Monday, September 6, 2010

WAKTU BERBUKA = WAKTU BERSAMA FAMILY!

salam kalian..:)

wah..masuk hari ni, sudah genap 3 hari daku xbukak lappy..sbb?

KEMALASAN TAHAP GABAN!!

hahaha..mcm la xde bnda nk cite kat kalian semua kn?tapi kalo da penyakit M tu datang buat serangan bertubi2, mmg daku xleh nk buat ape lah..lappy kesayangan daku ni akan terkurung dalam karungnya smpai penyakit M tu da penat nk buat serangan hendap kat daku!muahahhaha..:D

btw..ari sabtu lepas, daku berbuka puasa bersama mereka yg bergelar FAMILY..:)..awal2 ag umi sudah bg warning, jgn buka luar dgn org lain sbb umi da book tempat untuk buka satu keluarga..hee..daku yg sudah diajak Noddy utk berbuka bersama di Damansara bersama teman2 terpaksa menolak secara baik memandangkan perlu mendahulukan permintaan umi..*daku anak yg baik bukan?*heeee..

jadi, plan umi untuk menghimpunkan kami satu keluarga bergerak lancar!:D..sabtu, jam 630 petang, kami sudah bergerak dari umah untuk ke SRI CEMPAKA, MALURI,..daku dgn terkial2nya xtao nk pakai bju ape,siap2 mandi, terus jelah sarung baju kaler kuning yg sememangnya kulit daku xmasuk LANGSUNG dgn kaler kuning!!hahahha..

ELIE xsuke KUNING!!!

dan ari sabtu jugak, bawak si kecik NOUHA berbuka sekali!*sibok je adik kecik ku itu!!*heee..
OMG!!otw pergi maluri, budak kecik ni mulutnya bising macam bertih jagung baru nk pecah!!*BOOOOM!!!*hahha..rasanya kalo x pasang radio pun, da oke..sbb, kami terpaksa melayan budak yg sudah pandai ckp ni...huhu..sepanjang jalan dia dok POT PET sna..POT PET sini..lama2, daku pun surrender sbb mulut dia sgt teror berkata2..hahhaha..

 the GIRLS! :)

 yg tgh tu..mulut macam MAK NENEK!!

 dik..pahal mata ko STIM?heehe..

oke..sampai2 SRI CEMPAKA..waktu berbuka masih belum masanya..jadi,sambil menunggu azan kedengaran, terpaksa tgk pengunjung non muslim makan dulu..dan yang 1 st sekali makan mestilah budak kecik bernama NOUHA!dia xpose!!hahaha..

 APA TENGOK-TENGOK?ADA HUTANG?

i makan dulu..i x puasa!!:P

EVERYONE JANGAN JELES!:)

 PERHATIAN YE..yg kuning tu OWNER blog ini!!:D

xpenat melayan daku dan kakya, umi mmg hebat sbb dapat melayan si kecik tu!:)

 my lovely umi n abah :)

owh..ari tu juga kami ada tetamu undangan..hee....umi ajak boyfren kakya,ABANG AMER berbuka sekali..rasanya sesi kenal mengenal kot..heheh..*nk jadi menantu umi bukan senang!*hihih :p

 kakya n her boyfren!*i jeles oke?noddy i xde!!*:(

daku bgtao noddy abang amer ikot berbuka..dan noddy jeles..hee..katanya..

ALA..XACI..ABANG AMER ADA, SAYANG XDE PUN..:(

ehhehe..oke2..stop!kita sudah lari topik nampaknya!*booo!*hehe..mari sambung cerita!

bile sudah tibanya waktu berbuka..mari tgk ape yg daku makan!!!yeay!!MAKAN TIME!!!:D

 time 4 SUSHI..:)

 elie xsentuh pun sushi kaler2 tu..pelik je rasa..hahha

ini cukup ZAT oke?

 n the desert!!!

bile sudah makan dgn kenyang..take 5 sekejap untuk maghrib..selepas melepaskan BURPPP yg panjang,baru sambung makan!muahahhaa...kalian jangan ingat daku kecik, perut daku pun kecik!hehehe..daku sememangnya kuat makan!!*jgn salahkan umi yg mengandungkan daku!*hehehhe..

 mcm mana nk maintan berat kalo asyik makan je?hahha..

bile sudah kenyang, baru berhenti makan!hehee..dan perut sudah penuh, maka perlu menurunkan segala kekenyangan oke?kalo x, akan menjurus ke arah KEBUNCITAN BERGANDA!!heeee..aktiviti terbaik untuk menurunkan segala isi2 perut sebelum perut ke DEPAN ialah..melayan si kecik nouha!adoi!!!

 peacee!!!:p

 budak kecik tu GEMOK!!!

 kalo bergambar bersama, mesti muka dia akan OVER dari daku!!

saya nakal..xnampak parut kat dahi saya?hehe

dan sememangnya waktu berbuka dgn keluarga sgt daku nantikan sbb dapat berkumpul bersama..daku ni da lah susah nk balik sbb kebizian di U..dan sbb tu jugak kalo dpt bukan ngn family, daku makan banyak!!muahahha..kata org melepaskan GIAN!!heee..

jadi kalian semua..bulan puasa bakal berakhir..dan raya bakal menjelang.SYUKUR, daku sudah berkali2 dapat berbuka bersama keluarga..bagi kalian yg belum pernah berbuka bersama keluarga tersayang..rajin2kan lah diri untuk berbuat begitu..sememangnya bulan puasa adalah bulan mulia yg patut kita tingkatkan amal ibadat..tapi jgn lupa juga bahawa..

MENDAHULUKAN KELUARGA JUGA SATU AMALAN MULIA..:)

p/s: keluarga sentiasa nombor SATU!

4 comments:

hamzah ian said...

alahai kiutnye ko ni.. hahahaha

little cart00n said...

hamzah ian..
elie comot la..mana cute..heee

koboys said...

lady in yellow?haha..by xpnah pkai yellow.pelik.hahah

tp maintain cute.hehe

little cart00n said...

syg..
tulah..xsuke pakai kuning sbb nmpak xcantik!
tp cyg mmg sentiasa cute even dalam kaler ape2 pun..kn2?
cyg tau!ehhehe:D