Thursday, September 30, 2010

GERAK KHAS!

salam kalian..:)

daku bukak blog kawan2, rata2 mereka semua publish entry menegenai keserabutan dgn ASGMENTS! sama jugak daku! semua tgh serabut...minggu ni semua kena hantar, mmg confirm istilah SERABUT akan menari2 dalam kepala otak budak2 writing sekarang ni..haish! ;(

oke..pagi tadi..

daku ke kelas SCREENPLAY..bincang tentang skrip yg daku hasilkan utk asgment.. genre skrip yg daku buat ialah THRILLER.. kalo sebut pasal thriller, sesebuah skrip perlu ada unsur SUSPENS, MISTERI dan KEJUTAN..dimana kalo cite tu xde bunuh2, pistol atau senjata bagai, memang tak sah..itu bukan THRILLER namanya..


skrip daku pasal seorang penyiasat..konon2 nk wat cite ala2 cite SEVEN..ala..cite yg BRAD PITT jadi investigator tu..


sbnrnya baru tgk cite ni dlm kelas GENRE STUDIES, tu yg dapat ilham..konon2 nk wat cite daku tu suspen2 manja lah..ceh!!btw, cite SE7EN mmg superb! daku tgk leh jerit2 ag walaupun xtao nape..hehe..kalian yg minat cite2 penyiasatan  mcm ni, mana yg belum pernah tgk, try la tgk cite ni..daku boleh kata cite ni bagus utk dibuat rujukan..walaupun GELI!!

oke..sambung entry daku dlm kelas td..

lepas da bincang mana silap skrip daku bagai, lec seperti biasa akan bgtao mana kurangnya UMPPHHH dlm skrip studentnya..dan ttbe dia komen skrip daku dgn kata2 macam ni...

SAYA BACA SKRIP AWAK,
MACAM SKRIP CITE GERAK KHAS PULAK!

**MAYBE skrip daku 'keras' @ 'skema'?**

dan daku..seperti..

GERAK KHAS??? OMIGOD!!!

Seigt daku, da bape tahun daku xtgk cite GERAK KHAS..last mybe masa sekolah rendah..macam mana pulak skrip daku leh jadi macam cite tu??rasanya da berzaman daku tertinggal episod cite polis tu..HAHAHHA ;P

dan bila bercakap ttg GERAK KHAS, daku terus teringat kat misai A.GALAK!


JANGAN MARAH YE, CIK MISAI! ;))

haish,,igt kan bile skrip da antar, da boleh bersuka ria..dah tu lecturer kata skrip daku mcm cite GERAK KHAS, mmg confirm lah kena tambah skrip lain!!hasih!!! dan takleh blah, mata SURE akan jadi mcm mata PANDA!..;((

KUSUT..KUSUT!! T_T

p/s: dulu daku siap hafal lagu GERAK KHAS bai!! :)

10 comments:

Daffien88 said...

mak aih..nak buat mcm citer penyiasat betoi ja..bagus bagus..teruskan usaha tao..lepas ni citer pe jadi kat entri ni tao..nak tao perkembangan citer ni

tfa_purpleclover said...

gerak khas??? hahaha xpe2, bole baiki ag =)

Hanz Lee said...

haha. baik tuan saya akan laksanakan.
kira okey lah tue dr aku...ini cikgu farhan bukan eman...haha

cEro said...

skrip macam gerak khas??
adakah itu pujian atau???
hehehe

Marya Hana . said...

kalau akak, tgk script je bepinar bijik mate.. xley langsong.
rela shooting and teros shooting.. ~

:) chaiyok!

little cart00n said...

daffien..
ofcos mau buat yg terbaik..
jgn lupa baca entry2 seterusnya k
doakan elie :)

little cart00n said...

tpah..
doakan aku!!!:D

little cart00n said...

paan..
pasni aku kena panggil kau cikgu plak..hahha

little cart00n said...

cero..
itu sinis!hehe

little cart00n said...

kak yaya..
elie boleh termuntah tgk skrip lama2..huih!!