Monday, September 13, 2010

TIME FOR FANTASY!!

salam kalian..:)

RAYA BELUM ABIS, ASIGNMENTS SUDAH KACAU! : |

tau x asgments daku sangat banyak sepanjang cuti 2 minggu utk berhari raya ni?!smemangnya cuti kali ni adalah cuti sementara utk bergembira, tapi asgment tidak pernah bercuti dari daku!!dan sememangnya sepanjang berhari raya ni, daku sangat serabut dgn segala asgment yg diberi lecturer!kacau mood daku tau!!GRRRR!!!! :S

Sbgai student penulisan seni layar, kami belajar bagaimana utk membuat skrip dari berlainan genre!dan sebelum bercuti hari raya, kami sempat diajar ttg genre FANTASI! dan asgments kali ni memerlukan daku berfantasi untuk membuat skrip!semua boleh bygkan macam mana daku berfantasi ttg org yg tersesat di angkasa lepas, masuk ke planet lain, terus jadi ALIEN?!haih!!mmg tidak lah!!!sememangnya FANTASI bukan style daku!heee..:p

dan bile disuruh mencari idea utk genre fantasi, daku mati akal!!cite ape nk buat pun daku xtau!!mencari idea pun satu masalah besar gak!igt senang ke nk cari idea?kalo dah sampai tertonggeng2 daku kat umah ni, sape nk jawab tu?haih!!

bile berkata ttg FANTASI, filem yg pertama melayang dan menari2 dalam kepala otak daku is..

ALICE IN WONDERLAND!


filem yg mengisahkan Alice yg jatuh ke dalam lobang rabbit dan kemudian termasuk ke dalam dunia WONDERLAND, dunia yg penah disinggah nya 10 tahun lepas tapi xigt akan kejadian dlu..
hurmmm..macam seronok kn?tp its hard oke!!yelah, nk pk pasal kisah dulu kala da satu masalah..nk tambah lagi dgn jalan cerita yg perlu berfantasi..lagi la daku mati akal!!then, daku xtau pape pun pasal filem ni..dgr2 cakp org je!*macam siut kn?*hee...dan persoalan sekrang, macam mana daku nk buat cerita fantasi macam ni sedangkan daku xtgk lagi cite tu!!haih!

cancel nk amek idea ALICE IN WONDERLAND!daku beralih ke filem yg kedua..

PETERPAN!


Woo..cite ni best siut!!daku khatam bpe kali da cite ni!sebab hero dia HENSEM!hehehe..then seronok tgk si Peterpan tu terbang sana terbang sini, selamatkan si heroin!Thinkerbell tu kiut gile! kisah cinta dgn si heroin pun sweet je!tapi ending sedey sbb dia sorg2..dan seingat daku,si hero filem ni, JEREMY, xboleh sedeh, sbb kalo dia sedih, dia akan jadi xkuat!haa..mybe msj yg dia nk smpikan is..LIVE MUST BE HAPPY!:))..
ada bagus jugak kalo daku amek idea dari filem ni kan?boleh terbang2 gitu!hehe..

kalo kata ttg filem fantasi, HARRY POTTER pun  fantasi kn?


filem harry potter semuanya ttg MAGIK!mmg bagus kalo nk buat cite ttg DUNIA MAGIK, sbb ia mmg sah2 fantasi..mana ada dunia magik kn dalam kehidupan realiti ni?kalo ada, rasanya dunia ni da tunggang terbalik!yela, kalo da semua org sibuk nk buat magik, walaupun dgn hya petikan jari!ceh!!dan kata org,magik hanyalah satu trick or tektik untuk memperdayakan org..means sume org yg penah tgk magik da kena tipu la ye?hurmm..musykil!tapi kadang2 seronok jugak kalo dapat tgk org buat magik dpn2 even tau tu sume tipu belaka...dan daku pun japg jadi lah ala2 JAKUN gitu!muahhaha..:D

kadang2 pernah jugak terpikir nk buat cite ala2 filem CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY!


daku tgk dunia fantasi dalam filem ni sangat2 indah!mewah dgn gule2..chocolates dan colourful!n bile tgk cite ni, terpikir gak.. alangkah seronoknya kalo daku kat dalam tu..n alangkah bahagianya kalo dunia realiti sama macam dalam filem CHARLIE AND THE CHOCOLATES FACTORY..dapat hidup dalam dunia yg serba MANIS, siapa xmahu kn?!kalo ada yg xsuke hidup dalam kehidupan yg serba MANIS macam GULA-GULA KAPAS, sila pergi jumpa DOKTOR!:))

kalo beralih ke genre fantasi tapi unsur ganas sket pun best jugak!daku pnh cube2 nk buat skrip yg ada unsur ganas ala2 manja la konon!macam cite PIRATES OF THE CARRIBBEAN!


dulu masa daku tgk cite ni,daku xsuke..sbb cite lanun!lanun mana wujud da zaman sekarang ni,kn2?!tapi bile baca2 paper, rupenya ada ag org hidup sbg lanun kat dunia ni..heee..sudah silap tafsir la nok!!ngeee~~
mule2 tau wujudnya cite macam ni, daku pk..PE KEJADAHNYA cite lanun?!!CONFIRM tak masuk akal!tapi bile da masuk u, baru tau rupenya ini lah namanya FANTASI!!hahha..kalo nk wat skrip macam cite ni, best gak..sbb zaman sekarang da xde org berani wat cite lanun..sbb lanun mana pnh dapat publisti gempak mcm cite artis bercinta or berkahwin..tak pun bercerai!!kn?heee..:D

tapi kalo wat skrip cite macam ni, daku kena bayangkan muke heronya HENSEM..GAGAH PERKASA..SMART..!macam ORLANDO BLOOM! :)

 KACAKnya!! :p

hee,.silap aribulan, daku pun boleh tergoda dgn kekacakan watak daku yg xwujud tu!eh..tapi okey gak kalo tergoda pun..kata FANTASI maaa!!hahahhaa :p

btw..skrg tgh berperang dgn mental dan fizikal ni!daku da bpe ari tdo lambat, cari idea yg ntah bile nk jumpe! sakit mata..sakit otak..sakit kepala pikir cite FANTASI ni!!!grrr!!

kalo kalian ada idea cite fantasi nk gtao daku,mari2lah share!!kalo xbyk, ciput pun jadilah la labu~~

oke semua..kita jumpa dalam entry lain ye!daku mahu sambung melayan minda nk berfantasi sebentar!hee..doakan daku dapat idea cite fantasi malam ni jugak ye..cepat daku leh mule tulis skrip! :)

ITS TIME FOR FANTASY, ELIE!! :D

p/s: daku Google poster filem PETERPAN, kua pulak muka si ARIEL PETERPORN!cett! :S

12 comments:

tqa.awesome said...

cool =.=
mesti best kan belajar.
macam enjoy je :)

little cart00n said...

tqa..
sure punye!hehe..
tp pecah otak gak kadang2..:D

koboys said...

aiyak.xbole2.xboleh ariel peterpan ok?

little cart00n said...

syg..
xmahu pun peterporn tu...huuu

Hanz Lee said...

byk sgt arr ass9ment nie...
cane eik? nie bru fantasy lom noir tue lg...adoii!!!tension
btw lagu jeslina hashin nie best...haha

little cart00n said...

paan..
ko tau xpe..
aku ni da ttonggeng2 kat umah cari idea nk buat bndalah ni!grr!
hahha..ko layan jiwang gak ek?hehe:p

si karut. said...

panjang nye.
tak penat ke?

little cart00n said...

amar..
ape yg panjang?-.-

hentakbelipat said...

kalau ai nk berfantasi mmg mase pagi2 kat dalam bilik temenung..boleh bantai 30 minit punya fantasi

little cart00n said...

hentak belipat..
owh..time tu mesti baru bgun tdo, muke penuh ngn air liur basi..kn2?
i tau da!!hahha

Pinky Pixie said...

slmat berperang dgn asgmnt.. agaga,

little cart00n said...

Pinky pixie..
sedang berusaha!thx babe! :)