Sunday, October 10, 2010

CONGRATULATION NODDY! ;)

salam kalian..; )

Menemankan kekasih hati pada hari konvonya sangat2 menyeronokkan! nak2 lagi bila 1st KONVOKESYEN UPNM! daku plak bernasib baik dapat masuk ke dalam dewan sambil melihat noddy naik ke pentas, lengkap berjubah merah dan mengambil sijil di hadapan Agong, Sultan Mizan Zainal Abidin.; )

Apabila melihat dia di naik ke atas pentas di depan mata, OWH! perasaan itu sangat HEBAT! ; P


masakan tidak?sejak dari awal lagi, bila diajak untuk ke konvonya, daku sudah berkobar2 mahu menemankan pujangga hati itu..hihi..tapi plan untuk pakai baju kurung putih seperti entry yang lepas, terpaksa dibatalkan..maka daku sarungkan saja kurung PINK di badan dan cekak bunga di kepala! ;p

niat di hati untuk membeli bunga untuk hadiah konvo noddy, terpaksa dibatalkan juga!memandangkan terpaksa menunggu ABANG MAT (abg ipar noddy) selama satu jam untuk bawa daku ke KEM SUNGAI BESI! : | 

daku lihat jam di tangan sudah bergerak laju sehingga jarum menunjukkan angka 8 pagi!argh!peluh sudah menitik di dahi! matahari mula mengeluarkan sinar pagi.. nasib baik kesabaran daku hari ni tinggi..dan hasilnya, daku dapat pas jemputan dari ABG MAT bg membolehkan daku masuk ke dalam dewan untuk melihat noddy mengambil sijil secara LIVE!! yeay!! : )


sampai2 UPNM, nampak para graduan sedang berbaris di luar..mesej dari noddy yang menyuruh daku berjumpa juniornya untuk mengambil camera xdibalas2 disebabkan bas yang membawa tetamu ke dewan terpaksa memberhentikan tetamu di bawah bukit. Kami terpaksa mendaki tangga yang bpe anak langkah saja sudah membuatkan daku tercungap2!tinggi gile! daku dgn baju kurung dan wedges, berjalan penuh gemalai..dan...fuuhhh..nasib baik xterpelecok!!! kalo x, malu askar2 UPNM tgk.. heee...:D

majlis yang bermula dengan segala ucapan dari VVIP, membuatkan daku menguap beberapa kali! ada masanya daku terlentok dengan sendirinya..mujur tak buat PETA DUNIA!hihihi..bila sudah sampai masa noddy naik ke atas pentas, oke..GET READY dgn camera di tangan..dan HAMPEH!! jauh dari sasaran..dan gambar gegar!! grrrr!! : |

jadi terpaksa menunggu majlis tamat untuk mengambil gambar di perkarangan dewan saja..huhu..

kawan noddy yang tolong snap gmbar ni kata kami SWEET!! ; )

jubahnya garang warna MERAH!

Navy Boy! ; p

bergambar di luar dewan dengan matahari yang terik membuatkan daku berkuyup dengan baju pink tu..mekup sudah confirm2 cair! comot sudah kau Elie!muaahaha..ah..pedulikan! masih lagi mahu bergmbar dengan noddy dan menjadi jurugambar tak bergaji kepada graduan2 UPNM! (",)


wah..sangat seronok bila dapat bertemu dengan rakan2 noddy di sana..sempat juga bergambar bersama mereka... : ) melihat mereka bergembira di hari konvo,pastinya menyenangkan hati! haruslah mereka bangga bila sudah dapat menghabiskan study di UPNM..lepas ni, noddy mungkin boleh tersenyum sampai telinga kn2? hey..jangan igt daku xtau macam mana teruknya PT kalian semua di sana! hahahha..

waktu makan pula adalah sesuatu yang ditunggu2..perut mmg bergendang gendut tali kecapi! sedang enak makan nasi berlaukkan kuah lemak ayam dan gulai nangka, ada seorang kawan berkata..

BUDAK SEKOLAH KE NI ? 
 MUKA MACAM BUDAK SEKOLAH JE !

dia kata daku budak sekolah?! 

HAISH! : |

bila sudah berjumpa, pastinya mahu meluangkan masa bersama2..daku dan noddy bergerak ke CONVO FEST yang dilakukan di perkarangan UPNM..di situ jual macam2..rata2 junior mereka yang menjalankan sesi menjual..wah..berjalan bersama noddy disebelah junior, mereka memanggil dia sebagai TUAN!*malu!*..boleh pulak daku ter cam seorang dua yang daku kenal kat situ..hihi..owh..ttbe terjumpa juga dengan KAK ERIN..kecik molek je orangnya rupenya.. nice to meet u sis : )

apa2 hal pun, CONGRATS utk NODDY!! kamu mmg hero daku lah!!hehehe..
 U re my HERO!! <3
CONGRATS kepada semua graduan UPNM juga..
lepas ni kalian bakal bergelar PEJUANG negara! : )
Their Hepi moments! BALING!! ;P

Semoga Noddy dan rakan2 akan menjadi WIRA dalam menjadi pejuang MALAYSIA! ;))
 i HEART u! <3

**gambar ada byk lagi di kamera noddy..nnt daku update oke?**

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

TUNGGGUUUUU!!!
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

sebelum pulang, NODDY beri daku COUPLE KEYCHAIN! 
satu bentuk SAUH..satu lagi bentuk WHEEL..Noddy pilih SAUH..
diberinya daku WHEEL
sbb katanya SAUH macam POPPYE! : P

mine! : ))

Congratulation and Thank You again,
SAYANG! <3

p/s: WHEEL itu ada maksud utk daku sendiri : )

20 comments:

tfa_purpleclover said...

damn jealous. so sweet =)
congrats mirul.

pst: ili, ko sangat sweet =)

aMyErInAiMiE said...

hehe.igtkan xknal sape td. :P
akak nmpk time korg tgk2 keychain sauh n wheel tu lg..tp jauh sgt nk tgur.hehe.bile dh dkat baru kaco2.hehe.wt2 nk air padahal perut dh kembung sbb dr kol 10pg akak ade kt sane jln2 jela.bkn bf akak konvo pun td.hehe.
oh!akak dh agak dh mesti elie trus update ni kn?hehe

sure bangga gile3456 kn?hihi..akak time konvo bf akk, akk malas nk masuk dwn sbb tkot sejuk.hehe.dok luar lg best leh belikan bunge.hehe

anyway..akak ske gile gmbr dorg baling topi tu.hehe.wpun bju jubah nye mcm unik tp..ok la tu dr xde ek?;p

nnt turn elie plak!;)

lan_ax said...

sweetnyer.. blog ni pn nice sgt.. suka tgk grafik kt header tu (3D)..
http://www.duitlama2u.blogspot.com/

cEro said...

tahniah kpd noddy...
dh sgt dekat dh dgn umah aku...
btw, korg nmpak sweet...

ooh, apakah nama penuh noddy?
tak salah aku ade senarai nama bdak2 UPNM konvo dlm paper ahad, kan???

little cart00n said...

tpah..
nnt aku gtao dia ko kirim congrats k..
hahaha..aku comot da time tu..panas gile!hee
btw..jgn jeles!nnt time ko g konvo army plak! hihi

little cart00n said...

kak erin..
time noddy ajak elie g fest, mmg da agak akan jumpa akk..hihi..

jubah dorang terang bnor kalernya!ahhaha..

btw, smlm mmg fun! nnt nk soh noddy g convo elie plak! :)

little cart00n said...

Ian_ax..
hihi..thx ya bro..
katun tu macam elie!hahaha

little cart00n said...

cero..
nnt elie kirim congrats kat noddy dr bro..:)

ada2 nma dorang dalam papaer ahad..carilah..PEGAWAI KADET AMIRULNAIM BIN OTHMAN :)

aMyErInAiMiE said...

hehe.yeke?huuh..fun?mestilaa..konvo ksygn kte lak tu.wpun xbest pun leh jd best! hehhe.tu la..suruh2! tp klu dorg kene sailing time tu..sabar2 jela ek?adat la kte klu dh bekawan ngn armed forces ni..;p

Daffien88 said...

tahniah la pada pihak lelaki ye...hehehe.....mesti best dia convo ade speacial teman dia kan kan kan...hahahaha..nanti nak buat mcmni gak la

liyana aziz said...

haish, mahu carik abg atm jugak laa... hahahahahahahahahhaahhaahahahhaahah..
congrats abg noddy.. =p

koboys said...

heeee..tq by sebab datang..i love u sooo much.sory kne tgu abg mat lame2.hehe...tq 4 everything k..

nnt komisyen dtg tao..jgn xdtg.hehe

little cart00n said...

kak erin..
hahaha..kalo dorg kena sailing time elie convo, meraung la elie!muahaha..

little cart00n said...

daffien..
hahaha..best2..
t g la ikot teman istimewa tu time convo..support..:)

little cart00n said...

yana..
bluekkk!!hahahha..
setia pada cik yus sudey! ;p

little cart00n said...

syg..
hahha..xpe..ckp kat abg mat thankz tlg amek n anta kan cyg..:)

i'allah..ada rezeki, cyg g tgk syg kmsyen..nk tgk by pakai pedang! :)

i love u soo much bucuk! <3

aMyErInAiMiE said...

tu la pasal!! hehe..tp nk wt cane kn..xpe la ek?ek? :P

koboys said...

hahaha..tq bnyk2..by on9 bgtao la syg ek..syg nk email gmbar2 kat by.hehe..ok?

little cart00n said...

kak erin..
xpelah kot..waaa!!

little cart00n said...

syg..
cyg da dpt gmbar dr by!thx bucuk!
xoxo ;)