Wednesday, September 8, 2010

JALAN TAR..SOGO DAN PAVILION..

salam kalian..:)

da byk kali daku terpikir untuk membeli belah dgn kekasih tersayang..tapi selalu je xdpt shoping disbbkan noddy yg kebizian dgn segala kerjanya di Lumut dan daku..hanya setia menanti untuk berjalan sakan bersama!tapi semalam..bila cuti2 masing2 sudah bermula..kami ape lagi?

BERONGGENG ROKIAH LAH DI KUALA LUMPUR!! :D

noddy mahu beli baju melayu yg baru..dan bershoping raya..mana lagi tempat untuk bershoping time2 raya ni  kalo bukan di JALAN TAR..kan2?jadi 1st destinasi kami utk bershoping ialah JALAN TAR!:)

plan asal untuk keluar  ke JALAN TAR dgn menaiki kereta terpaksa di batalkan..jadi seperti biasa, kami bertemu dgn menaiki LRT sje..bertemu di STESEN BANDAR TASIK SELATAN, bergerak ke BANDARAYA untuk ke JALAN TAR..*daku tgk noddyku sudah gemuks!*hehehe

sampai di JALAN TAR..nasib baik cuaca xpanas sgt..jadi dptlah kami beronggeng rokiah tanpa perlu berpayung sakan!haha..*xpenah dibuat org, g Jalan Tar dgn payung bagai!*boooo!!heheh..setelah menyelit di setiap celahan org ramai yg sibok turun bershoping,dan setelah singgah di setiap kedai yg menjual baju melayu, akhirnya kami berjaya membeli sehelai baju melayu lengkap siap dgn samping dgn harga yg murah!:))

baju raya noddy kaler BIRU, sme dgn Elie!!:D

lepas berjaya membeli baju melayu noddy yg baru..kami pusing2 JALAN TAR utk mencari kueh raya..tapi malangnya, disbbkan ramai org yg membanjiri JALAN TAR semalam, hasrat itu terpaksa dilupakan..daku baru terpikir nk beli serunding ayam untuk makan di rumah!huwaaaa.. :'(

destinasi yg kedua selepas JALAN TAR..ialah SOGO!! memandangkan jeans lama daku da lusuh abis,daku nk gk beli jeans baru..heee.dan noddy mahu beli sedikit barang utk diri dan ayahnya..jadi ke SOGO untuk smbung shoping!!yeay!!n nasib baik jugak smlm kami shoping time WEEKDAYS..kalo pergi weekend, CONFIRM ramai orang!!and thank god smlm dpt la beli jeans n beberapa helai baju jugak walaupun org xramai sgt mcm semut..cume ada lah mcm ulat juga..heee..:D

Abis sje shoping di SOGO, jam sudah menunjukkan angka 4 lebih..kami perlu pikir untuk berbuka di mana!aiseyh...ini yg susah!!sbb? masing2 xtao nk makan di mana!huuu...sbnrnya kami sudah lama mau ke bazar bersama2..tapi masing2 xtao kat mana ada bazar yg senang pergi dgn senang balik!jadi, xdpt lah kami ke bazar seperti yg diimpikan..:'(

destinasi seterusnya, PAVILION!sbb kami rasa kat Pavi mudah untuk mencari tmpat makan!dan makanannya sume sedap2..xmacam TS..opsiii!!!*kalo ada org kuat TS di kalangan kalian, SILA JGN MARAH DAKU!!*heee...

bergambar dulu di entrance PAVI!:D

adakah daku sudah kurus?*perasannn!!!!*

noddyku sudah gemuks!hehe

 weeee!!

menunggu waktu berbuka tanpa membeli ape2 di PAVI sangat memenatkan dan membosankan!tambahan bulan2 pose ni, dgn tekak yg kering dan kepenatan berjalan di JALAN TAR dan SOGO amat2 menduga keimanan dalam diri ini!!tapi ikot kata hati..

SABAR ITU SEPARUH DARIPADA IMAN!:)

jadi sementara menunggu waktu berbuka puasa, kami hanya berjalan saja di Pavi sambil duduk2 melihat ragam org kota!pantang ada tempat duduk, pasti kami berhenti dan melepaskan lelah yg panjang!xboleh blah..daku sempat melelapkan mata dan membina peta dunia di sisi noddy!muahahahhaha!!:p

3 gambar di bawah ialah ketika kami kepenatan!

satu..

dua..

tiga..

dari pukul 4 hingga 6 petang, hanya berjalan dan membuat taik mata,..mmg best la!hahha..bila angka di jam tangan menunjukkan waktu 6 petang. kami ke FOOD COURT utk reserve tempat!yes!ada tmpat duduk utk 2 org!hehehe..tkutlah kalo ramai org nk buke kat PAVI kn smlm?hee..jadi bile sudah dpt tmpat duduk, xtao nk buat ape..waktu berbuka pun lambat lagi..jadi..sesi membuka hadiah la gamaknya!muahahhaha..*muke xmalu..suruh noddy bukak hadiah dpn2!*hahahha..:p

dia xpandai bukak pembalut adiah!abis dikoyaknya pembalut daku!!:'(

nampak senyuman itu?tandanya ape ye?:))

kalian masih igt kotak hadiah yg daku bg pada noddy dlm entry NOTIS DI HARI JADI NODDY? kalian tau ape isi di dalam nya?hahhaha..msti xtao kn..sbb daku xcite pun pada kalian!heee..mari lihat ramai2 ape isi kotak hadiah tersebut!:D
:
:
:
:
:

TARAAA!!!

dia perlukan wallet,jadi daku belikan dia satu set sekali gus!senang!!:)

yes!!noddy suka!!yeayy!!puas daku pikir ape nk bg pada buah hati pengarang jantung tu!akhirnya dapat beli, dan noddy suke!wee!! :))..oke2..bile jam hampir pukul 7, kami sudah bersiap sedia untuk membeli makanan berbuka..dan ape yg kami makan utk berbuka semalam?

mine is SALTED CHICKEN WIF RICE!

noddy makan 3 TRESSURE BEEF WITH NOODLES!:)

dan selepas makan,kami singgah di TIMES SQUARE sebelum balik ke rumah masing2 sbb noddy nk beli sesuatu..wah..berjalan malam bersama kekasih tersayang sgt seronok rasanya!heee..dan b4 balik, dia ada bg daku adiah utk hadiah birthday daku!hehe..tp nnt daku cite dalam entry seterusnya k? kalian perlulah terus setia membaca entry dari daku! :)

I HAD A REALLY GREAT DAY WITH MY SAYANG YESTERDAY!
THANKS TO NODDY 4 THE HAPPY DAY!
I LOVE HIM SOO MUCH TILL END OF MY LIFE!<3

i love u soo much sayang!<3

p/s: xoxo to YOU!

6 comments:

lyadyana said...

comel je korg dua niyh ;)

little cart00n said...

lyadyana..
haha..kami comot la lya...:)

koboys said...

haha..semestinye ili comel.haha

little cart00n said...

syg..
ili comel..mirul comot..
kan2?muahahha:D

enyheartsdiamond said...

syoknya shopping! :D

little cart00n said...

eny..
mestilah!sbb ada noddy!hehe