
hehe..thank akak ku :)

::ienafazlyna:: said...

wahhh..tahniah.. ai dah 6 years, tp xpnh celebrate dgn kek pun..hahaha

HaNTwO said...

wowww romantiknya :)

little cart00n said...

ienafazlyna..
ala..takpe kalau tak makan kek pun, kitorg sje je,heheh

wah..bestnya da 6 tahun! doakan elie ya :)

little cart00n said...

hantwo..
bukan senang nk romantik dgn cik abg sojar tu :D

Wana De'Amor said...

woh..50x date dah..oho...x terpk pulak nak hitung brapa kali date ni...sooooo nice...keep it up...cant wait for ur 100 first date...huihuihui

KiD said...

waaaahhhh.. romantisnyaaa.. hope happy2 forever yea..

little cart00n said...

wana..
hehhe..thank you sis..
mybe lmbat lagi baru smpai 100 first date! hehe..
btw..doakan lah k :)

little cart00n said...

kid..
mintak2 lah hepi macam yg diharapkan..hehhe
btw thx bro.. :D

kobEj0rdan~ said...

pergh??kire ke babe??
den da dlm 567 kali date kot.haha:P

little cart00n said...

koberjordan..
kira2..
hebat la kome..da 567 kali date..
kalah den :p

cEro said...

alolololo, sweet!!

misz FaTiN said...

waa.. so sweet..
siap kira ek.. xpernah terfikir nak kira time kuar date.. sweet nye.. ^_^

NOOR FATIN said...

sy xpenah kira. haha tahniah.. smg bahagia ye :)

little cart00n said...

cero..
hahhahha..
bukan slalu nk sweet2 ni..hahha

little cart00n said...

miss fatin..
hahha..kira untuk suka2..
lama2 jd seronok!ehehe
thx btw :)

little cart00n said...

noor fatin,.
elie selalu kira..heheh..
thx doakan ya :)

koboys said...

heeee..hepi 50 kali untuk kite. :))
da kire jubli Emas la kite kan.
heheh..i love u sooo much sampai biler2 k..


xoxo.love u bucuk!!

little cart00n said...

syg..
da 50 kali!yeay! :))
i love u soo much too tau..
mintak2 kekal smpai bila2 :)

love u bubu..xoxo

:: Zanna :: said...

sesi suap menyuap x pe yer...jgn sesi cium mencuim udah..ehehe~~

semoga u oll bahagia bersama..(*_*)

little cart00n said...

zanna..
taklah..kitorg bukannya couple yg nk tiru kes couple cium kat tepi jalan di KL tu.. hahhaha :P

i'allah..thx doakan ya :)

tieha ismail said...

alorh.....sweetnyerrrr....jelez i...huh!...hikhikhik...elie ! congrats ! wish uolz together 4eva...

cikk yaya said...

sweet dear

little cart00n said...

tieha..
jgn la jeles tieha sayang!nnt u ngn ur boy pun boleh smpai date ke 50 oke?heheh..

tq soo much atas doa tu ya tieha..sme to u,dear! :)

little cart00n said...

cik yaya..
time kasih yaya :)

mira the monster said...

yeke pjuk diri sendiri??hehe

little cart00n said...

mira..
ye..betul2..hahaha

Sophia Rani said...

its so sweet darl~ happy together long lasting okay.. ^__^

e-z said...

kira eh brapa kali date... haha.. romantik gila... aku x kira.. tah brapa kali dah.. hari2 jumpa.. shari plg busuk 2 kali... sebulan dah 60kali... perghhh... x lrt oo nak kira...

azaliahjsalleh said...

sgt sweet laaaaaa

dayah aziz said...

suwit babe....
muga korg kekal slamenya okeh...;))

little cart00n said...

sophia rani..
i'allah..doakan kami ya :)

little cart00n said...

ez..
korg takyah la kira..
ari2 jumpa, dating pun selalu!
aku lain!sorg laut, sorg darat..
igt senang ke nk jumpa macam korg?
benci la!hahaha

little cart00n said...

azaliahjsallleh..
thx ya..bukan selalu boleh sweet2 macam ni..hahha

little cart00n said...

dayah aziz..
i'allah..
sentiasa doakan kami ya dayah :)

♥ nana i am ♥ said...

wow~!happy 50 first date ELIE :)
i baru kali ke 40 untuk TIGA tahun T___T happy together!take care :)

little cart00n said...

nana..
ala..dont wori, nnt boleh sampai gak 50 1st date tu..
sabar k, sikit je lagi..:)

btw, thx doakan kami :D

noraliza said...

sOoOoOoOo~ Sweet la elie ^_^ suke2;p

little cart00n said...

noraliza..
hehhehe..
sukenya dia..
thx btw :)

Intan Tengku Bokhairi said...

alalaa sweet.
sy plak dh lupa cmna bercinta. haih

little cart00n said...

intan..
eh..boleh pulak lupa camna bercinta?
igtlah balik..manis tau!
heheh

Pinky Pixie said...

alolor,, serius sngt sweet la syg.

ok, sngat jeles di situ... grrrr

little cart00n said...

pinky pixie..
jgnla jeles2..tak baik la sis..
doakan kami ya :)
heheee..

ello said...

waooo.. xpsl2.. nk mgira da bpe kali dating lak nih kn.. haha

x t'pk pn.. hahahaha.. tq3..

little cart00n said...

ello..
hahha..
main kira2 seronok tau! :)

NUR AIN AZMAN said...

wahh, kira tu x tahan. hihi
2 tahun sudaa yer?
GREAT!! wish both of u HAPPY EVA LASTING ok :)
nanti nikah jmput i taw (padahal xkenal sngt pon) ;p
btw, happy read ur entry.
I pulak sudah 6 years! ;)

little cart00n said...

ain azman..
hahaha..kira suka2..
i'allah..ada jodoh, adalah kad kawen!
hahahha

wah..u lagi lama! jeles!haha
semoga kekal ya.. :)

♥ Funna ♥ said...

wah!!!ur boyfren sweet + romantik gile..smoga ur relationship kekal hingga akhir hayat..aminnnnnn~

little cart00n said...

funna..
hehe..bukan senang nk tgk tentera laut romantik macam ni..hahhaha

neway, thx doakan ya! :)

liyana aziz said...

makcik,,, happy2 selalu!! nak tgu jadi orang ke 50 komen tapi hampeh!! abg noddy!! jaga magnet elok2!! senang2 carikkan yana satu abg tentera.. nak leftenan muda... muahahhahahahahaha

little cart00n said...

yana..
hehe..nk wat surprise ke tgu jadi komentar ke 50?hehhe

amboi..nnt elie bg tau yusri yana soh carikkan lef.muda!hahaha

doakan elie ngn noddy ya makcik! :)

suzie rahman said...

wah sweet lh uols ni

Encik Luncai said...

so sweet..

little cart00n said...

suzie..
hehehe...thx ya sis :)

little cart00n said...

encik luncai..
sweet like candy tak?
hehee :D

koboys said...

ramainye org komen.haha..
kite sweet ke by :P

little cart00n said...

syg..
mestilah sweet!
macam candy!hahhaha..

Nanad. said...

2 tahun, 50 kali date?? oh my. sangat jarang kamu berjumpa satu sama lain ek? semoga u guys terus bahagia ok :)

little cart00n said...

nanad..
its because my boyfie is navy..
dats y la 2 tahun baru nk cukup 50!
hehehe

gadis bunga said...

sweetnyeeee

Elie Lily said...

gadis bunga..
terima kasih gadis bunga! :)