Friday, October 29, 2010

REZEKI SI BONGSU!

salam kalian..: )

sudah hampir seminggu daku tak boleh senyum sampai ke telinga seperti selalu!

semua gara2 gigi bongsu yang sedang OTW untuk tumbuh! : |


Kalian tahu bagaimana peritnya menahan kesakitan jika gigi bongsu sedang bergelut di dalam mulut untuk bersenang lenang di dalam mulut?! warghh...sakit jangan cakap! mahu menangis daku setiap kali bercakap atau buka mulut! tambahan celahan pipi di dalam mulut sudah luka dan menjadi ulser dan hampir seminggu jugaklah daku mengunyah makanan dgn menggunakan gigi di sebelah kanan saja! LENGUH! : ((

***************************

sementara menunggu last paper exam minggu depan, daku seperti biasa, bekerja di kedai daku di damansara..dan pagi2,sebelum mula kerja, daku akan sarapan kat mapley area umah atau mana2 kedai berhampiran.disebabkan hari2 makan kat mapley, pekena tosai je, mau juga daku muak! 

so, smlm..pergilah ke kedai melayu kat area umah, makan bihun goreng ngan sambal petai untuk sarapan pagi! hahahha..sedang daku duduk2 tunggu umi dan abah amek makan, terpandang pulak pada seorang budak kecik, pompuan yg duduk dpn meja daku...umur dalam lingkungan 4 atau 5 tahun. rambut diikat dua, sedang sibok bercerita dengan maknya..kecoh dan kepoh macam mak joyah kat kg daku! hehehe..dan daku perasan, ada sekotak kecil coklat ditangannya! sangat comel! : )


daku pandang dia..dia pandang daku..bila daku senyum, dia senyum balik..daku kenyit mata, dia malu-malu! hahahha..sumpah comel! mak dia pandang daku, sengih2 kambing! *banggalah tu anaknya comel!* heheh..bila makanan sampai, daku concentrate pada makanan..berhenti main mata dengan si kecil dpn meja..

tengah sedap makan, daku perasan adik tu pandang daku..lama dia tenung daku..daku senyum..dia senyum balik..sambil makan, daku ckp ngn umi pasal budak kecik tu..kunyah dan kunyah..borak dan borak..sampai lupa luka dalam mulut dan terkunyah di sebelah kanan mulut, tempat gigi bongsu daku otw nk tumbuh tu!

AAARGGHHH!!!!

daku jerit! muka da berkerut-kerut tahan sakit..mulut tak berhenti menggomel! betul lah kata orang..

KALAU TENGAH MAKAN, JANGAN BERCAKAP! ; p

hahaha..kan dah kena! huhuhu..dan budak kecik depan daku tu,  masih lagi pandang dan senyum tgk daku yg mcm kera busuk! dalam sakit2 tu, daku senyum jugaklah even tahan nk nangis sebab sakit dalam mulut! grr!

dan bila tgk dia da nk balik, daku lambaikan tangan..tiba-tiba adik kecik tu lalu sebelah meja daku, dan diletakkan coklat di tangannya tadi atas meja daku..daku pandang dia..dia pandang daku..katanya..

KAKAK SAKIT GIGI? ADIK BAGI COKLAT!

terus daku gelak kuat!langsung terlupa pada sakit gigi tu! ahahhahaha..jadi pikir..nak amek atau tak coklat tu? sebab kan dah rezeki, daku amek dan ucapkan thanks kat adik tu!dia berlari ke arah ibunya dan lambaikan tangan pada daku.. OMG! sangat comel!!warghh!! nasib baik igt yg dia tu anak orang..kalau tak, mmg sudah dipeluknya adik tu!heeee... : D

Itulah rezeki kata orang.. DIA berikan daku dugaan dengan sakit gigi, tapi DIA gembirakan daku dengan  rezeki coklat dari si kecil!mungkin rezeki gigi bongsu daku!heee...

dan semalam daku pergi kerja, dengan coklat free dalam beg! yeay! jadi pada adik kecik tu, TERIMA KASIH sangat2 ya?! : )

Hey kalian..daku dapat coklat SMARTIES dari si kecik! da abis sekotak daku makan! tak sedar gigi sakit, daku tibai saja..kan dah kata rezeki! muahahhahha ; P


Arini, gigi semakin sakit, dan gusi sudah bengkak! uwaaa!! terpaksa telan ubat tahan sakit! : ((

P/s: nnt kalau daku ada anak, nak asuh dia jadi baik ngn orang macam budak kecik tu! TEKAD!!! teeeeheee : D

8 comments:

cEro said...

elie, baiknye budak tu...
haha..
gigi bongsu tumbuh maknanya dah habis zaman kanak-kanak!
tahniah!
elie sudah dewasa!

Pencacai Alim said...

seksa oo nk tumbuh gigi

hiro said...

hiii.

Scya LollitA said...

yeahhhh ! sangat saket !
warghhhh !

little cart00n said...

cero..
hahhaha..abisla kanak2 ribena elie!
wawawa

little cart00n said...

pencacai alim..
mmg seksa!amat!warghh! :(

little cart00n said...

hiro..
hii balik! :)

little cart00n said...

scya..
sakit gile!!
xtahan! :(