Thursday, October 28, 2010

DINASTI PUNCAK!

salam kalian.. : )

b4 apa2...daku nk jerit..

HEY..IM BACK!!!! YEEEHAAA!! : ))


selepas bergelumang dgn kertas2 test dan exam tempoh hari..ini adalah waktu yang sesuai untuk merehat minda dan memenatkan badan untuk SEMENTARA! hahah..yelah, xm still on! dan ada ag satu paper, tapi sementara ada gap ni, kata orang lebih baik mencergaskan diri kn? boleh jugak merehatkan otak yang sudah hampir 'mati' akibat kepenatan yang amat! hahahha..

dan kata orang, cara terbaik untuk melepaskan lelah di otak ialah dengan BERPELUH!

jadi apa kata kita panjat bukit??!! : D

 bala-bala tentera sedang MENUJU PUNCAK!! ; P

hendak panjat bukit di belakang puncak perdana bukan senang! nak2 lagi dengan keadaan diri yang sudah lama tidak berolahraga! haish! mmg agak pancit sepanjang perjalanan nak menuju ke puncak bukit! tapi mungkin juga disebabkan asyik berhenti di setiap tempat untuk bergambar sakan, maka perjalanan yang hanya mengambil masa 15 minit untuk sampai ke puncak bukit, menjadi 40 minit! hait!! ; p

 On The Way!

kalau boleh, hampir setiap perjalanan mahu merakamkan detik2 indah bersama rakan2 sekelas!hey2.. bukan senang mahu berpeluh dan panjat bukit bersama2..masing2 punya hal masing2 kn? dan bila dapat bergambar bersama, HARUSlah semua gila kamera! walaupun sedang melintas jalan! heee..dan mungkin sebab itu jugak antara punca daku cpt letih!muahahhahahhaha :D


walaupun hampir termengah2 mahu meneruskan perjalanan untuk ke puncak bukit, tapi berbekalkan semangat yang ada untuk 1st time panjat bukit di puncak perdana, akhirnya berjaya juga tiba di puncak bukit! wahh! hebat betul perasaan bila sudah sampai di puncak! : ))

YEAY!! da sampai!! :))

bila sudah smpai di puncak bukit, mmg teruja melihat keindahan alam dan dunia! terasa seperti dunia ini milik diri sendiri!*amboi!* hahahha.. dan mulalah nk berposing bagai kat atas tu dengan macam2 ragam yang ada! ahh..biasalah..remaja mmg tak boleh lari dari bergambar sakan! betul tak?! : p

 RAGAM! : )
 Them! : )

selain dapat  melihat matahari terbenam, sempat pula merakamkan moment indah dengan bergambar di batu-batuan besar yang menampakkan kami seperti berada di luar negara! bak kata seorang kawan..

KALAU TANGKAP GAMBAR THEN HANTAR KAT ORANG PUN, 
ORANG PERCAYA KITA KAT OVERSEA! ; p

 POSTER CEREKARAMA!  ;D

Sesungguhnya, berpeluh bersama mereka yang berada disekeliling bukan saja dapat mengeratkan silaturrahim, malah gambar-gambar yang cantik juga dapat dikongsikan bersama, walaupun hanya disimpan di dalam lappy! hehehhe... ;p 

 Girls in Need!! :)

Di saat moment indah sebegini, sekiranya tidak ada gambar-gambar yang cantik, semestinya tidak akan dapat diedit dan diuplod di dalam blog untuk tatapan kalian! dan sekiranya tiada rakan yang berusaha untuk mengambil gambar-gambar moment indah kami semua juga, kalian tidak akan berpeluang menatap wajah gembira kami bersama!hehhe..

dengan itu, sekalung ucapan TERIMA KASIH yang tidak terhingga kepada SHAH AMEERUL AIDEEN kerana sentiasa setia dengan kamera untuk mengambil wajah2 girang kami!hehhe..; ))
representing SHAH! : )

dan haruslah wajah2 semua masuk di dalam satu frame walaupun beberapa kali percubaan gagal! dan walaupun gambar yang diambil hanya untuk satu frame yang complete semua muka masuk melebihi hampir 30 keping! muahahhahha! ;p
ada saja cacat cela! grrr!! 

dan setelah bertungkus lumus dan perang lidah antara gadis dan jejaka, akhirnya...
:
:
:
:
:

TAAAAARAAA!!!!

lengkap semua! *even AG slek!* hee : D

wah..mmg bahagia bila dapat melepaskan lelah dan penat untuk sementara bersama rakan2 sekelas! terasa indah dan hebat bila dapat melakukan sesuatu dengan mereka yang sedia hebat! : )

tapi alangkah lebih bahagianya jika semua 19-19 orang dapat turut serta memanjat bukit di puncak perdana untuk kegembiraan bersama! : |

ah..ini  bukan masa untuk bersedih wahai Elie! mari senyum kembali kerana daku sudah berjaya mendaki bukit yang seribu kali lai rendah dari Gunung Everest dan bpe ketinggian dari aras laut juga daku tak tahu..hahha..yang daku tahu, daku sudah sampai di puncak Bukit T*T*K!! hOyeah!! *senyum sampai telinga!* muahahhahha :))

HEBAT! : )

Pasni daku nk cuba panjat bukit kat area Ampang pulak! mana tau pasni boleh naik Gunung Kinabalu pulak kan?silap aribulan, nama masuk MALAYSIA BOOK OF RECORD! hahhaa...arh..berangan sudah kau Elie! *BOOOO* heeee..

p/s: dulu daku salu panjat pokok petik buah jambu kat dpn umah! : )

30 comments:

Hanz Lee said...

bestnye korang...hehe

little cart00n said...

paan..
apasal ko tak join?!

Hanz Lee said...

ada komitmen lain...haha

little cart00n said...

paan..
ahhh..kau g karok ngn ez n abah kn?
cet!!karok tak igt dunia la tu!muahaha

cEro said...

wah elie,
mcam best je tmpat tu...
yg paling takleh blah,
poster cerekarama...
hahaha

little cart00n said...

cero..
best2..hahha..
poster tu leh dpt award tao!
hahah

si karut. said...

tak ajak. huhu

muhamad ezham said...

jeneh tak ngajok.
haa

little cart00n said...

amar..
ko pergi ke kalo d ajak pun?

little cart00n said...

ejam..
ko mcm bukan muka nk pnjt bukit je..haa

SyafiQ Bleszynski said...

panjat gunung ke sesi bergambar..banyak giler gambar..huhu
nice one!!!!

little cart00n said...

syafiq..
sambil menyelam minum air! :)
thx btw..hhehe

RAFHAN ~peace~ said...

semoga sukses utk paper yg terakhir. aku final exm baru nk start mggu depan..

tfa_purpleclover said...

bukit katne ni elie??

Aimi Amira said...

aku tengok gambar individu yang kat batu tu macam kat gurun adalah.

haa, nak bergambar semua ada ... mmg boleh bawa gaduh.

liyana aziz said...

at last, ada shah! muahahahaha.. mesti dia senyum2 kan mention nama dia.. kikikiki.. credit utk tuan kamera jugak.. huahuahauahah

Azizi Dain said...

saya senyum seorang bile tegok post ni.xtaw sebab gmbr or ayat.best2.akan ingat moment ni.jangan setiap moment bergmbr! he...thax!len kali bkit len plak yek

Azizi Dain said...

lagisatu,jgn buang gmbr taw.nnti ade mse AG nak.even sampai next sem.he...

little cart00n said...

rafhan..
hahaa..thx!
gudluck jugak utk paper ko yg bakal bermula nxt week! :)

little cart00n said...

tpah..
bukit kat belakang puncak perdana!
jom naik!heee

little cart00n said...

aimi..
gurun tak gurun, janji dpt snap gmbar kat situ!hahahha

mmg2..nk2 lagi ko ngn ag..gado sakan! ;p

little cart00n said...

yana..
for sure la! kalo xde shah, gmbar semua tak menjadi!heee

little cart00n said...

ag..
hahhaa..comel kan gmbar2 tu?
best moment la! tp lagi best kalo semua dak2 kelas ada kan? ;(

little cart00n said...

ag..
nnt collect kat aku gmbar2 naa...
simpan wat kenangan..heee

Daffien88 said...

waaaa..banyak syiok yeeee

bspotgurl said...

gambar shah kat atas bukit tu sangat cantik panorama nya

Nana Eddy said...

wah.. nice photos...

btw, all the best for your exams!

little cart00n said...

apan.
mmg syiok! :D

little cart00n said...

bspotgurl..
tau xpe..credit to camera elie!
hahahha ;p

little cart00n said...

nana..
hahah.thx ya..
credit to shah atas semua gmbar2 :)