Monday, October 25, 2010

USAHA SEBELUM BERUNDUR!

salam kalian..: )

sejak dari sekolah tadika,sampai masuk universiti.. daku xpernah terlepas dari peperiksaan! semua pun macam tu kn?? ada sesiapa suka peperiksaan?? ah..tidak pada daku! sangat benci kalau tiba time xm! sebab apa? balik2 kena menghadap buku dan nota! bosan!huhu..selalu saja bibir mungil ni mengeluh kesah dan merungut sendiri!

ASYIK EXAM JE! GRR!! : |

tapi kalian pernah dengar kata orang yang berbunyi..

BELAJAR SAMPAI MATI?

mmg betul! sebab dalam kubur pun kita ada exam kn? haahha..so..selagi hidup..keep on studying peeps! ; )

mereka yang disekeliling juga selalu igtkan daku yang sedang menapak mencari ilmu di dada ni untuk belajar selagi mampu..sebab ilmu penentu segala2nya..btul! itu mmg perlu..dan i'allah..selagi hayat dikandung badan..daku akan sentiasa berusaha untuk mencari ilmu! kan ILMU ITU PELITA HIDUP?! : )

Sebenarnya bermula esok..selasa..dan rabu..daku bakal berperang dengan mental! TEST dan EXAM bakal bermula! dan haruslah PERANG MENTAL BAKAL TERCETUS! masa tulah kepala akan tintong smpai rasa nk hantuk kepala kat dinding! *ketuk kepala kuat-kuat!* haahha..

jika ditanya ttg persediaan xm ni, daku berani kata dlm 50-50 je.. yelah..daku budak malas! teeeheee : p
tapi selalunya, kalau study last minit, daku tawakal kepadaNYA je! semoga DIA mendengar doa dari hambanya yang 'slow' ni! heee.. : )

dan semester ni, sangat banyak dugaan daku sebagai pelajar! baik dari belajar dan segalanya! grr! tapi daku xkn sekali-kali berundur sebelum kalah! masih ada usaha unuk menempuh kejayaan! *geli gila ayat!* hehehe..

daku terbaca mcm2 artikel untuk menempuh xm! dan byk sumber mngatakan COKLAT adalah sumber terbaik untuk kekuatan mental! jadi bila tau pasal coklat ni, daku sudah bergiat aktif dengan coklat2 yang dibeli kat kedai MAK ENON tepi kedai MAKCIK ESAH! semata2 untuk exam yang bakal bermula ni! *bgus kan usaha budak ni?* hahahahha..: )

jadi bagi kalian yang bakal ambil xm..marilah kita sama2 makan coklat! ; P

KESEDAPAN! : )

owh..sempena xm yang bakal berlangsung ni juga, daku mungkin akan mendiamkan diri dari dunia blog seketika! tapi jangan risau..hanya seketika! daku akan kembali! hanya seketika saja bibir mungil ni senyap..lepas dua tiga hari, akan kembali ber pot-pet di sini! hahha..

jadi..semoga budak bacin ni dapat menjawab xm dengan tenang dan selamat! pada rakan2 lain juga, semoga kita selamat menjawab peperiksaan dengan jayanya! maaf atas segala salah dan silap daku pada kalian yang lepas! ; )

"Ya Allah..
berikan kami ketenangan dan kejayaan dalam menjawab peperiksaan esok!
Kau yang Maha mendengar dan Maha mengetahui..
berkatkanlah usaha kami selama ini..
Kuatkanlah iman kami..
dan selamatkanlah perjalanan kami dalam mengecapi kejayaan..Amin"

dan kalian juga, SILA doakan daku yang bakal berperang ni! wish me luck ya?

 si bacin yang bakal menjawab xm! 
*apasal rasa cantik gila dalam gmbar ni?* hee ; p

:
:
:
:

ADIK!! KAU TAK STUDY KE ESOK NAK EXAM NI?!!

haa..kan umi da bising! tulah kau Elie..esok xm, still nk tulis entry lagi! haahahah..so kalian..i gotta go! kita jumpa selepas daku habis xm ya? doakan kejayaan daku dan rakan2 dalam perang mental yang bakal meletus esok ya?: )

owh..ada lagi satu, daku lupa nk cakap! heee.. kalian yang gemarkan coklat macam daku ni..HATI-HATI dgn coklat! sebab apa??
:
:
:
:
:
:
:
:
:

 TAAAARAAAA!!

ini ada COKLAT! BUKAN beby ya!
tak percaya?? tgk SINI! .. 

kalau kalian, adakah sanggup makan 'beby' secomel ini? kalau daku.. 

TAK SANGGUP DEN!!

Oke2..umi da bising sekali lagi! jumpa nanti ya? tke care semua! asssalamualaikum.. ; )

p/s: mati daku kalau tak score subjek JURNAL ANALISIS esok! : S

14 comments:

I.A. said...

alah.
chill sudah.
pen kan tajam. boleh cucuk habis-habis kat kertas exam tu; dah mampus. nak baca apalah sangat, kan? kan?

ni semua mental game je. hoho.

little cart00n said...

iki..
ko boleh la..hebat!
dekan lak tu!
aku tak! :(

btw..gudluck la bro! :)

I.A. said...

dekan skali tak bermakna dekan selamanya. tapi kalau kau doakan aku, aku on je! haha.

good luck to you too, sistah! :D

little cart00n said...

iki..
kita sma2 dekan kali ni..
haa...oke x?
heehhe..

amin..:)

Daffien88 said...

selamat berjaya menjawab exam yang sungguh kental tu nanti...hehehe

4umyfans said...

moga kita semua berjaya dekan...
hehe...

*nak jugak tu aku, haha*

koboys said...

goodluck k cyg.wat terbaek.then kite g diner 2 org ok.hehehe

Nieylicio Kerolicio said...

ish.. xsggup nk mkn.. cam yg cina makn janin tu jer

Scya LollitA said...

gudluck !

wh wh , x smpai ati nk mkn kalo coklat tu mcm tu

little cart00n said...

apan..
hahah..thx eh bro :)

little cart00n said...

ery..
semoga semua berjaya ya..

jgn ada spe2 repeat..
i'allah..:)

little cart00n said...

syg..
i will do my best!
n syg..jgn lupa bwk cyg g dinner tao!
cyg tunggu!heehe.. :)

little cart00n said...

nieylicio..
hahah..tau xpe..
elie ag xsggup!!

little cart00n said...

scya..
tao pun!!
beby tu comel kot!! :p