Saturday, July 31, 2010

SEMINGGU DENGAN BADMINTON!

salam kalian..:)

baca saja tajuk daku, mmg pasti kalian tahu yg daku sudah seminggu xmengupdate blog!ape??!! SEMINGGU?!!*baca kuat2 plish!*hehe..aah..seminggu...seminggu itu ibarat setahun pada daku oke?!

kalian tahu mcam mana rindunya daku utk menulis pada blog kesayangan ni?dgn internet yg xde kat puncak, kebizian daku pada badminton lagi..maaflah..daku mmg xde time nk mengupdate entry baru untuk minggu lepas..entry hot dari kalian semua pun daku terlepas..jadi.SILA MAAFKAN ELIE!!*ada sesiapa nmpk muke simpati daku?*heee...:p

entry untuk minggu lepas berkaitan dgn segala aktiviti daku bersama badminton..
masih igt entry daku sebelum ini?yg mengatakan daku mewakili badminton utk fakulti daku di puncak?haaa...bg sesiapa yg xingat, mari rajin2 kan diri untuk baca semula DIARI 2 MINGGU daku..:)

minggu  lepas, daku sgt bz dgn badminton..trening dan match..setiap malam, bermula 9 malam, hingga 12 malam, confirm2 akan ada muke dak kecik ni kat court badminton tu..dgn langkah yg pendek, tambah lagi daku sememangnya xtinggi mana..bawaklah raket tu ke mana2 sje.hehe..warming up dulu...dan di dlm court,daku hayunkan tgn utk ambil bulu tangkis..dan smash sje pada sesiapa yg buat taik dlm court..*pergh!!bahasa gile ape daku gune ni?!!*hahaha..

dalam bape minggu daku bertraining sakan di court..ada segala duka dan tawa...daku dgn batuk yg xhenti2..semput melanda diri..dan kaki kekejangan n urat bersimpuh di kaki...*padan muke!!spe suruh gile semangat nk main bdminton kn?blueekss*hahah..dan semenjak bz dgn badminton ni, daku asyik xjaga makan..tdo sume..sbb tu lah sem ni byk sakit2..:(

noddy yg di lumut pun asyik marah daku sbb xjaga makan dan tdo...katanya jgn main badminton ag kalo semput!huh? mana boleh!!daku semangat gile nk naikkan nama TEKA!jadi, nk xnk..terpaksalah noddy sokong daku..*dia mmg supporter terhebat daku!*heee..

dan bile badan semakin sembuh, ttbe..laptop buat hal!daku tgh sibuk taip asgment, ttbe lappy terpadam!daku try on balik..still xleh bukak..mmg F**K la daku ckp!last2, bwk si lappy g jumpe senior, trus lappy kena FORMAT!!!segala asgmnt dan gmbar2 daku ngn noddy, family, kawan2 dan segala2nya terhapus sebegitu sahaja!!!:((..*daku nangis xberlagu time tu!* T___T..

Time tu mmg satu je dalam kepala otak..

MATCH MAKIN DEKAT..
KENAPA BYK GILE DUGAAN?:((

tp walaupun dgn kesakitan dan kesedihan yg melanda diri, daku kuatkan juga semngt nk join bdminton..hari2 daku urut kaki SENDIRI!sbb?nk tlg TEKA..hinggakan hari perlawanan..hehe..

match pertama..TEKA vs FSPP..(FAKULTI SAINS PENTADBIRAN POLISI)..player kami agak gentar bertemu FSPP..kerana mereka ada player TOMBOY!heheh..tp kami bermain dgn semngat yg tinggi di dada..namun kami kalah 3-0 dlm acara berpasukan wanita..:(

 bergaya gile ngn jersi TEKA!hehe

daku bermain sbg PERSEORANGAN PERTAMA..*sila ckp FUIYOOO!*hehe

 ready on court Elie!

 its time 4 me to serves!

 n smash!!:D

disbbkan emosi yg xstabil aritu..asyik memikirkan keadaan lappy..dan dgn keadaan kaki yg xOKE mana..mengekang langkah kaki utk bergelarak laju..termasuklah lantai court yg gile licin tahap gaban..daku tersilap langkah dan...INJURED lagi!!!akhirnya daku kalah acara perseorangan dgn straight set!huhuu...MINTAK MAAF TEKA's!!:((

 kaki daku sedang diurut!INJURED la bai!!wawawa:((

 muke menahan sakit yg amat!:(

pada perlawanan kedua pulak..TEKA turun menentang FKK [FAKULTI KEJURUTERAAN KIMIA]..daku xturun sbg player kali ni disbbkan kaki yg blom sembuh..dan atas arahan pengurus pasukan, daku jadi hye mnjadi reserve dan penyokong kepada team TEKA..smpai bgkak tgn daku tepuk utk team dan suara pun sudah ilang..heheh.*jadi penyokong pun kena bersemngt la!*heee..

stamina player FKK lebih kurang seperti TEKA, tp mybe player mereka lebih bersedia dgn keadaan court dan player kami lebih berhati2 dgn keadaan sekeliling..dan itu mmg memakan diri sendiri sbb sekali lagi kami tewas kepada team lawan..:(..dan kekalahan tersebut meranapkan impian TEKA utk ke pusingan seterusnya..tapi kekalahan kali ni daku xsedih sgt memandangkan kami sudah sedaya upaya dan bermain berhabis2an..:D

sebgai pemain TEKA juga, daku mohon maaf kepada TEKA's yg lain dgn kekalahan ini kerana daku cedera dan xdpt bermain dn baik..harapan utk kami bergelar juara juga tidak menjdi..mungkin tiada rezeki kami..nxt sem, kami cuba lagi ye!

dan terima kasih kepada semua team badminton dan rakan2 TEKA yg lain kerana sudi memberi semangat ketika TEKA bermain di hari perlawanan..SEMANGAT YG KALIAN BERIKAN MMG DAKU TABIK!:D

 player beregu lelaki..FIZI dan AMZAR*mereka junior!*hehe

the supporters!thx guys!:))

thx juga kepada semua yg memberi semngat dan kawan2 baru yg daku kenal dlm SAF kali ni..sememangnya pengalaman berharga dapat bermain utk fakulti sendiri!:D

dan i'allah utk SUKAN ANTARA FAKULTI [SAF] sem dpn, daku nk wakilkan TEKA lagi utk badminton..n hajat ati sebenarnya, daku nk wakilkan diri utk acara olahraga pulak utk acara akan dtg..tp..kaki daku xelok2 ag dr bengkaknya..hee..tp semangat utk TEKA..mesti diutamakan!heee..*daku mmg bersemngat dalam bersukan!*heeehhe...:p

tamat sudah perjuangan team badminton dalam SAF kali ni, daku hye mahu berehat dan menenangan fikiran!sudah beberapa hari daku xcukup tdo dan mata sememangnya mcm mata PANDA!huhu..dan da bpe kali daku ttdo dlm kelas!heh..skrg ni, bile jumpe je katil, mmg heaven gile rasa..mengantok xsudah2 melanda diri!heee*daku mmg kuat tdo!igt tu!*hee:)

BTW..setelah memformatkan lappy yg bengong ttbe hari tu..senior daku da tukar segala sistem baru dalam lappy ni..dari XP kepada WINDOWS 7!segalanya rumit!dan bpe kali daku terpaksa mencari folder baru dan bermesra dgn sistem baru ni..haih!*ELIE!SILA RAJINKAN DIRI ANDA!*heheh..

hmmm..nk bermesra dgn lappy mybe akan amek masa lama..tp nk cari segala gmbar2 daku dgn noddy semua..lagi amek masa yg lama!!noddy di lumut!!!!terpaksa tunggu noddy balik, baru dpt amek gmbar2 yg da lupus dari lappy daku!tp..lama lagi!!!waaa!!!:(( 

sayang!!cpt balik!daku rindu kamu!!! T__T

p/s: seminggu yg penuh dgn suka duka kehidupan!wargh!!

6 comments:

liyana aziz said...

eh, elie sewa fotografer mana??? Nice shot semua... Cantik dia snap picture kan? =p

little cart00n said...

yana..
adalah..photografer xbergaji..hee..

Syahrul Iman said...

pwergh..elie nmpk mcm ayam tambatan TEKA la..hehe..nway,rehat banyak2 k n smoga cepat sembuh =)

little cart00n said...

iman..
hahha..mana ada lah..ili player bese je..tgklah..main pun smpi injured..hehe..
newaym thx iman..:)

koboys said...

peloh=bucuk=cyg.hahahah

xoxo...love u la bucuk!!.hehe

little cart00n said...

syg..
hahha..cyg peloh2 pun still wangi tao!!hahah
xoxo..rindu syg!!love u too syg!!:D