Saturday, August 28, 2010

BERBUKA DI DEWAN PERDANA FELDA..

salam kalian..:)

daku sudah lama xbalik berbuka puasa bersama family di rumah!ini serius!bukan main2!*sila buat muke serius semua!*heeee...dan bila diberitahu yg negeri Selangor akan bercuti sempena Nuzul Quran jumaat ni, daku pun mmg terus pk nk balik la..dapat jumpe umi..abah..kakya.nouha dan sume2 org kampung!!hahaha...

dan kebetulan, ofis abah ada buat majlis makan2 di Dewan Perdana Felda..jadi, daku dan kakya sudah diberitahu abah n umi utk turut serta dalam majlis semalam...TUNGGU!!ada sesiapa yg xtao ke DEWAN PERDANA FELDA tu??hurmm..ala..tempat yg si Mawi dan Ekin kawen la!still confius??ish2!!yg WEDDING OF THE YEAR tu la NOKK!!heee...:D

dapat makan bersama  family di luar mmg sesuatu yg menyeronokkan kalian tau?mmglah rumah dkat kalo nk balik selalu..tp macam la anak Hj Ramli n Hjh Faridah ni xbz ngn asgments di kolej kn?ahhaha..*ecece..kau pk kau org kuat kolej ke smpi nk byk2 keje elie oit?!*boooo..:p..

oke Elie..sila masuk cerita semalam!membebel sudah!!hahah..

Majlis bermula waktu berbuka puasa..eh2!dah kata majlis berbuka puasa kn..xkan la berlangsung tgh ari ye dak?heheh..tapi disebabkan jalan yg jamed bagai nk rak..kami sampai 20 min lambat dari waktu yg dijadualkn..terpaksalah berbuka dalam kereta bersama gule2 MENTOS!heee..*ikot sunah Nabi..mengawalkan berbuka..melambatkan bersahur..:)*

1st time jejak kaki kat dewan felda..daku nk ckp..

WAH..CANTIK LA!!MEWAH!:)

dan ttbe terasa nnt bile kawen, daku nk kawen kat tempat mcm tu la!hehehe*yes!da gatal nk kawen!*hehehhe:P

kami masuk dewan makan time org semua sudah mule makan..dan daku dgn muke yg xmalu..teruslah ke tempat makan..amek makanan2 utk isi perut yg dah berlagu riamg!*kadang2 daku mmg muke xmalu!ada daku kisah?!*heee....

pose dlu b4 makan ye!:)
*dagu sudah sedikit runcing!yes!!*heee

makanan2 smlm mmg la sedap yg amat!ada macam2 lauk..lauk kampung..western..timur tgh..padang pasir..sume ada!hee..kalo amek sume, mmg boleh menjurus ke arah kebuncitan!!hahha..dan nasib baik smlm daku makan xbanyak mana pun..kata org..berhenti bile sudah kenyang,.kalo x,membazir!*membazir itu amalan SETAN!*:)

YUMMY WESTERN!

ada smbal petai ag tau!xleh blah!:D

makan smlm smmgnya sedap..daku mmg kenyang tahap gaban semalam..tgk mereka di sekeliling pun makan dgn KESEDAPAN..daku mengambil kesempatan utk mengucapkan..

TERIMA KASIH  DEWAN PERDANA FELDA!:)

tgk..daku da kata..daku muke xmalu!makan mmg banyak!hehe

bile berbuka bersama rakan2 opis abah atau umi,.mmg satu hal lah pulak nk kena kenal mengenal bagai ngn ofismatenya!!tapi kan di bulan2 mulia ni kita dituntut melakukan kebaikan, bukan kejatahatan..so, merapatkan hubungan sesama umat mmg tiada salahnya..:))*anak yg baik akan sentiasa ikot kata abah n umi!*heee..

smlm juga time untuk bercantik2..hehe..mule2 daku nk pakai jeans ngn tshirt je..tp bile abah sudah memberi warning pada daku dan kakya 2 beradik..katanya...

PAKAI JE APE2..TAPI JANGAN JEANS!

dan sebagai isteri yg solehah..umi mmg sentiasa menyokong abah..katanya..

KALO MAJLIS BERBUKA..TAK KAN NK PAKAI JEANS PLAK?!

daku pulak..sentiasa berusaha menjadi anak yg solehah, haruslah mengikut kata umi dan abah..

NO JEANS 4 YESTERDAY..ITS BAJU KURUNG BABE!!:D

Daku cantik kan semalam?:))

jadi kalian semua..menjaga hati kedua ibu bapa sgt penting utk keharmonian dunia dan akhirat! dan rajin2lah berbukalah dgn family..kerana perasaannya sgt hebat walau di mana sahaja kalian berbuka!:D

ADA SESIAPA SETUJU?:)
p/s: teringin mengajak noddy berbuka bersama family tercinta!hehe..

8 comments:

aMyErInAiMiE said...

cantik baju!!
anyway..dewan perdana felda yg dkt semarak tu eh?dkt ngn umah akak.nape xbtau?leh singgah umah.hehe

little cart00n said...

kak erin..
hahha..mana tau umah akk dkt situ..kalo x mmg lama da wat muke xmalu singgah umah akk!hehehe:D

aMyErInAiMiE said...

tu la..eheh..mari2! xpun katekanla akak nmpk awk terkedek2 kt luar dewan tu b4 masuk kn..akak hon la bagai nk rak!sure elie melatah pnye!huhu

little cart00n said...

kak erin,.
ceyt!!xde maknenya nk melatah..hahha..kalo melatah tu..konpem2 akk silap org..hahha

aMyErInAiMiE said...

yeye..bkn melatah yg tu....yg mane2 je~ ;p

little cart00n said...

kak erin..
melatah apekah~~hahha

koboys said...

nk2.nk buke ngn fmly by.hehehe

little cart00n said...

syg..
jom2..jumpe umi abah..:)