Friday, October 22, 2010

MANUSIA DAN KECANTIKAN!

salam kalian..: )

Manusia memang gemarkan Kecantikan!


rata-rata semua manusia melihat kecantikan untuk kepuasan diri! baik wanita mahukan lelaki! jika wanita melihat sesuatu yang cantik untuk dipakai atau dibeli, tetapi lelaki akan memandang kecantikan itu pada wanita! mereka melihat kecantikan wanita bukan saja dari rupa paras untuk dibuat kekasih atau isteri, tapi kecantikan dalaman juga dipandang tinggi! btul bukan?  : )

masing2 punya pendirian sendiri bagaimana untuk tampil cantik! kalau tidak masakan adanya kes wanita mati di pusat kecantikan semata2 mahu menguruskan badan..dan masakan wujud kes lelaki tinggalkan wanita semata2 sudah melihat cantiknya wanita lain di mata mereka! hah! manusia..

tapi manusia mana pernah sedar..kan da selalu kuar dalam paper dan news yang kalau terlalu obses ingin cantik hanya akan memakan diri! yelah..mahu kelihatan cantik bukannya mudah! semua perlukan wang ringgit! dan nk cantik bukan seperti membuat magik yang hanya dgn petik jari , semua ada di dpn mata! kalau sape2 yg jd cantik dgn cara macam tu, alamatnya semua org kat dunialah sedang berimaginasi!hahhaha..

dan sebab terlampau obses nk cantik, tu yg jadinya kes cucuk botox dan colagen sana sini kat dunia ni! kalo x, takkanlah saintis penat2 nk wujudkan bendalah tu?!siap kumpul spesimen ag tau!heheh..ah..zaman sekarang da maju...orang letak apa dalam ubat pun, manusia pakai jugak! bukan kira mahal atau bahaya..sebab apa? nak cantik punya pasal! btul kan?? manusia..manusia..

tapi tulah..daku pun manusia..nk jugak nampak cantik! dan sebab nk nampak cantik punya pasal jugaklah daku pergi Watson semata2 nk cari Lipstik SILKYGIRL! dah tu nk cari kaler yg versi GORGEOUS sje!dan xleh blah..pergi Watson pun bukan sebab nk beli, tapi semata2 nk make sure yang Lipstik tu ada dijual di Watson! atleast daku da tau kat mana daku boleh cari..kan2?hahaha..

ye lah!..kan td dah kata, nk cantik bukan seperti buat magik!daku bukannya boleh petik jari, then akan muncul Lipstik tu kat dpn mata ni! tu yg kena g servey dulu kat Watson! muahahhahahaa ;p

GORGEOUS! ; )

tapi nasib baik DIA cepat bagi petunjuk! DIA suruh daku ikut kata hati..ikutkan tadi mahu saja daku capai dan bayar wang ringgit kat kaunter! tapi kata hati cakap..

JANGAN!!

NANTI MEMBAZIR! 
BERSYUKUR DENGAN APA YANG ADA!

woish! nasib baik ikut gerak hati! terus tak jadi beli! :)) agpun duit dlm purse merah mana cukup nk beli barang bongot tu!aish! tu yang terpaksa calit TESTER je kat bibir mungil ni! ah..peduli ape daku..TESTER pun TESTER la..janji lipstik GORGEOUS pnh tercalit kat bibir mungil daku!FULSTOP! ;p

tapi rasanya kalau hanya tampil cantik diluar tanpa ada cantik di dalam pun tak jalan jgk bukan? 

lagipun umi selalu pesan..

KALAU NAK CANTIK, BIAR DARI DALAM! ; )

dan Islam sendiri awal2 lagi sudah  menegaskan..

HIDUP BUKAN BERASASKAN KECANTIKAN SEMATA-MATA..

so??semua yang cantik kat dunia ni bukannya hebat pun!kan? lipstik, botox dan colagen bagai hanya hiburan manusia di dunia! bukan boleh bawak masuk kubur pun bila mati nanti! esok2 dalam kubur pun bukannya ditanya kau pakai lipstik jenis dan kaler apa kat dunia kan?! ; p

so tak yah lah terlampau obses dgn kecantikan wahai manusia! :)

p/s: cantik tak semestinya INDAH! ; )

12 comments:

xenom said...

nak mengorat bleh x>

little cart00n said...

xenom..
xboleh! ada boyfren!
phew~

liyana aziz said...

betul, nanti abg navy pelangkung.. muahahahhaha.. makcik... errrr, x pink sangat ke?? kikikikikiki.. mahal nok muncung tu.. =X

little cart00n said...

yana..
cantikla kaler tu makcik!!geram nok!!
tapi xde duit skrg, so,takleh la nk beli ag..:((

muncung tu jgn tiru haa...muahahha ;p

aMyErInAiMiE said...

uih!! muncung elie cantik!mmg leh sgt la klu join contest mulut itik yg kak pija dh wt.nnt elie wt tau!akak xtau akak dh tag elie ke x tp akk nk elie wt gk!hehe
akak dh wt dh tp set scheduled post.so nnt bile dh kuar..elie join k kontest mulut itik 2?hehe
akak love sgt lagu kt blog elie ni.rmentik!!

cEro said...

cantik ada makna yg luas..
kalo itu definisi elie, then stick to it...

mmg lumrah manusia suka akan kecantikan dan keindahan...
kan???

Alan said...

hi jejalan sini..awk dah chantek..so nak chantek camner lagi.

tfa_purpleclover said...

awwww that chipmunks!

little cart00n said...

kak erin..
hahaha..cantik ke muncung tu?
gedik la muncung2..
hahhaa..
ada time, elie join k.. ;P

btw, lagu ni amek feel nk wat stail ala2 Titanic ngn bf nnt!
wakakkakaka ;p

little cart00n said...

cero..
cantik tu mmg luas..
lain org lain pandangan..
n mmg semua org sukakan kecantikan!
elie juga begitu!
heee :)

little cart00n said...

alan..
elie comot!bukan cantik ;p

little cart00n said...

tpah..
chipmunks ada muncung ke?
hehehe